Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Mercedes" drīkstēs lietot vairāk motoreļļas, "Ferrari" komandā trauksme

Juris Grīns
Juris Grīns

"Mercedes" drīkstēs lietot vairāk motoreļļas, "Ferrari" komandā trauksme
Foto: imago/Eibner/Scanpix

Starptautiskā Automobiļu federācija (FIA) ir oficiāli atļāvusi "Mercedes" komandai saviem dzinējiem lietot vairāk motoreļļas nekā to nosaka jaunie noteikumi, un izskaidrojusi, kāpēc pieņemts šāds lēmums.

Nākamajā F1 posmā Itālijā stāsies spēkā nosacījums, ka motori nedrīkst patērēt vairāk par 0.9 litriem eļļas uz katriem 100 km, kamēr iepriekš šis rādītājs bija 1.2 litri uz 100 km. Tiesa, tas attiecas tikai uz tiem dzinējiem, kurus komandas sāks izmantot sacensībās Moncas trasē vai pēc tam.

"Mercedes" rūpnīcas komanda pēdējos "likumīgos" motorus, ceturtos šajā sezonā, savām mašīnām nomainīja pirms posma Beļģijā, līdz ar to FIA ir atļāvusi to eļļas patēriņam būt 1.2 litru robežās uz 100 km.

Tajā pašā laikā komandām, kurām "Mercedes" piegādā savus motorus, nāksies iztikt ar 0.9 litriem eļļas uz 100 kilometriem, ja vien dzinējs nav lietots jau Beļģijā.

Neoficiāli zināms, ka "Mercedes" solis ceturto dzinēju lietot jau Spā-Frankošamps trasē sacēla trauksmi "Ferrari" nometnē, kas nebija prognozējusi, ka konkurenti jau Beļģijas posmā izlems braukt ar jaunu dzinēju. Tas arī nozīmē, ka "Ferrari" komanda brīdī, kad izlems par ceturtā dzinēja izmantošanu, jau būs spiesta rēķināties ar samazināta eļļas daudzuma izmantošanu.

Izmantotie resursi:
Autosport

     [+] [-]

, 2017-08-30 16:33, pirms 7 gadiem
Ja mana mašīna ēstu tā eļļu - brauktu uz šrotu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2017-08-30 17:33, pirms 7 gadiem
ChupaaChubzz rakstīja: Ja mana mašīna ēstu tā eļļu - brauktu uz šrotu.
Ja Tu varētu atļauties braukt ar miljoniem vērtu F1, tad domājams, ka neuztrauktos par eļļas patērīņu - litrs uz 100 km.

     [+] [-]

, 2017-08-30 17:34, pirms 7 gadiem
Nu bet nokaus šito motoru un būs atkal viss vienlīdzīgi.

     [+] [-]

, 2017-08-30 17:35, pirms 7 gadiem
Vispār jautājums, kad tika pieņemts likums, ka Monzā stāsies spēkā jaunais noteikums? Tad jau citi arī varēja uzlikt jaunu motoru.

     [+] [-]

, 2017-08-31 09:53, pirms 7 gadiem
ChupaaChubzz rakstīja: Ja mana mašīna ēstu tā eļļu - brauktu uz šrotu.
Tad visi jaunie BMW, Porsche, Mercedes, Infinity, Lexus, iespējams arī citu ražotāju jaudīgie modeļi, būtu jāved uz šrotu, jo jau vairāk kā 15 gadus motors patērē eļļu, piemēram, Cayenne Turbo, ar aukstu motoru braucot mazus attālumus, patērē pat 1litru uz 1000km.