Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Sainss: "2017. gada F1 mašīnas būs kā no cita čempionāta"

Juris Grīns
Juris Grīns

Sainss: "2017. gada F1 mašīnas būs kā no cita čempionāta"
Aptuvenais 2017./2016. gada modeļu salīdzinājums
Foto: motorsport.com

Spāņu autosportists Karloss Sainss uzskata, ka 2017. gada Formula 1 bolīdi izskatīsies kā mašīnas no cita čempionāta un tieši tas, viņaprāt, šobrīd ir vajadzīgs.

Gatavotas pēc jauniem tehniskajiem noteikumiem, nākamās sezonas F1 formulas būs ar acīm redzami platākām riepām, atšķirīgām aerodinamikas detaļām, kā arī būs vērojamas citas būtiskas pārmaiņas. Nesen Džensons Batons izteicās, ka tās atkal spēs "nobiedēt" pilotus.

F1 pilots Sainss jau ir guvis iespēju aplūkot 2017. gada "Toro Rosso" modeli, un viņš ir sajūsmā par redzēto.

"Es redzēju to vēja tunelī," atklāj divkārtējā pasaules rallija čempiona Karlosa Sainsa dēls. "Man jāsaka, ka tās mašīnas izskatīsies kā no cita čempionāta, ja salīdzinām ar šī brīža modeļiem. Tieši to Formulai 1 vajag. Šī gada mašīnas mēs saucam par F1 hibrīdiem. Nākamā gada mašīna izskatīsies kā pilnvērtīga Formula 1."

Arī "Red Bull" pilots Daniels Rikjardo uzskata, ka 2017. gada sacīkšu mašīnas būs labākas, jo tiek solīts, ka tās arī kļūs ātrākas.

"Ja mašīnas būs ātrākas, tas ir forši," saka austrālietis. "Sacīkstēs varbūt tas nebūs tik izteikti, bet kvalifikācijā būtu lieliski redzams. Būtu daudz interesantāk, ka kvalifikācijas aplī mēs piloti spētu iedot kaut ko vairāk paši no sevis."

Tomēr Rikjardo uzskata, ka jau šobrīd sacīkstes ir gana aizraujošas un arī pie riepu taupīšanas, ko daudzi publiski kritizējuši, joprojām varētu nākties pieturēties.

"Ja sacensības būs tāda paša stila kā šogad, domāju, ka tā nebūs traģēdija," viņš saka. "Būs labi. Domāju, ka mums aizvien nāksies domāt arī par riepu taupīšanu, jo neredzu, ka tas tik drīz varētu mainīties. Esam jau pie tā pieraduši un savā ziņā tas pat ir interesanti. Dažreiz tādā veidā divu pitstopu vietā jāveic trīs."

Fernando Alonso nesen izteicās, ka pēc 2017. gada sezonas beigs karjeru Formulā 1, ja vien nenotiks krasas izmaiņas, kas atkal ļaus pilotiem katrā aplī braukt uz savu un mašīnas spēju robežas.

Izmantotie resursi:
Autosport

     [+] [-]

, 2016-08-31 16:06, pirms 8 gadiem
Rikjardo galīgi aizšāvis garam ar to aizrautību nu ko es varu teikt ir jāgaida 2017 gada sezona un pirmajās 4-5 gonkās arī varēsim spriest par to cik aizraujoša vai cik ātrakas ir formulas

     [+] [-]

, 2016-08-31 16:12, pirms 8 gadiem
"tas ir kā pāŗdot zaporožecu un nopirkt pirmo žiguli."

     [+] [-]

, 2016-08-31 17:21, pirms 8 gadiem
Alonso sapņo par senajiem labajiem laikiem, kad sacīkšu laikā drīkstēja uzpildīt degvielu un pēc gonkas motoru varēja izmest. Būtu jau forši

     [+] [-]

, 2016-08-31 17:27, pirms 8 gadiem
HAAS varētu jaunās riepas patikt. Viņiem amērikā ir zināma pieredze

     [+] [-]

, 2016-08-31 21:22, pirms 8 gadiem
bilde izskatas mazliet pec vecakam formulam. man patik. bet ja paplasinas antisparnu un palielinas riepas un atstas to pasu dzineju, tas jau itka palielina sakeri un nevajadzetu vinam but atrakam... kads zinosaks izskaidro ludzu