Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Avarējušo Grožānu aizvietos debitants un divkārtējā F1 čempiona Fitipaldi mazdēls

Agris Suveizda

Avarējušo Grožānu aizvietos debitants un divkārtējā F1 čempiona Fitipaldi mazdēls
Pjetro Fitipaldi. Foto: James Moy Photography/PA Images/Scanpix

F1 komanda "Haas" oficiāli paziņojusi, ka šonedēļ paredzētajā posmā, kas atkal notiks Bahreinā, franču pilotu aizvietos 24 gadus vecais Pjetro Fitipaldi, kuram tā būs debija F1 sacīkstēs.

"Pēc tam, kad tika izlemts, ka Romēnam vislabāk būtu izlaist vismaz vienu posmu, izvēle par labu Pjetro bija diezgan viegla," citēts "Haas" vadītājs Ginters Štainers. "Pjetro brauks ar VF-20 formulu, un viņš ar mums ir labi pazīstams, iepriekšējos divus gadus komandā esot kā izmēģinājuma braucējs un rezerves pilots. Tā viņam būs laba iespēja. Viņš bijis pacietīgs un allaž bijis gatavs nepieciešamības gadījumam – tagad tāds ir pienācis."

"Galvenais ir tas, ka esmu priecīgs par to, ka Romēns ir drošībā un vesels," pasvītroja Fitipaldi. "Visi esam laimīgi, ka viņa savainojumi pēc tik milzīga incidenta ir nosacīti nelieli. Protams, apstākļi, kādos tikšu pie savas pirmās iespējas sacensties F1, nav tie labākie, tomēr esmu neizsakāmi pateicīgs Džīnam Hāsam un Ginteram Štaineram par izrādīto uzticību."

Pirms tam piedalījies "IndyCar" sacensībās, Fitipaldi par "Haas" F1 komandas izmēģinājuma braucēju kļuva 2019. gadā. Maiami dzimušais brazīlietis nāk no ģimenes, kurā autosports ir lielā cieņā, bet īpaši izceļas viņa vectēvs Emersons Fitipaldi, kurš 1972. un 1974. gadā kļuva par F1 čempionu.

Franču pilots Grožāns, kurš šaušalīgā avārijā vakar tika sveikā cauri tikai ar izbīli un nelieliem apdegumiem, šosezon ir nopelnījis divus punktus, bet viņa komandas biedram Kevinam Magnusema ir viens punkts. "Haas" kopumā ar trim punktiem ir otrā vājākā komanda šosezon, apsteidzot vienīgi "Williams", kurai punktu nav nemaz. Sezonas pēdējais posms 13. decembrī notiks AAE galvaspilsētā Abū Dabī.

Izmantotie resursi:
https://www.haasf1team.com/news/haa...

     [+] [-]

, 2020-11-30 13:40, pirms 3 gadiem
Eh , gribēju redzēt Hulkenbergu vai Švarcmanu , Grožāna vietā
Formulu viņš noteikti labi zina ,simulātoros ar braucis ir , varbūt kādas 4 desmitdaļas zaudēs Magnusenam

     [+] [-]

, 2020-11-30 14:01, pirms 3 gadiem
Būs interesanti palūkoties ko Pjetro iespēs, bet domāju, ka šīs būs viņa vienīgās divas gonkas karjerā

     [+] [-]

, 2020-11-30 14:19, pirms 3 gadiem
comon88 rakstīja: Eh , gribēju redzēt Hulkenbergu vai Švarcmanu , Grožāna vietā
Formulu viņš noteikti labi zina ,simulātoros ar braucis ir , varbūt kādas 4 desmitdaļas zaudēs Magnusenam
Švarcmanam papīri atļauj jau startēt F1?

     [+] [-]

, 2020-11-30 15:08, pirms 3 gadiem
Tiem tur arī visādas radinieku būšanas

     [+] [-]

, 2020-11-30 15:11, pirms 3 gadiem
ChupaaChubzz rakstīja: Švarcmanam papīri atļauj jau startēt F1?
Vajadzētu ta ka , jo titulu izcīnija GP 3 čempionātā pagaišo sezon par ko dod 30 licenzes punktus un vēl 20 punktus nopelnija par trešo vietu FIA formula.3 european championship

     [+] [-]

, 2020-11-30 15:55, pirms 3 gadiem
Noteikti feins džeks, bet Pjetro Fitipaldi lielākais karjers sasniegums ir fakts, ka viņš ir Fitipaldi mazdēls.