Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Verstapens: "Daudz kas ir uzrakstīts presē, bet man tas pārāk nerūp"

Verstapens: "Daudz kas ir uzrakstīts presē, bet man tas pārāk nerūp"
Makss Verstapens. Foto: Red Bull Racing

21 gadu vecais "Red Bull" komandas pilots Makss Verstapens, kurš svētdien guva uzvaru F1 posmā Meksikā, atklāj, ka sezonas sākumā pārcenties ar vēlmi sasniegt iespējami augstākus rezultātus, savu braukšanas stilu mainījis un rezultātā piedzīvojis līdz šim labāko sezonu karjerā.

Sezonas sākumā Verstapens izraisīja vairākus incidentus un nedēļas nogalē Monako pēc treniņbraucienos piedzīvotās avārijas pat bija spiests izlaist kvalifikāciju, lai gan "Red Bull" formulas šajā ielu trasē bija ātrākās. Toreiz viņš asi reaģēja uz kritiķu teikto, ka jāmaina pieeja braukšanas manierei.

"Lieta tāda, ka es klausos tikai pats sevi," stāsta Verstapens. "Es daru pats savu lietu un arī tad, ja daudz kas ir uzrakstīts presē, man tas pārāk nerūp. Mans tētis vēl kartinga laikos man teica, ka gadījumā, ja pārcenšos vai izdaru ko tamlīdzīgu, viņš vienmēr man to pateiks. Viņš teica, ka pat tad, ja es domāju, ka nebraucu pietiekoši ātri, es aizvien esmu gana ātrs. Sajūtot to, ka esmu pārcenties, es vienkārši nedaudz atkāpos un izskatās, ka tas ir padarījis mani ātrāku."

Lai gan sportists neņem vērā kritiķu teikto, viņš pats sapratis, ka ir jānomierinās un rezultāts ilgi nebija jāgaida.

"Domāju, ka sezonas sākumā es vienmēr nedaudz pārcentos," atzīst Verstapens. "Es pārāk daudz gribēju labus rezultātus. Šī iemesla dēļ sāku braukt mazliet lēnāk, kas faktiski kopumā mani padarīja ātrāku."

Salīdzinoši sliktais sezonas starts rezultējies ar Verstapena līdz šim labāko sezonu karjerā - šogad viņš uzvarējis jau divos posmos, deviņas reizes kāpis uz pjedestāla un kopvērtējumā ieņem piekto vietu, turklāt guvis par 70 punktiem vairāk nekā komandas biedrs Daniels Rikjardo.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...


Toto Volfs un Kristians Horners. Foto: Motorsport.com

Cik spējuši nopelnīt F1 komandu vadītāji?

F1 čempionāts ir bagāto cilvēku sports, šeit ļoti daudz nopelna ne vien sportisti, bet arī dažādi vadošie darbinieki. Izteikti līderi starp tiem ir komandu vadītāji, bet īpaši ar savu uzkrāto bagātību izceļas divi - Toto Volfs un Kristians Horners, kuri trases malā pēdējos gados bijuši sīvākie sāncenši.
Karloss Sainss. Foto: Motorsport.com

Itālijas mediji: Sainss startēs "Mercedes" komandā

Itālijas vadošos preses izdevumus aplidojusi informācija, ka "Mercedes" komanda jau pieņēmusi lēmumu uz 2025. gada "Formula 1" sezonu nolīgt Karlosu Saincu. Par to, ka šobrīd notiek padziļinātas sarunas, jau vēsta arī Eiropas mediji.
Airtons Senna 1984. gada Monako GP lietus sacensībās. Foto: Motorsport.com

86 gadu vecumā miris F1 komandas "Toleman" dibinātājs

No šīs pasaules 86 gadu vecumā šķīries Teds Tolemans, kura izveidotā "Tolaman" sacīkšu komanda startēja F1 pasaules čempionātā pagājušā gadsimta astoņdesmitajos gados.