Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Racija: "Kvjats nokļuva Formulā 1 naudas dēļ"

Racija: "Kvjats nokļuva Formulā 1 naudas dēļ"
Daņils Kvjats
Foto: Digitale/Scanpix

Brazīliešu autosportists Luišs Racija uzskata, ka talants nav vienīgais faktors, kas ļāvis krievu pilotam Daņilam Kvjatam tikt pie iespējas debitēt F1 čempionātā. Brazīlietis ir pārliecināts, ka Antonio Fēlikss da Košta, kurš arī pretendēja uz šo vietu, ir labāk sagatavojies šādam izaicinājumam.

Kvjats šogad kļuva par GP3 čempionu, kamēr portugālis Da Košta ieguva trešo vietu "Formula Renault 3.5 Series" čempionātā, kur daudzi no viņa gaidīja titulu.

"Savāds nav pats fakts, ka Kvjats ienācis Formulā 1 no GP3, jo pilots savu talantu var pierādīt dažādos čempionātos," intervijā "Totalrace" stāsta Racija. "Gribu teikt, ka tajā visā pietrūkst loģikas. Antonio uzvarēja jau trešajā "World Series" sacīkstē, kurā piedalījās. Viņa pārstāvētā "Arden" komanda ir laba, taču šogad tai bija dažas problēmas. Pat neskatoties uz to, viņš ieguva trešo vietu čempionātā."

Pats Racija 2012. gadā kļuva par GP2 vicečempionu un jau bija vienojies par debitēšanu Formulā 1 ar "Marussia" komandu, tomēr sponsori pēdējā brīdī atteicās iemaksāt apsolīto summu un darījums nenotika. Sportists uzskata, ka Kvjats debijai Formulā 1 lielā mērā izvēlēts tautības un naudas dēļ.

"Esmu "Sātana advokāts", jo Antonio ir mans draugs, taču domāju, ka viņš ir labāk sagatavojies debijai F1 čempionātā," saka brazīlietis. "Mēs labi zinām, ka ir arī citi faktori. Nākošgad Krievijā notiks viens no posmiem un čempionātam ir nepieciešams kāds krievs. F1 ir ļoti politiska joma, turklāt Kvjatu sponsorē Krievijas banka. Arī "Toro Rosso" komandai, tāpat kā daudzām citām, ir finansiālas grūtības, līdz ar to tā bija iespēja, kas radās tieši Kvjatam."

Izmantotie resursi:
Motorsport.com | Racing News, Race Results -...


, 2013-12-31 13:06, pirms 10 gadiem
šitas velajurpojām nespēj pārdzīvot kā viņu uzmetu pirms pagajušās sezonas!
, 2013-12-31 13:07, pirms 10 gadiem
Ko tur var cinkstet, pedejos 6 gadus tas izteikts ka naudas del noklust F-1 ar to jau bija laiks samierinaties un sudzas galvenokart tie kam pietruka naudas, talanti atrod sev citas sacikstes, agrak jau ari ta bija, bet ne tik izteikti, jo komandas vareja palielam iztikt ari ar savu titulsponsoru un izvelejas atrakos neviss naudigakos, bet laiki mainas viss paliek dargaks.
, 2013-12-31 13:30, pirms 10 gadiem
Zombijs rakstīja: Ko tur var cinkstet, pedejos 6 gadus tas izteikts ka naudas del noklust F-1 ar to jau bija laiks samierinaties un sudzas galvenokart tie kam pietruka naudas, talanti atrod sev citas sacikstes, agrak jau ari ta bija, bet ne tik izteikti, jo komandas vareja palielam iztikt ari ar savu titulsponsoru un izvelejas atrakos neviss naudigakos, bet laiki mainas viss paliek dargaks.
F1 visu laiku ir bijuši piloti, kas brauc tikai naudas dēļ, jebšu paši vai sponsori viņiem tās vietas apmaksā. Vienīgi, ka citreiz ir sanācis, ka tie braucēji ir arī OK līmenī un tiek OK komandā, tāpēc arī par to tā nešūmējas.
, 2013-12-31 14:12, pirms 10 gadiem
OMG... viņš tā arī pateica - "krievs"? Latvijā tā pateiktu, uzreiz nošautu.
, 2013-12-31 14:38, pirms 10 gadiem
Šis izskatās pēc Sprūdža radinieka.... Vai tad šamējais nevarēja nosponsorēt braukšanu F1?
, 2013-12-31 18:22, pirms 10 gadiem
protams ka krievu naudas deel,kas tas pa kvjatsi vispaar ir,kaut kaads ssuda gabals,visu izskir nauda
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Serhio Peress. Foto: Motorsport.com
2

Visvairāk soda punktus iekrājuši Peress un Sardžents

Ķīnas GP nedēļas nogalē vairāki piloti izpelnījās soda punktus. Kāda situācija šajā ziņā ir "Formula 1" braucēju starpā? Visvairāk soda punktus pašlaik sakrājuši Serhio Peress un Logans Sardžents.
Foto: f1.com
4

Plāno veikt izmaiņas F1 punktu skaitīšanas sistēmā

Šonedēļ F1 komisijas sēdē Ženēvā plānots diskutēt par izmaiņām punktu skaitīšanas sistēmā. Stāties spēkā tās varētu jau nākamajā sezonā.
Andrea Kimi Antonelli. Foto: Mercedes

Antonelli aizvadījis pirmos F1 testus

Turpinoties intrigām ap jaunā talanta Andrea Kimi Antonelli nākotni, itāļu pilots aizvadījis savā karjerā pirmos F1 testus "Mercedes" komandas sastāvā.