Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Divi piloti saņem starta vietu sodus, Raikonenu nesoda

Divi piloti saņem starta vietu sodus, Raikonenu nesoda
Kimi Raikonens pēc avārijas Monako
Foto: Digitale/Scanpix

Markuss Ēriksons un Daņils Kvjats uz nākamo F1 posmu Kanādā saņēmuši starta vietu sodus par izdarībām Monako "Grand Prix" laikā. Tiesneši izmeklēja arī Kimi Raikonena rīcību pēc avārijas, taču sodu nepiešķīra.

Kimi Raikonens savu "Ferrari" formulu nenovaldīja 11. aplī, kad ieslīdēja barjerā, nolaužot priekšējo antispārnu. Detaļa pakļuva zem priekšējā kreisā riteņa, bet sportists turpināja lēni braukt, izmētājot trasē atlūzas no salauztā antispārna. Tiesneši to izmeklēja kā, iespējams, bīstamu braukšanu, taču somu pilotam sodu nepiešķīra.

"Aizmugure nobloķējās un mašīna neiegriezās līkumā, tāpēc ietriecos sienā," īsi situāciju komentēja pats Raikonens. "Pēc tam bija grūtības pabraukt uz priekšu. Man nebija skaidrs, kāds mani pagrūda vai tomēr nē."

Savukārt Markuss Ēriksons izraisīja sadusmi ar otru "Sauber" pilotu Felipi Nasru, kad "La Rascasse" līkumā bīstami iebrauca konkurentam sānos. Zviedrs par saņēmis trīs starta vietu sodu uz Kanādas F1 posmu, kā arī divus soda punktus. Sadursmi arī nosodījusi "Sauber" komandas vadība.

Tāpat trīs starta vietu sods ticis "Toro Rosso" pilotam Daņilam Kvjatam, kurš Monako izraisīja sadursmi ar Kevina Magnusena "Renault" formulu. Arī šis incidents notika "La Rascasse" līkumā. Krievu pilotam arī divi soda punkti un šobrīd viņš tādus sakrājis jau septiņus.

"Williams" pārstāvim Valteri Botasam tikmēr piešķirts 10 sekunžu sods un divi soda punkti par sadursmes izraisīšanu ar Estebanu Gutjeresu ("Haas"). Monako posma rezultātos soms no 11. pozīcijas atkrīt uz 12.

Paskāls Verleins ("Manor") pa to laiku saņēmis divus 10 sekunžu sodus un četrus soda punktus par zilo garogu ignorēšanu un pareiza ātruma neizvēlēšanos virtuālās drošības mašīnas perioda laikā.

Izmantotie resursi:
Formula 1, MotoGP, GP2, GP3, F3 and IndyCar...


, 2016-05-30 20:48, pirms 8 gadiem
Cik saprotu, tad par soda punktu limita sasniegšanu, tiek zaudēta superlicense? ja tā, tad kvjatam visas iespējas.
, 2016-05-30 21:50, pirms 8 gadiem
Nē, tad ir vienas sacīkstes diskvalifikācija.
, 2016-05-31 08:28, pirms 8 gadiem
reāli Hamiltonam arī varēja sodu iedot pa to ko viņs tur sastrādāja nogriežot līkumu un bloķējot Rikjardo
, 2016-05-31 11:19, pirms 8 gadiem
Emka953 rakstīja: reāli Hamiltonam arī varēja sodu iedot pa to ko viņs tur sastrādāja nogriežot līkumu un bloķējot Rikjardo
Ka tik kaut ko uzlikt tam Hamiltonam, ne viņš tur ko nogrieza nekā. Labi bija trajetorijas maiņa, bet sava pozīcija jāaizstāv. Turklāt pēc tam atrāvās un pārliecinoši gāja.
Karloss Sainss. Foto: Motorsport.com

Sainss: "Kad bija laiks lidot uz Austrāliju, aizvien atrados gultas režīmā"

Vēl brīdī, kad Karloss Sainss devās uz lidmašīnu, lai lidotu uz Austrāliju, sportistam nešķita, ka būs gatavs stāties uz starta F1 čempionāta trešajā posmā. Pēc izcīnītās uzvaras spāņu pilots atklāj, kā rīkojies, lai divu nedēļu laikā spētu atlabt no apendicīta operācijas un fiziski izturētu sacīkšu distanci.
Sebastians Fetels. Foto: Porsche AG

Fetels testē "Porsche" Lemānas hiperauto, par nākotnes plāniem klusē

Četrkārtējais F1 čempions Sebastians Fetels Spānijā aizvadījis testus ar "Porsche" jaunāko Lemānas "Hypercar" klases sacīkšu modeli 963, tomēr pagaidām noliedz, ka gatavotos atgriezties sacīkstēs.
Daniels Rikjardo. Foto: Motorsport.com

Rikjardo: "Sezonu nebiju paredzējis sākt šādi"

Daniels Rikjardo neslēpj, ka šobrīd piedzīvo nedaudz grūti periodu, tomēr uzsver, ka kritizētājus neklausās. Otrs RB komandas pilots Juki Cunoda rāda labāku veikumu, Austrālijā sasniedzot septīto vietu. Tomēr Helmuts Marko arī viņu mudina uzlabot savu veikumu vēl vairāk, lai saglabātu izredzes kandidēt uz vietu "Red Bull" komandas sastāvā.