Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Oficiāli: Fernando Alonso pievienojas "Toyota" Lemānas komandai

Juris Grīns
Juris Grīns

Oficiāli: Fernando Alonso pievienojas "Toyota" Lemānas komandai
Fernando Alonso
Foto: imago/Crash Media Group/Scanpix

Šodien tika oficiāli apstiprināts, ka spāņu autosportists Fernando Alonso parakstījis līgumu ar "Toyota" rūpnīcas komandu, un tās sastāvā šogad startēs Lemānas 24 stundu sacensībās, kā arī citos Izturības sacīkšu pasaules čempionāta (WEC) posmos.

Vēl sestdien un svētdien Alonso ASV stājās uz starta Deitonas 24 stundu sacīkstēs, kas bija viņa debija izturības sacīkstēs. Sportists pārstāvēja "United Autosport" komandu, tomēr nomocīja tehniskas problēmas, un labs rezultāts izpalika. Tobrīd sportists atzina, ka vēl nezina, vai šogad debitēs Lemānā, lai gan neslēpa, ka to ļoti vēlas. Šodien oficiāli apstiprinājās, ka 2018. gada 16. un 17. jūnijā divkārtējos F1 čempionu redzēsim leģendārajās sacensībās Lemānā, kur viņš pārstāvēs šī brīža spēcīgāko komandu "Toyota" un startēs prestižajā LMP1 klasē.

Lai gan Alonso prioritāte paliks startēšana F1 pasaules čempionātā "McLaren" komandas sastāvā, paralēli viņš piedalīsies gandrīz visos WEC posmos. Zināms, ka spānis izlaidīs vien oktobrī Japānā notiekošās izturības sacīkstes, jo tajā pašā nedēļas nogalē notiks Savienoto Valstu Grand Prix izcīņa.

"Nekad neesmu slēpis savu mērķi izcīnīt Triple Crown - uzvarēt Monako Grand Prix, Indy 500 un Lemānas 24 stundu sacīkstēs," stāsta Alonso. "Pagājušajā gadā izmēģināju startēt Indianapolisā, biju tuvu uzvarai, bet to neizdevās īstenot. Pateicoties "McLaren", šogad man būs iespēja startēt un uzvarēt Lemānā. Tas ir liels izaicinājums. Daudz kas var noiet greizi, tomēr esmu sagatavojies cīņai."

Gaidāmā WEC sezona būs unikāla, jo pirmo reizi tā notiks divu kalendāro gadu ietvaros, startējot 2018. gada 5. maijā Beļģijā, Spā-Frankošamps trasē, bet noslēdzoties 2019. gada 15. un 16. jūnijā ar sacīkstēm Lemānā. Līdz ar to nākamajā sezonā WEC čempionātā Lemānas 24 stundu sacīkstes notiks gan kā otrais, gan pēdējais, astotais posms.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...

     [+] [-]

, 2018-01-31 01:16, pirms 6 gadiem
Novēlu veiksmi Alonso, Lai izdodas uzvarēt Le Mānā!

     [+] [-]

, 2018-02-08 21:23, pirms 6 gadiem
Belash rakstīja: Novēlu veiksmi Alonso, Lai izdodas uzvarēt Le Mānā!
Lai uzvar Calko