Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2556, Did:0, useCase: 3

Meņģelis gatavs cīņai par uzvaru Eiropas čempionāta posmā Stelpē

Superkauss
Superkauss

Meņģelis gatavs cīņai par uzvaru Eiropas čempionāta posmā Stelpē
Edgars Meņģelis Eiropas čempionāta
posmā Dānijā

Nedēļas nogalē Stelpē norisināsies pasaules čempionāts motokrosā blakusvāģiem un Eiropas čempionāts kvadracikliem.

Pastiprinātu uzmanību Stelpes posmam jāpievērš kvadraciklu motokrosa faniem, jo, pēc trīs aizvadītiem posmiem, Eiropas čempionāta ieskaitē, vadībā ir talantīgais Latvijas sportists Edgars Meņģelis.

Sportists, kurš šajā sezonā startē zem ''Ghetto MX Team'' karoga par galveno mērķi ir uzstādījis Eiropas čempiona titula izcīnīšanu un pirms Stelpes posma savu tuvāko sekotāju holandieti Maiku van Grinsvenu apsteidz par 19 punktiem. Kvadraciklu klases čempions tiks noskaidrots sešu posmu summā. Pirmie trīs posmi norisinājās Francijā, Itālijā un Dānijā, bet atlikušie trīs norisināsies Baltijas valstīs - šajā nedēļas nogalē Stelpē tiks noskaidroti ceturtā posma uzvarētāji, piektais posms tiks aizvadīts Igaunijā, bet čempioni tiks kronēti 9.augustā Ķegumā.

Edgars Meņģelis pirms Stelpes posma atzīst, ka ir lieliskā fiziskā formā un gatavs mājas trasē cīnīties par uzvaru. ''Pēc aizvadītajiem posmiem esmu iekrājis 19 punktu pārsvaru, kas ir pietiekami liels, lai noņemtu nelielo psiholoģisko spriedzi pirms Stelpes posma. Taču jāatceras, ka šis ir sarežģīts tehniskais sporta veids, kurā ne vienmēr viss ir atkarīgs tikai no sportista meistarības,'' tā par gaidāmo posmu Meņģelis.

Runājot par trases īpatnībām, Edgars atzīst, ka viņam nekādu noslēpumu un neatklātu knifu šajā trasē nav - daudzkārt izcīnītas uzvaras ļauj gūt papildus pārliecību. Galvenajiem konkurentiem no Eiropas trase būs sveša un ne visiem izdosies ar to ''sadzīvot''.

Lielu nozīmi Meņģelis pievērš fanu atbalstam un uzsver, ka mirkļos, kad spēki garajos Eiropas čempionāta braucienos ir uz izsīkuma robežas, tieši fani spēj dot papildus artavu cīņās par godalgotajām vietām. ''Vēlos uz šīm sacensībām aicināt ne tikai tos savus daudzos atbalstītājus, kuri ar mani kopā jau ir vairākus gadus, bet arī cilvēkus, kuri līdz šim motokrosa sacīkstes nav redzējuši klātienē,'' noslēdz Meņģelis.

Kopumā kvadru klasē startēs 10 Latvijas sportisti - Edgars Meņģelis, Ralfs Reinfelds, Raivis Sootee, Kristaps Veinbergs, Jānis Saldavs, Endijs Bernics, Valters Dišlers-Kirilko, Reinis Purvēns, Dairis Virkstenis, Ričards Zālīte. Prognozējams, ka lielāko daļu šos sportistus redzēsim startējam Rīgas Superkauss posmā, 21.jūnijā.

  +1 [+] [-]

, 2015-06-05 16:03, pirms 9 gadiem
Šorīt LNT tieši bija intervija ar Meņģeli - Pīlādžu trasē gaidāms īsts motoru...
Lai čalim izdodas!