Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Magnusens parakstījis līgumu ar "Renault" F1 komandu

Juris Grīns
Juris Grīns

Magnusens parakstījis līgumu ar "Renault" F1 komandu
Kevins Magnusens
Foto: TT NYHETSBYRÅN/Scanpix

Šajā nedēļas nogalē dāņu autosportists Kevins Magnusens parakstījis līgumu ar "Renault" komandu un 2016. gadā pārstāvēs to F1 pasaules čempionātā. Vietu komandā zaudējis Pastors Maldonado.

Oficiāli šo informāciju "Renault" gatavojas paziņot trešdien, kad komandai plānota preses konference. Tajā francūži prezentēs savus nākotnes plānus, atklājot informāciju gan par pilotiem un vadošajiem darbiniekiem komandā, gan citas interesantas lietas.

Tikmēr "motorsport.com" žurnālisti no drošiem avotiem uzzinājuši, ka Magnusens jau ticis pie līguma ar "Renault".

Maldonado vietu komandā zaudēja, jo Venecuēlas naftas kompānija PDVSA, kas ir viņa privātais sponsors, līdz noteiktajam laikam piektdien nepārskaitīja solīto naudu. "Renault" nekavējoties lauza līgumu ar 2012. gada Spānijas "Grand Prix" uzvarētāju, un Magnusens uzlika parakstu jaunajam kontraktam.

Magnusens F1 čempionātā startēja jau 2014. gadā, kad pārstāvēja "McLaren" un jau debijas sacīkstēs Austrālijā kāpa uz pjedestāla. Kopumā 12 posmos togad viņš guva punktus, ieņemot 11. vietu kopvērtējumā, taču līdz pirmajam trijniekam vairs neaizsniedzās. Pērn Magnusens bija "McLaren" testpilots, pirms sezonas zaudējot vietu pamatsastāvā Fernando Alonso.

"Renault" komandā kopā ar 23 gadus veco Kevinu Magnusenu šogad startēs debitants Džoljons Palmers no Lielbritānijas. 2014. gada GP2 čempions iepriekš bija "Force India" un "Lotus" komandu testpilots. Viņam ir 25 gadi un sacīkstēs sportists brauks ar 30. numuru.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...

     [+] [-]

, 2016-01-31 20:10, pirms 8 gadiem
Nu jā, Venecuēlai grūti laiki naftas cenu dēļ. Tas, ka nekavējoties lauza līgumu, nozīmē, ka Renault tikai tīri pumpēja to naudu. Šādu pilotu tomēr derētu mazāk.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-01-31 21:48, pirms 8 gadiem
Reņiem pašiem naudas da stutei