Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2556, Did:0, useCase: 3

Siliņš, Bajārs un Ermanis atņem Vinteriem "4H Komandu kross" ceļojošo kausu

Siliņš, Bajārs un Ermanis atņem Vinteriem "4H Komandu kross" ceļojošo kausu
Foto: AutoEuro

Startējot motosportistiem, netālu no Emburgas, Ozolnieku novadā aizvadīts žurnāla "AutoEuro", sadarbībā ar Latvijas Motosporta federāciju (LaMSF), rīkoto izturības sacīkšu "4H Komandu kross" noslēdzošais posms, kurā tika noskaidroti ceļojošo kausu ieguvēji 2014. gada sezonā.

Sacensības, kā vienmēr, norisinājās karjeru "Akmencūciņas" un "DSG karjeri" apkaimē. Tās ar balvām atbalstīja pretrūsas apstrādes centrs “KROWN” no Ozolniekiem, SIA "S.A.B.S. Oils", sadarbībā ar "United Oils", kā arī "Eirovīns" un "Red Bull".

Motosportistiem cīņas norisinājās trīs dažādās klasēs.

"MX Open" klasē ar pārliecinošu ceturto uzvaru četros posmos sezonu noslēdza Edgars Siliņš, Kristaps Bajārs un Lauris Ermanis ("Motosports RT Solo"), tādā veidā izcīnot "Ozolnieku novada domes 4H Ceļojošo Kausu". To iepriekšējos divus gadus bija guvuši brāļi Vinteri ar savu komandu. Šīs sezonas sākumā Jānis Vinters bija spiests no sacensībām uz kādu laiku atteikties, lauztas kājas dēļ. Otro vietu ceturtajā posmā un arī sezonā, sīvā cīņā visa gada garumā ar komandu "Motosports RT II" izcīnīja Jānis Freimanis un Uldis Veidenieks ("Bieriņi"). Abām komandām vienāds punktu skaits! Atpaliekot par diviem apļiem, ar trešo vietu nācās samierināties Andrim Kalniņam un Ivo Ģermanis ("Motosports RT II").

"MX Hobiji" klasē pirmo vietu ceturto posmu pēc kārtas izcīnīja Jānis Ozoliņš, Agris Lungevičs, Ainārs Kukārs ("Aiviekste"), tādejādi kļūstot arī par sezonas uzvarētājiem. Otrā vieta posmā Edmundam Krampānam un Renāram Lucavam ("Berģi"), kuriem beidzot izdevās apsteigt Zigmāru Brunavu un Reniju Āboliņu ("apPasaule II"). Kopvērtējumā "apPasaule II" otrajā vietā, bet "Berģiem" bronza.

"Kvadru" klasē ļoti ātri bija un uzvaru posmā guva Edgars Liepiņš, Raimonds Zalkovskis un Gatis Irbe ("Motosports RT Saldus"), kuri tikai divus apļus finišā atpalika no "MX Open" klases uzvarētājiem. Tomēr sezona kopumā šiem braucējiem nebija veiksmīga un "4H Ceļojošo Kausu" nākas atdot Ralfam Kaliksonam, Danielam Baltajam un Kārlim Soikam (S.D.K.), kuri finišēja otrie. Jāpiemin, ka S.D.K. komanda pie kausa tika arī pirmajā sezonā. Trešo vietu svētdien izcīnīja pazīstamā kvadriciklu braucēja Monta Dišlere-Kirilko, kura startēja kopā ar iesācējiem Pēteri Kalniņu un Miku Bēvaldu. Viņiem šī bija debija kvadru sacīkstēs! Ceturtā vieta sacīkstē nodrošināja sudrabu sezonas kopvērtējumā komandai "Dienvidu parks –Čiekuri" - Gunārs Bucenieks, Sergejs Ivanovs, Gatis Ziemelis, kuri tikai par vienu punktu apsteidza posma uzvarētājus "Motosports RT Saldus".

Gada noslēguma sportistu apbalvošana notiks 1. novembrī viesu namā "Oāze".