Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

"Force India" pārtaps par "Aston Martin Racing" F1 komandu

"Force India" pārtaps par "Aston Martin Racing" F1 komandu
"Force India" formula Mehiko F1 trasē
Foto: GETTY IMAGES NORTH AMERICA/Scanpix

Komanda, kas jau astoto F1 sezonu zināma ar nosaukumu "Force India", nākamajā gadā visticamāk pārtaps par "Aston Martin Racing".

Meksikas "Grand Prix" nedēļas nogalē kļuva zināms, ka zem Indijas karoga startējošā komanda veic pārrunas ar britu rūpnīcu "Aston Martin", turklāt šīs sarunas jau esot iegājušas noslēguma fāzē, vēsta "Sky Sports". Tiesa, šobrīd vēl līgums nav parakstīts.

"Mercedes" rūpnīcai, kas piegādā "Force India" komandai motorus, pieder 5 procenti no "Aston Martin" akcijām, līdz ar to neizveidotos situācija, kad tiktu vienlaikus reklamēti divi savā starpā konkurējoši ražotāji.

Ja "Aston Martin" kļūs par "Force India" īpašniekiem vai partneriem, leģendārajai britu luksusa klases automobiļu rūpnīcai tā būs atgriešanās Formulā 1 pēc ilga pārtraukuma. "Aston Martin" kā konstruktors jau startēja pasaules čempionātā 1959. un 1960. gadā, pārstāvot "David Brown Corporation" komandu.

To, ka sarunas ar "Aston Martin" notiek, žurnālistiem apstiprinājis arī "Force India" īpašnieks Vidžajs Malja, gan negribīgi izsakoties par sīkākām detaļām.

Pirms kāda laika "Aston Martin" veica pārrunas ar "Red Bull" komandu. Toreiz tika pieņemts, ka gadījumā, ja tiktu sākta sadarbība, "Mercedes" varētu piegādāt austriešu vienībai motorus, bet pārsauktu tos par "Aston Martin", lai nenotiktu situācija, ka vācu rūpnīcas komandu pārspēj komanda, kas tās dzinējus tikai iegādājas.

Izmantotie resursi:
Home—Sports News, Scores, Schedules, Videos...


, 2015-10-31 10:36, pirms 8 gadiem
Mercedes ir ar mieru šim darijumam
, 2015-10-31 11:24, pirms 8 gadiem
Ko Mercedes var pļupināt ar saviem 5%
, 2015-10-31 11:55, pirms 8 gadiem
Aston Martin mērķis ir konkurēt ar McLaren un Ferrari (citiem diviem sporta mašīnu ražotājiem).

Aston Martin varētu dot arī Hulkenbergam beidzot iespēju pacīnīties par pjedestālu
, 2015-10-31 12:24, pirms 8 gadiem
Pozitiivi labrat redzetu sadu scenariju, ka neka divi loti augstas klases piloti pieejami
Serhio Peress. Foto: Motorsport.com
2

Visvairāk soda punktus iekrājuši Peress un Sardžents

Ķīnas GP nedēļas nogalē vairāki piloti izpelnījās soda punktus. Kāda situācija šajā ziņā ir "Formula 1" braucēju starpā? Visvairāk soda punktus pašlaik sakrājuši Serhio Peress un Logans Sardžents.
Foto: f1.com
4

Plāno veikt izmaiņas F1 punktu skaitīšanas sistēmā

Šonedēļ F1 komisijas sēdē Ženēvā plānots diskutēt par izmaiņām punktu skaitīšanas sistēmā. Stāties spēkā tās varētu jau nākamajā sezonā.
Andrea Kimi Antonelli. Foto: Mercedes

Antonelli aizvadījis pirmos F1 testus

Turpinoties intrigām ap jaunā talanta Andrea Kimi Antonelli nākotni, itāļu pilots aizvadījis savā karjerā pirmos F1 testus "Mercedes" komandas sastāvā.