Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Miks Šūmahers: "Mans mērķis ir uzvarēt F1 pasaules čempionātā"

Juris Grīns
Juris Grīns

Miks Šūmahers: "Mans mērķis ir uzvarēt F1 pasaules čempionātā"
Miks Šūmahers
Foto: stuff.co.nz

17 gadus vecais Miks Šūmahers oficiāli paziņojis, ka nākamajā sezonā startēs Formulā 3, savukārt tālākās nākotnes mērķis ir uzvara F1 pasaules čempionātā.

Septiņkārtējā F1 čempiona Mihaela Šūmahera dēls 2017. gadā piedalīsies Eiropas F3 čempionātā, kur pārstāvēs spēcīgo itāļu vienību "Prema Powerteam". Atcerēsimies, ka tādam pilotam kā Makss Verstapens šis čempionāts bija pēdējais pakāpiens pirms nonākšanas Formulā 1, arī nākamā gada F1 debitantam Lensam Strolam. Šādu pašu ceļu, iespējams, ies arī Šūmahers.

"Šis ir čempionāts, kur kopā sacenšas labākie braucēji," stāsta talantīgais sportists, kurš šogad ar panākumiem brauca F4 kategorijā. "No profesionālā viedokļa F3 ir tuvāk Formulai 1 un šajās sacīkstēs cīnīties ir grūtāk. Kā ikviens pilots, arī es gribu būt Formula 1 pasaules čempions. Formula 3 ir mans nākamais pakāpiens, un es nevaru vien sagaidīt jauno sezonu. 2017. gadā mani gaida lieli izaicinājumi, bet pirms dažām nedēļām jau piedalījos testos, kur atklāju, ka ar šo mašīnu ir aizraujoši braukt."

Lai gan ir skaidrs, ka Šūmahers nākotnē visai noteikti startēs F1 čempionātā, pagaidām viņš nav nospraudis konkrētu laiku, līdz kuram tam būtu jānotiek.

"Tas notiks tajā brīdī, kad jutīšos šādam solim gatavs," viņš atklāj. "Šo brīdi noskaidrošu tikai tad, kad tas pienāks. Darīšu to tādā veidā, kas man šķitīs pareizākais."

Braucot kartingā, sportistu daudzi neatpazina, jo viņš izmantoja savas mātes uzvārdu Bečs. Tagad viņu apmierinot tas, ka "jānēsā" uzvārds Šūmahers.

"Lai gan man tiek pievērsta liela uzmanība, es gribu piedalīties sacīkstēs, un tas ir pats galvenais," saka Miks Šūmahers.

Izmantotie resursi:
PaddockTalk :: F1, Formula 1, NASCAR, IndyCar,...

     [+] [-]

, 2016-12-29 19:38, pirms 7 gadiem
Wow kāda sensācija, cik oriģināli izteicieni. F1 sekoju no tīņa vecuma, tātad vairāk nekā 20 gadus. Visi runā visu laiku vienu un to pašu. bla bla bla...Ar katru gadu tā kororatīvā herņa paliek arvien apnicīgāka Piesaista vai nu tie kas runā maz, piloti kā Kimi, vai nu kas runā tieši, tipa Montoija.

     [+] [-]

, 2016-12-29 20:23, pirms 7 gadiem
Vecais atjēgsies no komas un pateiks - marš, puika, mācīties par juristu!

     [+] [-]

, 2016-12-30 15:54, pirms 7 gadiem
Nu jā, tagad jau ir skaidrs, ap ko nākamajās desmitgadēs grozīsies F1, kādas izredzes tikt sastāvā būs citiem jaunajiem braucējiem.