Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Rosbergs: "Botass šogad var pārspēt Hamiltonu"

Juris Grīns
Juris Grīns

Rosbergs: "Botass šogad var pārspēt Hamiltonu"
Niko Rosbergs. Foto: Facebook.com/nicorosberg

2016. gada F1 čempions Niko Rosbergs uzskata, ka Valteri Botass pērn neparādīja tādu sniegumu, uz kādu patiesībā ir spējīgs, taču jaunajā sezonā viss var mainīties, un soms, viņaprāt, pat var pārspēt Lūisu Hamiltonu.

Rosbergs pats uzveica Hamiltonu cīņā par 2016. gada titulu, taču uzreiz pēc tam karjeru noslēdza, kamēr viņa vietā stājās Botass. Kamēr 2017. gadā Botasa sniegums bija visai labs, to nevarētu teikt par pagājušo sezonu, kad sportists pat neuzvarēja nevienā no posmiem un kopvērtējumā palika vien piektais.

"Valteri ir daudz labāks pilots, nekā spējis to parādīt pēdējā laikā," atzīst Rosbergs. "Sākoties jaunai sezonai, viņam ir labas iespējas sevi nostādīt daudz spēcīgākā pozīcijā, un viņš pat var pamatīgi sarūgtināt Lūisu. Domāju, ka tas ir iespējams. Tas vienmēr atkarīgs no tā, kā iesākas sezona. Pagājušajā gadā viņam daudzas reizes nepaveicās. Ja veiksme būs viņa pusē, sezonas sākums viņam izdosies labs, un tas var pilnībā mainīt situāciju."

Hamiltons pērn triumfēja 11 sacīkstēs, izcīnot piekto titulu karjerā, kamēr "Mercedes" jau piekto gadu pēc kārtas uzvarēja Konstruktoru kausa kopvērtējumā.

Lai gan Rosbergs slavē "Mercedes" komandas sniegumu un nevēlētos, lai tā kļūst vājāka, reizē viņš cer, ka konkurenti būs pietuvojušies un cīņa par titulu notiks starp vismaz trim pilotiem.

"Tas būtu forši," viņš saka. "Cerams, ka šogad tā arī būs. Ir liela iespējamība, ka tā notiks, jo tehniskie noteikumi attiecībā uz mašīnām ir pamatīgi mainījušies, tāpēc visiem darbs bija jāsāk no baltas lapas. Lūisam pēdējie gadi bijuši fantastiski, bet, kurš zina, kādas pārmaiņas atnesīs šīs izmaiņas. Tas ir tieši tas, kas šim čempionātam nepieciešams. Var gadīties, ka par titulu sacentīsies trīs komandas, ar "Red Bull-Honda". Ja tā būs, esmu drošs, ka mūs sagaida fantastiskas cīņas."

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...

     [+] [-]

, 2019-01-31 10:26, pirms 5 gadiem
Virsrakstā ir kļūda.

     [+] [-]

, 2019-01-31 11:18, pirms 5 gadiem
jap, jābūt Rūšberjers

  +1 [+] [-]

, 2019-01-31 11:58, pirms 5 gadiem
Botass ja sāktu sarugtināt Hami, uzreiz būtu zvans "Vallteri its James"