Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

F1 komandām šogad aizliegts attīstīt 2022. gada automašīnas

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

F1 komandām šogad aizliegts attīstīt 2022. gada automašīnas
Lūiss Hamiltons. Foto: AP/Scanpix

LETA--AFP. Pasaules Autosporta padome (WMSC) lēmusi, ka Pirmās formulas komandām ir liegts šogad attīstīt jaunas automašīnas, ar kurām tās brauks 2022. gada čempionātā, otrdien paziņoja Starptautiskā automobiļu federācija (FIA).

To izraisījis lēmums par gadu atcelt jaunos tehniskos noteikumus, kas sākotnēji tika noteikti 2021. gadam un kam bija jānodrošina F-1 transportlīdzekļi ar pilnībā pārveidotu aerodinamiku. Komandām ir ievērojami zemāki ieņēmumi, pateicoties šai sezonai, kuru posta koronavīrusa Covid-19 pandēmija.

Pirmie astoņi pašreizējās sezonas "Grand Prix" posmi ir atcelti vai atlikti, un F-1 apsver iespēju samazināt sacensību skaitu no 22 līdz 15. Sacensības Pirmās formulas čempionātā šosezon nesāksies ātrāk par 14.jūniju, kad plānota Kanādas "Lielās balvas" izcīņa.