Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Fetels: ""Mercedes" panākumi ir garlaicīgi"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Fetels: ""Mercedes" panākumi ir garlaicīgi"
Sebastians Fetels. Foto: Scuderia Ferrari

"Ferrari" pārstāvošais vācietis Sebastians Fetels uzskata, ka konkurentes "Mercedes" dubultuzvaras ir garlaicīgas un nenāk par labu F1.

Jaunā sezona sākusies ar "Mercedes" četrām dubultuzvarām, un kopvērtējuma līderis ir soms Valteri Botass, kurš nedēļas nogalē bija ātrākais Baku notikušajās sacensībās. Turklāt "Mercedes" braucējs piecas reizes pēc kārtas kļuvis par pasaules čempionu un komanda izcīnījusi konstruktoru kausu.

"Garlaicīgi, vai ne? Tik garlaicīgi. Pie tam tās nav tikai četras sacīkstes – tie bijuši četri gadi," teica Fetels, kurš kopvērtējumā ieņem trešo vietu, no līdera Botasa atpaliekot 35 punktus. Viņam priekšā ir arī pašreizējais pasaules čempions Lūiss Hamiltons. Tomēr vācietis uzskata, ka "Ferrari" šosezon var cīnīties par uzvaru.

"Mums jāstrādā smagāk un labāk. Šobrīd cenšamies, cik vien varam. Reizē jāsaprot un jārespektē pretinieki, jo viņi savu darbu paveic fenomenāli labi," pauda Fetels, kuram dominēšana nav sveša – no 2010. līdz 2013. gadam viņš četras reizes pēc kārtas kļuva par čempionu. "Esmu pārliecināts, ka mūsu komanda kļūs labāka. Uzskatu, ka mums ir laba formula, taču ne vienmēr izdodas apkārt izveidot pareizos apstākļus. Esmu drošs, ka sezonas turpinājumā būsim labāki."

"Mūsu formula ir kā Rubika kubs, un mums ir jāatrod veids, kā to atrisināt," skaidroja Fetels, kura komandas biedrs Šarls Leklērs sezonas ievadā vairākās sacīkstēs bijis ātrāks, tomēr saņemtās pavēles no augšas bijušas labvēlīgas vācietim, kurš "Ferrari" tiek uzskatīts par pirmo pilotu. "Mūsu komandā ir daudz cilvēku, kuri to var atrisināt pāris minūtēs. Mūsu komandā ir gudri cilvēki, taču mēs strādājam pie lielizmēra Rubika kuba."

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/formula1/...