Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Raikonens: "Pirms pirmajiem testiem nebiju redzējis F1 sacīkstes pat televīzijā"

Raikonens: "Pirms pirmajiem testiem nebiju redzējis F1 sacīkstes pat televīzijā"
Kimi Raikonens F1 debijas sezonā. Foto: Sauber F1 Team

Neilgi pirms atgriešanās "Sauber" komandā, kas savulaik Kimi Raikonenam deva iespēju aizvadīt pirmos F1 testus, viņš atklāj interesantus faktus par savas autosportista karjeras pirmsākumiem, arī to, ka šīs sacensības nekad nebija skatījies pat televizora ekrānā.

"Formulā 1" Raikonens debitēja 2001. gadā, savukārt pēdējās sezonas aizvadījis "Ferrari" komandā, kur 2007. gadā ieguva savu vienīgo titulu, bet šoruden viņam tika pavēstīts, ka līgums pagarināts netiks. Sportists guva iespēju atgriezties "Sauber" sastāvā, kur 2000. gada septembrī aizvadīja pirmos F1 testus, bet tad - debijas sezonu pasaules čempionātā.

"Es neatceros, ka kādreiz bērnībā būtu sapņojis par nokļūšanu "Formulā 1"," atzīst Raikonens. "Kartingā, kad esi pavisam jauns, varbūt ir kādi sapņi, bet es patiesībā pat nedomāju, ka kādreiz pametīšu kartingu un braukšu ar sacīkšu mašīnām, jo man vienkārši nebija naudas. Tad es satiku dažus ļoti gudrus cilvēkus, kas mani atbalstīja, bet, kad sāku gūt uzvaras "Formula Renault" sacīkstēs, nodomāju, ka varbūt pat varēšu nopelnīt ar to iztiku. Biju ļoti pārsteigts, kad man piedāvāja startēt "Formula 3" sacīkstēs Japānā un saņemt par to algu. Tad viss sāka strauji iet uz augšu F1 virzienā."

Raikonens atzīst, ka viņam tajā laikā nav bijuši kādi konkrēti ideāli, uz ko tiekties.

"Nezinu, drīzāk bija lietas, ko iztēlojos, ka tās nav iespējamas," viņš atceras. "Manā gadījumā, pirms pirmajiem F1 testiem es pat nebiju redzējis nevienas "Grand Prix" sacīkstes. Kad devos uz testiem, uz neko daudz necerēju, vienkārši gribēju paskatīties, kā tad ir tajā "Formulā 1". Daudz nedomāju. Protams, gribēju parādīt labu ātrumu, bet bez jebkāda stresa."

2001. gadā "Sauber" komandā Raikonens aizvadīja savu pirmo sezonu, parādīja labu sniegumu un jau 2002. gadā viņu sastāvā pieņēma "McLaren" vienība, kurā karjeru nupat bija noslēdzis titulētais Mika Hakinens. Vēlāk sportists pārgāja uz "Ferrari", kuras sastāvā kļuva par F1 čempionu, tad uz dažām sezonām čempionātu pameta, bet drīz atgriezās, piekrītot kļūt par "Lotus" vienības braucēju, savukārt vēlāk atkal nonākot "Ferrari" komandā.

Izmantotie resursi:
The Most Complete Formula 1 News Blog! |...


, 2018-10-31 21:28, pirms 5 gadiem
O! Tas i' viens vella puika!!
, 2018-10-31 21:34, pirms 5 gadiem
Mūsdienās ko tādu grūti iedomāties.
, 2018-11-01 01:31, pirms 5 gadiem
karliss rakstīja: Mūsdienās ko tādu grūti iedomāties.
mulkibas
, 2018-11-01 07:00, pirms 5 gadiem
Kaut kā neticas.
Karloss Sainss. Foto: Motorsport.com

Sainss: "Kad bija laiks lidot uz Austrāliju, aizvien atrados gultas režīmā"

Vēl brīdī, kad Karloss Sainss devās uz lidmašīnu, lai lidotu uz Austrāliju, sportistam nešķita, ka būs gatavs stāties uz starta F1 čempionāta trešajā posmā. Pēc izcīnītās uzvaras spāņu pilots atklāj, kā rīkojies, lai divu nedēļu laikā spētu atlabt no apendicīta operācijas un fiziski izturētu sacīkšu distanci.
Sebastians Fetels. Foto: Porsche AG

Fetels testē "Porsche" Lemānas hiperauto, par nākotnes plāniem klusē

Četrkārtējais F1 čempions Sebastians Fetels Spānijā aizvadījis testus ar "Porsche" jaunāko Lemānas "Hypercar" klases sacīkšu modeli 963, tomēr pagaidām noliedz, ka gatavotos atgriezties sacīkstēs.
Daniels Rikjardo. Foto: Motorsport.com

Rikjardo: "Sezonu nebiju paredzējis sākt šādi"

Daniels Rikjardo neslēpj, ka šobrīd piedzīvo nedaudz grūti periodu, tomēr uzsver, ka kritizētājus neklausās. Otrs RB komandas pilots Juki Cunoda rāda labāku veikumu, Austrālijā sasniedzot septīto vietu. Tomēr Helmuts Marko arī viņu mudina uzlabot savu veikumu vēl vairāk, lai saglabātu izredzes kandidēt uz vietu "Red Bull" komandas sastāvā.