Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Hakinens: "Šobrīd F1 čempionātā ir īpaši daudz talantīgu pilotu"

Hakinens: "Šobrīd F1 čempionātā ir īpaši daudz talantīgu pilotu"
Mika Hakinens
Foto: Apoorva Gupte/Scanpix

Divkārtējais F1 čempions Mika Hakinens atzinis, ka šobrīd pasaules čempionātā ir vairāk ļoti talantīgu pilotu nekā jebkad agrāk. Tāpat soms uzslavējis Lūisu Hamiltonu, kurš aizvien ir izsalcis pēc uzvarām, tādēļ arī spējot parādīt tik labu ātrumu.

Hakinens par čempionu kļuva 1998. un 1999. gadā, bet pēc 2001. gada sezonas noslēdza F1 karjeru. Tikmēr Hamiltons, kurš šogad izcīnīja ceturto titulu un šobrīd neizskatās, ka būtu gatavs pie tā apstāties.

"Lūisa sasniegtie četri tituli ir kaut kas iespaidīgs un var redzēt, ka viņš savu izsalkumu nav zaudējis, kas ir kritiski svarīga nianse," savā blogā raksta Hakinens. "Kad es pats biju ieguvis titulus 1998. un 1999. gadā, biju pilnībā apņēmies 2000. gadā izcīnīt trešo titulu, tomēr tam nebija lemts notikt. Pēc tās sezonas man nedaudz pazuda enerģija un nebija ilgi jāgaida pirms beidzu karjeru."

Hakinena tautietis Valteri Botass šobrīd startē spēcīgajā "Mercedes" komandā un pērn guva vairākas uzvaras. Hakinens uzskata, ka Botasa potenciāls ir vēl daudz lielāks un tas varētu būt redzams jau nākamajā sezonā.

"Biju patiesi priecīgs redzēt, ka Valteri uzvarēja trīs posmos," atzīst Hakinens. "Viņš ir spēcīgs un līdzsvarots puisis, un uzvaras Krievijā, kā arī Austrijā parādīja, ka viņam ir spējas. Sezonas vidū viņam bija daži grūti brīži, bet es zinu, cik smagi viņš strādāja, lai būtu tur, kur ir tagad, un varat būt droši, ka starpsezonā viņš izmantos visas iegūtās zināšanas, lai kļūtu vēl spēcīgāks."

Tāpat Hakinens uzsver, ka šobrīd F1 sacīkstēs startē ļoti daudz talantīgu sportistu, un tā nav bijis vienmēr: "Jau iepriekš esmu teicis, ka Makss Verstapens aizvadītajā sezonā īpaši izcēlās, jo viņu bija tik aizraujoši vērot. Arī Stofelu Vandūrnu, Estebanu Okonu un Karlosu Sainsu ir aizraujoši vērot. Zinot to, ka viņu pārinieki ir Fernando Alonso, Serhio Peress un Niko Hilkenbergs, kuri ir ļoti ātri, jāsecina, ka šobrīd "Formulā 1" ir, iespējams, talantīgākie piloti kādi jebkad šeit bijuši."

Izmantotie resursi:
F1Today.net


, 2017-12-29 11:55, pirms 6 gadiem
Verstapens ir talantīgs, ne velti no F3 uzreiz paķēra ārā neskatoties uz to, ka Okons tajā seriālā bija līderis, tomēr RedBull saprata, ka čalis, kas cīnās par uzvarām ar Mercedes rūpnīcas pilotu, ir labāks nekā Okons.
VanDorns arī ar McLaren atbalstu visus samazgāja GP2.
, 2017-12-29 13:33, pirms 6 gadiem
Ir vai nav talantigs, ja netiek vadosa komanda, tad visu muzu var but ka Hilkenbergs, tacu titulam nebut pa tuvma. No visiem jaunuliem ceribas uz cempiona titulu ir tikai Verstapenam, jo parejie kamer tik kada top komanda un vadosa loma, jau bus nakusi citi talanatigie.

Autosportā atgriežas leģendārais ražotājs "Lola"

Pēc vairāk nekā desmitgades pārtraukuma uz starptautiskās autosporta skatuves atgriezīsies leģendārais sacīkšu auto ražotājs "Lola", kas sadarbībā ar "Yamaha" izveidojis jaunu projektu startēšanai "Formula E" čempionātā.
Karloss Sainss. Foto: Motorsport.com

Sainss: "Kad bija laiks lidot uz Austrāliju, aizvien atrados gultas režīmā"

Vēl brīdī, kad Karloss Sainss devās uz lidmašīnu, lai lidotu uz Austrāliju, sportistam nešķita, ka būs gatavs stāties uz starta F1 čempionāta trešajā posmā. Pēc izcīnītās uzvaras spāņu pilots atklāj, kā rīkojies, lai divu nedēļu laikā spētu atlabt no apendicīta operācijas un fiziski izturētu sacīkšu distanci.
Sebastians Fetels. Foto: Porsche AG

Fetels testē "Porsche" Lemānas hiperauto, par nākotnes plāniem klusē

Četrkārtējais F1 čempions Sebastians Fetels Spānijā aizvadījis testus ar "Porsche" jaunāko Lemānas "Hypercar" klases sacīkšu modeli 963, tomēr pagaidām noliedz, ka gatavotos atgriezties sacīkstēs.