Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2556, Did:0, useCase: 3

Šonedēļ Latvijas godu motokrosā aizstāvēs jaunieši

Šonedēļ Latvijas godu motokrosā aizstāvēs jaunieši
Foto: LaMSF arhīvs

Jau šajās brīvdienās, nedēļu pēc grandiozā Nāciju kausa, 4.un 5 oktobrī turēsim īkšķus par mūsu motokrosa jauno paaudzi, kas Latvijas godu aizstāvēs vērienīgajās „Coupe de l'Avenir” sacensībās Beļģijā. Mūsu valsts izlasi šogad pārstāvēs trīs komandas.

65cm3 klasē - Mairis Pumpurs, Kristers Krists Sūna, Aleksis Araids; 85cm3 klasē - Rainers Žuks, Ralfs Edgars Ozoliņš, Valters Logins, un Jauniešu komandā līdz 21 gadam - Kārlis Kalējs, Gints Filipsons, Vairis Aljeksējevs

Šis ir komandu čempionāts bērniem un jauniešiem, kura formāts līdzinās tam, ko pirms nedēļas redzējām Ķegumā, komandu ieskaitē cīnoties 3 sportistiem. Lai gan parasti šajā čempionātā tiek pārstāvētas tādas valstis kā Anglija, Beļģija, Francija, Nīderlande, Spānija, Zviedrija, Somija, Vācija, u.c. šogad uzaicinājumu saņēmusi arī Latvija. Cīņas solās būs visnotaļ neaizmirstamas, trase dodoties katras valsts trīs komandām, un arī mūsu sportisti ir gatavi sevi pierādīt. Iepriekš Latviju šajās sacensībās pārstāvējusi vien lielākā klase – Jauniešu komanda vecumā līdz 21.gadam – taču šogad Latvija pieteikusi arī 85cm3un 65cm3 izlases.

„Mērķis bija aizvest visas trīs komandas neatkarīgi no tā, cik spēcīgas tās ir, lai puikas uzkrātu pieredzi. Šoreiz tiešām galvenais uzsvars bija uz braucējiem un viņu izaugsmi. Dalība tika piedāvāta visiem, ejot no saraksta tabulas augšgala uz leju. Protams, lielu paldies vēlos teikt arī Latvijas Motosporta federācijai, bez kuras atbalsta šis brauciens nebūtu iespējams,” atzīst Latvijas komandu pārstāvis Fīlips Kempelis.

Jāpiebilst, ka „Coupe de l'Avenir” sacīkstes Jauniešiem vecumā līdz 21 gadam norisināsies jau 43.reizi, 85 klasei šī būs astotā reize, bet 65 klasei debija, aizvadot pirmās sacīkstes.Tādēļ turēsim īkšķus par mūsu jauno paaudzi, lai Latvijas vārds kārtējo reizi godam izskanētu pasaulē. Vēlam veiksmi un noteikti sekosim līdzi sportistu sniegumam.