Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2556, Did:0, useCase: 3

Pals un Zicmanis uzvar Baltijas čempionāta posmos

Pals un Zicmanis uzvar Baltijas čempionāta posmos
Baltijas čempionāta Supermoto Igaunijas posms

Pagājušā nedēļas nogale bija īsts izturības pārbaudījums visiem Baltijas Supermoto braucējiem. Tabasalu (Tallina) un Elektrenai (Viļņa) bija vietas kur norisinājās trešais un ceturtais Baltijas čempionāta posms. Uz Igaunijā notiekošo posmu, kā vienmēr bija ieradušies daudzi spēcīgi Somijas braucēji. Lietuvā notiekošajā posmā uz starta izgāja vairāki Polijas braucēji.

Igaunijas čempionāta posma uzvarētājs Sami Salstola un pirmās starta vietas īpašnieks uz Baltijas čempionāta braucienu izdarīja neparastu izvēli nomainot savu 4 taktu sacensību motociklu uz 2 taktu 300cc motociklu. Maiņa neatmaksājās, jo vadīšanas atšķirības šiem motocikliem ir ļoti lielas un pagāja vairāk apļi līdz tika aprasts ar motociklu. Tikmēr igaunis Patrik Pals bija pārņēmis pārliecinošu vadību braucienā un to arī noturēja līdz finišam. Otrais Sami Uutela, trešais Sami Salstola aiz sevis atstājot ātrāko Latvijas pārstāvi Kristu Zicmani.

Lietuvā notiekošajā posmā, kur termometra stabiņš pacēlās pat virs 30 grādiem un kuras klātienē vēroja ap 1000 skatītājiem gan Lietuvas čempionāta braucienos gan Baltijas čempionāta braucienā par interesantu un baudāmu braucienu skatītājiem parūpējās Krists Zicmanis, Lietuvas labākais Supermoto braucējs Dins Pozņaks un Polijas pārstāvis Jedrzej Zuralski. Tā pat, kā pirmajos divos braucienos arī Baltijas čempionāta braucienā par uzvarētāju kļuva Latvijas un Lietuvas esošais čempions Krists Zicmanis kurš par 5 sekundēm finišā apsteidza Dinu Pozņaku. Trešā vieta uz goda pjedestāla Polijas pārstāvim Jedrzej Zuralski.

Lai gan uz Lietuvā notiekošo posmu neieradās brāļi Patrick un Prants Pals viņi joprojām ir čempionāta līderi, bet pateicoties tam divus posmus pirms sezonas noslēguma kopvērtējuma tabula ir ļoti blīva. Patrick Pals (69p), Prants Pals (66p), Dzintars Baltais (64p), Krists Zicmanis (63p), Artom Teslenko (60p).
Nākamais Baltijas čempionāta posms 2 augustā SK 333, Ropažos.

Baltijas čempionāta kopvērtējums - https://drive.google.com/file/d/0B8...
Foto no Baltijas čempionāta- Supermoto

Teksts un foto: EESML - Latvia