Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Viens no Bahreinas F1 posmiem notiks vēl neredzētā trases konfigurācijā

Viens no Bahreinas F1 posmiem notiks vēl neredzētā trases konfigurācijā
Sahiras trases "ovāls". Foto: Motorsport.com

Sezonas beigu daļā divi "Formula 1" posmi šogad tiks aizvadīti Bahreinā, vienam no tiem norisinoties līdz šim vēl neredzētā konfigurācijā.

Šogad vēl tikai "Red Bull Ring" un Silverstounas trasē, sakarā ar nepieciešamību veikt lielas izmaiņas kalendārā, norisinājās pa diviem posmiem. Tāpat arī Bahreina uzņems divas sacīkstes pēc kārtas, taču, atšķirībā no Austrijas un Lielbritānijas, Sahiras trasē cīņas notiks divās dažādās konfigurācijās.

F1 pasaules čempionāta 15. posms tiks aizvadīts jau iepriekšējos gados iepazītajā konfigurācijā, kamēr 16. posms risināsies tā sauktajā "ovālā", kas gan nepavisam nav tāds, kā ierasts redzēt Amerikas formulu sacensībās, jo izceļas ar 11 tajā iekļautiem līkumiem. Tajā pašā laikā trase ir ievērojami savādāka nekā citas "Formulā 1", tā ir tikai 3.5 km gara un ar trim taisnēm, tāpēc tiek prognozēts, ka kvalifikācijā ātrākie braucēji to varētu veikt vien aptuveni 55 sekundēs, bet sacīkstēs - apmēram vienā minūtē.

Iepriekš šī trases konfigurācija, lai gan tai piešķirts Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA) prestižākais pirmais grāds, tikusi izmantota vien klubu sacensībās un korporatīvo pasākumu vajadzībām. 2010. gadā vienīgo reizi Bahreinas posms notika 6.3 km garajā izturības sacīkšu aplī, bet pārējās reizes cīņas aizvadītas 5.4 km garajā "Grand Prix" konfigurācijā.

Neskatoties uz to, ka "ovāla" jeb ārējais aplis varētu radīt aizraujošākas cīņas un vairāk apdzīšanas, Sahiras trases vadība uzsver, ka nākotnē, kad sezonas laikā Bahreinā notiks viens posms, visticamāk atkal atgriezīsies tikai pie "Grand Prix" konfigurācijas izmantošanas.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...


, 2020-09-30 21:00, pirms 4 gadiem
Virsrakstu tak pārlasat, ibio rio. Skribentu kantoris.
Serhio Peress. Foto: Motorsport.com
2

Visvairāk soda punktus iekrājuši Peress un Sardžents

Ķīnas GP nedēļas nogalē vairāki piloti izpelnījās soda punktus. Kāda situācija šajā ziņā ir "Formula 1" braucēju starpā? Visvairāk soda punktus pašlaik sakrājuši Serhio Peress un Logans Sardžents.
Foto: f1.com
4

Plāno veikt izmaiņas F1 punktu skaitīšanas sistēmā

Šonedēļ F1 komisijas sēdē Ženēvā plānots diskutēt par izmaiņām punktu skaitīšanas sistēmā. Stāties spēkā tās varētu jau nākamajā sezonā.
Andrea Kimi Antonelli. Foto: Mercedes

Antonelli aizvadījis pirmos F1 testus

Turpinoties intrigām ap jaunā talanta Andrea Kimi Antonelli nākotni, itāļu pilots aizvadījis savā karjerā pirmos F1 testus "Mercedes" komandas sastāvā.