Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Verstapens Moncā saņems starta vietu sodu

Juris Grīns
Juris Grīns

Verstapens Moncā saņems starta vietu sodu
Makss Verstapens
Foto: EPA/Scanpix

Beļģijas F1 posma neveiksminieks Makss Verstapens uz nākamajām sacensībām Itālijā, leģendārajā Moncas trasē ieradīsies ne tajā labākajā noskaņojumā - pēc kārtējās šogad piedzīvotās neveiksmes viņam pienāksies vēl arī starta vietu sods.

"Red Bull" komandas pilots Beļģijā brauca piektajā pozīcijā, kad uzreiz pēc pirmā līkuma, tobrīd pārslēdzoties no trešā uz ceturto pārnesumu, pazuda jauda viņa "Renault" dzinējam, un tas pārslēdzās uz drošības režīmu.

Pirms trešajiem treniņbraucieniem Spā-Frankošamps trasē Verstapena mašīnai ceturto reizi šosezon tika nomainīts dzinējs, kas nozīmēja, ka nākamā maiņa automātiski nozīmēs starta vietu sodu. Šobrīd Verstapens tuvojas arī izmantoto MGU-H sistēmu limitam, bet pagaidām lietojis tikai trīs turbīnas un divas MGU-K sistēmas.

Beļģijas posmā Verstapens piedzīvoja jau sesto izstāšanos šajā sezonā, četras no kurām notikušas tehnisku problēmu dēļ. Tas mozīmē, ka viņš nav spējis sasniegt finišu tieši pusē no aizvadītajām sacīkstēm. Kopvērtējumā viņš guvis par 65 punktiem mazāk nekā komandas biedrs Daniels Rikjardo, un pēc aizvadītajām sacensībām izskatījās ļoti neapmierināts.

"Es spēju saprast viņa neapmierinātību, bet lielā mērā šīs neveiksmes nav bijušas mūsu kontrolē," atzīst "Red Bull" vienības vadītājs Kristians Horners. "Viņam šogad daudzreiz nepaveicies, bet šīs problēmas nav bijušas saistītas ar mašīnu, bet gan dzinēju. Tagad Moncā viņš saņems starta vietu sodus. Mūsu dzinēju piegādātājs ir atvainojies un izprot, ka viņu produkts un tā kvalitāte neatbilst prasībām."

Šobrīd vēl netiek precizēts, cik starta vietu sods Verstapenam pienāksies uz šonedēļ gaidāmo F1 čempionāta posmu Moncas trasē. Soda mērs atkarīgs arī no tā, vai līdz ar iekšdedzes dzinēju tiks mainītas arī citas jaudas agregāta komponentes.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...

     [+] [-]

, 2017-08-30 21:24, pirms 7 gadiem
Shonedelj buus saciikste Moncaa, nevis kaa rakstaa mineets naakamnedeelj.