Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Imolas kvalifikācijā labākais Botass, pirmā starta rinda atkal "Mercedes" rīcībā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Imolas kvalifikācijā labākais Botass, pirmā starta rinda atkal "Mercedes" rīcībā
Valteri Botass. Foto: AFP/Scanpix

Par Imolas trasē notiekošā F1 šīs sezonas 13. posma kvalifikācijas uzvarētāju kļuvis soms Valteri Botass, kurš aiz muguras atstāja savu “Mercedes” komandas biedru Lūisu Hamiltonu. Botasam šis ir 15. “pole position” karjerā.

“Emilia Romagna Grand Prix” pirmā starta rinda piederēs “Mercedes” pilotiem, turklāt Valteri Botasu no komandas biedra Lūisa Hamiltona šķīra vien 0,097 sekundes. Soms pēc finiša bija priecīgs un nosmēja, ka pietiek arī ar šādu pārsvaru. Aiz viņiem startēs Makss Verstapens, bet ceturto vietu izcīnīja Pjērs Gaslī, kurš atkārtoja karjeras rekordu.

Botasam tā ir karjeras 15. uzvara kvalifikācijā. Četras no tām viņš savācis šajā sezonā. Botass ieguva “pole position” arī pirms diviem posmiem Vācijā, taču sacensībās uzvarēja Hamiltons. “Mercedes” piloti bijuši labākie visās kvalifikācijās, bet sacensībās bez viņiem spējuši uzvarēt tikai divi piloti - viena uzvara ir gan Verstapenam, gan Gaslī.

Septīto starta vietu ieguva Šarls Leklērs, kamēr viņa “Ferrari” komandas biedram Sebastianam Fetelam neizdevās izkļūt no kvalifikācijas otrās kārtas un jāsamierinās ar 14. pozīciju. Labāko desmitniekā iekļuva abi “Mercedes”, “Red Bull”, “Alpha Tauri” un “McLaren” piloti, kā arī Leklērs un “Renault” pārstāvošais Daniels Rikjardo.

Imolas trasē F1 posms nav noticis kopš 2006. gada.