Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Hamiltons: "Es nekad nepadodos"

Hamiltons: "Es nekad nepadodos"
Lūiss Hamiltons
Foto: TT NYHETSBYRÅN/Scanpix

F1 pasaules čempionāta līderim Niko Rosbergam ceturtajā posmā Krievijā ir ideāla iespēja izcīnīt jau septīto uzvaru pēc kārtas. Viņa galvenajiem konkurentiem šoreiz jāstartē no zemām pozīcijām.

Vācietis kvalifikācijā spēja uzvarēt, kamēr viņa pārstāvētās komandas "Mercedes" otrs pilots Lūiss Hamiltons, tāpat kā iepriekšējā posmā Ķīnā, saskārās ar jaudas agregāta defektu un startēs ne augstāk par desmito vietu. Tikmēr par ātrumkārbas maiņu starta vietu sodu saņēmis "Ferrari" pilots Sebastians Fetels, kuram būs jāstartē septītajam.

Abi Rosberga galvenie konkurenti startēs tālu aizmugurē, taču visi noskaņoti kaujinieciski. Piedāvājam šo sportistu komentārus pēc šodien Soču trasē aizvadītās kvalifikācijas.

Niko Rosbergs: "Šī man bija visai ideāla kvalifikācija. Mašīna darbojās pilnībā labi, balansējums bija perfekts - bija tiešām labi. Koncentrējos uz sevi un jutos lieliski. Citiem braucējiem šodien, protams, ļoti neveicās, kas manā gadījumā sacensības svētdien padarīs vieglākas, lai gan F1 sacensības nekad nav vieglas. Konkurenti nekur nav pazuduši, tāpēc jākoncentrējas un savu darbu ir jāizdara. Neprognozēju, kas notiks rīt, bet, ņemot vērā, kāds ir pozīciju izkārtojums, tas man bez šaubām daudz palīdzēs."

Lūiss Hamiltons: "Šī bija tāda pati problēma kā Ķīnā. Kad otrajā kvalifikācijas daļā izbraucu ieskriešanas aplī, atkal bija tas pats jaudas zudums. Soču trasē nav viegli veikt apdzīšanas, lai gan te ir arī garas taisnes... Laiks rādīs, kā būs, bet es nekad nepados."

Sebastians Fetels: "Protams, es gribētu lai atstatums līdz līderim būtu bijis mazāks, taču jau otrajā kvalifikācijas sesijā redzējām, cik ātri Rosbergs spēj pabraukt. Viņš paveica lielisku darbu, bet mēs izdarījām maksimumu, ko varējām. Palīdzēja arī tas, kas notika ar Hamiltonu, jo tādā veidā tikām pie otrās vietas, kas nedaudz uzlabos situāciju, ņemot vērā manu starta vietu sodu. Viss nav gājis pēc plāna, taču esam parādījuši labu ātrumu svētdienās, bet tieši tad tiek izcīnīti punkti."

Izmantotie resursi:
ESPN: The Worldwide Leader in Sports
Formula 1®


, 2016-04-30 18:31, pirms 8 gadiem
Nu, ja divās vietās trasē var izspiest 330, tad apdzīšanas iespējām jābūt...
, 2016-04-30 18:38, pirms 8 gadiem
Rosbergam šobrīd viss rit kā pa diedziņu, ko nevarētu teikt par galvenajiem konkurentiem.
, 2016-04-30 18:42, pirms 8 gadiem
playthegame rakstīja: Rosbergam šobrīd viss rit kā pa diedziņu, ko nevarētu teikt par galvenajiem konkurentiem.
Nu jā... bet ne jau viņš pie tā vainīgs Diez vai mājās ar voodoo lelli spēlējās
, 2016-04-30 19:02, pirms 8 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: Nu jā... bet ne jau viņš pie tā vainīgs Diez vai mājās ar voodoo lelli spēlējās
To jau tu nevari zināt
, 2016-04-30 19:05, pirms 8 gadiem
Hamim arī iepriekš viss gāja kā pa diedziņu
, 2016-04-30 19:12, pirms 8 gadiem
RonaldoTheBest rakstīja: Hamim arī iepriekš viss gāja kā pa diedziņu
Lai gan man labāk patīk Rosbergs, bet pie vienādiem apstākļiem, kad abiem viss gāja, tad īsti nebija konkurents Hamim.
, 2016-04-30 20:37, pirms 8 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: Lai gan man labāk patīk Rosbergs, bet pie vienādiem apstākļiem, kad abiem viss gāja, tad īsti nebija konkurents Hamim.
Piekrītu, bet šogad tā īsti Hamiltonam nav argumentu pret Rosbergu. Divas reizes, kad kvalificējās Hamis pirmais, jau startā tika apbraukts.
Karloss Sainss. Foto: Motorsport.com

Sainss: "Kad bija laiks lidot uz Austrāliju, aizvien atrados gultas režīmā"

Vēl brīdī, kad Karloss Sainss devās uz lidmašīnu, lai lidotu uz Austrāliju, sportistam nešķita, ka būs gatavs stāties uz starta F1 čempionāta trešajā posmā. Pēc izcīnītās uzvaras spāņu pilots atklāj, kā rīkojies, lai divu nedēļu laikā spētu atlabt no apendicīta operācijas un fiziski izturētu sacīkšu distanci.
Sebastians Fetels. Foto: Porsche AG

Fetels testē "Porsche" Lemānas hiperauto, par nākotnes plāniem klusē

Četrkārtējais F1 čempions Sebastians Fetels Spānijā aizvadījis testus ar "Porsche" jaunāko Lemānas "Hypercar" klases sacīkšu modeli 963, tomēr pagaidām noliedz, ka gatavotos atgriezties sacīkstēs.
Daniels Rikjardo. Foto: Motorsport.com

Rikjardo: "Sezonu nebiju paredzējis sākt šādi"

Daniels Rikjardo neslēpj, ka šobrīd piedzīvo nedaudz grūti periodu, tomēr uzsver, ka kritizētājus neklausās. Otrs RB komandas pilots Juki Cunoda rāda labāku veikumu, Austrālijā sasniedzot septīto vietu. Tomēr Helmuts Marko arī viņu mudina uzlabot savu veikumu vēl vairāk, lai saglabātu izredzes kandidēt uz vietu "Red Bull" komandas sastāvā.