Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Fetels: "Par uzvaru varam sapņot, bet realitāte būs grūta"

Juris Grīns
Juris Grīns

Fetels: "Par uzvaru varam sapņot, bet realitāte būs grūta"
Sebastians Fetels
Foto: LaPresse/Photo4/Scanpix

Sebastians Fetels uzskata, ka "Ferrari" komandai ir tiesības sapņot par uzvaru Malaizijas "Grand Prix" posmā, kur tieši pirms gada leģendārā vienība jau izcīnīja pirmo vietu, taču vācietis piebilst, ka realitātē pārspēt "Mercedes" būšot grūti.

Pērn Malaizijā, kad tur norisinājās sezonas otrais posms, Fetels guva pirmo no visa čempionāta laikā izcīnītajām trim uzvarām. Šogad Sepangas trase ieguvusi jaunu asfaltu, pārveidoti vairāki tās līkumi, bet sacensības pārceltas uz rudeni. Abos piektdienas treniņbraucienos "Ferrari" piloti ieņēma trešo un ceturto vietu, piekāpjoties tikai "Mercedes" pārstāvjiem.

"Domāju, mums ir tiesības sapņot par uzvaru," saka Fetels. "Domāju, ka iespējas pastāv, un mums uz to jāiet, bet reizē esam reālisti - šodien redzējām, ka "Mercedes" komanda ir ļoti spēcīga gan īso, gan garo distanču braucienos. Arī ar saviem simulācijas braucieniem esam apmierināti un domājam, ka vēl varam uzlabot mašīnu, lai tā būtu ātrāka trasē kopumā."

Tikmēr "Red Bull" komandai, kuras pilotam Maksam Verstapenam tieši šodien aprit 19 gadi, šajā trasē Fetels prognozē ne tik labu sniegumu.

"Viņi izskatījās ļoti spēcīgi ar vidēji cietā sastāva riepām, bet nesaprotu, kas ar viņiem notika, kad tika uzmontētas mīkstās riepas," saka vācietis. "Pēdējās sacīkstēs bijām pieraduši redzēt, ka cīņa starp mums un "Red Bull" ir diezgan cieša, kamēr "Mercedes" ir neliels pārsvars."

"Red Bull" pārstāvis Daniels Rikjardo tikmēr atzinis, ka komandai jāuzlabo savs sniegums, taču viņš domājis, ka "Ferrari" treniņbraucienos būs lielāks pārsvars.

"Biju domājis, ka "Ferrari" šeit būs mazliet ātrāki, jo pērn viņi šeit bija veiksmīgi," viņš saka. "Mēs, vai vismaz es, tempa ziņā šobrīd nedaudz zaudējam. Domāju, ka varam būt tuvāk. Kvalifikācijā "Ferrari" droši vien būs priekšā, bet sacensībās daudz kas var notikt. Jaunais asfalts dod labu saķeri, bet es nevarēju atrast to pietiekamā līmenī, tāpēc pa nakti ir labi jāpastrādā."

Sestdien plkst. 9:00 pēc Latvijas sāksies trešie treniņbraucieni, bet plkst. 12:00 tiks dots starts kvalifikācijai.

Izmantotie resursi:
Crash.Net | F1 & MotoGP | Motorsport News

     [+] [-]

, 2016-10-01 00:15, pirms 7 gadiem
Mercedes ir neliels pārsvars?

Dienas teksts!