Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Pēc Grožāna avārijas atsāktajās sacensībās uzvaru Bahreinā izcīna Hamiltons

Rolands Eliņš

Pēc Grožāna avārijas atsāktajās sacensībās uzvaru Bahreinā izcīna Hamiltons
Lūiss Hamiltons. Foto: AFP/Scanpix

Lielbritānijas autobraucējs Lūiss Hamiltons vēlreiz apliecināja savu dominanci "Formula 1" sacensību seriālā un guva uzvaru šodien aizvadītajā Bahreinas "Gran Prix" izcīņā. Sacensības krietni aizkavējās, jo pirmajā aplī smagā avārijā cieta Romēns Grožāns, un sacensības varēja atsākties tikai pēc pusotras stundas.

Lūiss Hamiltons šodien izcīnīja savu piekto uzvaru pēc kārtas, kā arī jau 11. uzvaru šosezon aizvadītajos 15 posmos. Čempionu titulu viņš nodrošināja jau iepriekšējā posmā, attiecīgi šobrīd Hamiltons vairs tikai kolekcionē trofejas, spodrina rekordus un uzlabo savu statistiku. Šosezon atlikuši vēl divi posmi – vēl vienreiz sacensības notiks Bahreinā un pēc tam sezona tiks noslēgta Abu Dabi trasē.

Taču aktuāla intriga ir cīņā par otro vietu sezonas kopvērtējumā. Hamiltona komandas Valteri Botass arī šodien neaizvadīja veiksmīgas sacensības un ieņēma tikai astoto vietu, kamēr viņa tuvākais sekotājs kopvērtējumā Makss Verstapens bija otrajā vietā, finišā zaudējot Hamiltonam tikai nedaudz, turklāt Verstapenam arī piederēja šo sacensību ātrākais aplis. Attiecīgi starpība kopvērtējumā starp otro un trešo vietu sarukusi līdz 12 punktiem.

Trešajā vietā finišēja Verstapena komandas biedrs Aleksandrs Albons, bet pēc tam sekoja divi "McLaren" piloti, kuri abi finišēja pussekundes intervālā, proti, Lendo Noriss un Karloss Sainss.

Neveiksmīgas sacīkstes izvērtās "Racing Point" pilotiem, kuri abi nefinišēja, kas nozīmē, ka Serhio Peress spiests atstāt ceturto vietu kopvērtējumā un noslīdēt uz piekto pozīciju, taču īpaši labāk neveicās arī viņa tuvākajam sekotājam kopvērtējumā Šarlam Leklēram, kurš ieņēma desmito vietu un ieguva tikai vienu punktu.

Jāpiemin, ka sacensību aizvadīšana krietni aizkavējās un tika veikts atkārtots starts, jo pēc pirmā starta pirmajā aplī smagā avārijā cieta Romēns Grožāns, kura formula pēc ietriekšanās trases norobežojumā eksplodēja, pārlūza uz pusēm un aizdegās. Kā jau iepriekš ziņots, ar Grožānu viss beidzās laimīgi, viņš, pateicoties halo sistēmai, gan izvairījās no lielākā trieciena spēka, gan paspēja atgūties un izkļūt no degošās formulas ar nelieliem apdegumiem.

Pēc sacensībām piloti sarunās ar medijiem atzina, ka bijis emocionāli grūti atsākt sacensības. "Grožāna avārija bija šokējoši kadri," pēc uzvaras sacīja Hamiltons. "Kad mēs dodamies trasē, zinām, ka uzņemamies risku. Esmu ļoti pateicīgs halo sistēmai, ka tā nostrādāja."

Informācija tiek papildināta

Braucēju kopvērtējums

VietaPilotsValstsKomandaPunkti
1.Lūiss HamiltonsGBRMercedes332
2.Valteri BotassFINMercedes201
3.Makss VerstapensNEDRed Bull-Honda189
4.Daniels RikjardoAUSRenault102
5.Serhio PeressMEXRacing Point-Mercedes100
6.Šarls LeklērsMONFerrari98
7.Lendo NorissGBRMcLaren-Renault86
8.Karloss SainssESPMcLaren-Renault85
9.Alekss AlbonsTHARed Bull-Honda85
10.Pjērs GaslīFRAAlphaTauri-Honda71
11.Lānss StrolsCANRacing Point-Mercedes59
12.Estebans OkonsFRARenault42
13.Sebastians FetelsGERFerrari33
14.Danils KvjatsRUSAlpha Tauri-Honda26
15.Niko HilkenbergsGERRacing Point-Mercedes10
16.Kimi ReikenensFINAlfa Romeo-Ferrari4
17.Antonio DžovinaciITAAlfa Romeo-Ferrari4
18.Romēns GrožānsFRAHass2
19.Kevins MagnusensDENHaas-Ferrari1

  +1 [+] [-]

, 2020-11-29 20:08, pirms 3 gadiem
Albonam laimīgs podests , kuru viņš nebija pelnijis. Atkal 40 sekundes atpalika no.Verstapena
Ferrārī dzinēju komandam nākamnedēļ būs smagi diezgan...

  +1 [+] [-]

, 2020-11-29 20:14, pirms 3 gadiem
Cik viss neinteresanti...kkads liekedis visu laiku uzvar riebjas skatities

     [+] [-]

, 2020-11-29 20:18, pirms 3 gadiem
Ļoti žēl Peresa. Aizvada labu posmu, pelnīts podiums pāris apļu attālumā un beigās pieviļ mašīna... Aston Martin būtu lielisks braucēju duo nākamsezon - Vettel/Perez. Tā vietā vērosim to, kā Strulovičs dauza senča apmaksātās mašīnas.

  +1 [+] [-]

, 2020-11-29 20:18, pirms 3 gadiem
Šī sacīkste paliks atmiņā ar pamatīgu izbīli

  +1 [+] [-]

, 2020-11-29 20:21, pirms 3 gadiem
P.S. Investīcijas braucēju drošībā ir atmaksājušās - viena izglābta dzīvība situācijā, kurā vel salīdzinoši nesen braucējs būtu gājis bojā...

  -1 [+] [-]

, 2020-11-29 20:23, pirms 3 gadiem
enkuzens rakstīja: Cik viss neinteresanti...kkads liekedis visu laiku uzvar riebjas skatities
Es jau vairs neskatos. Kaut gan no 1992. gada līdz šai sezonai biju izlaidis mazāk kā 10 posmus.

  +1 [+] [-]

, 2020-11-29 20:38, pirms 3 gadiem
playthegame rakstīja: Šī sacīkste paliks atmiņā ar pamatīgu izbīli

Pieļauju domu ka ši varētu būt TOP 10 apspriestākā notikums pasaulē šodien.
Veiksme šodien bija Romēna pusē

     [+] [-]

, 2020-11-30 00:12, pirms 3 gadiem
enkuzens rakstīja: Cik viss neinteresanti...kkads liekedis visu laiku uzvar riebjas skatities
Tas ir jocīgi,ka cilvēki joprojām mēģina sev un citiem iedzīt galvās,ka Hamiltons nav viens no visu laiku labākajiem f1 braucējiem, kaut arī visi fakti atspoguļo pretējo

  -1 [+] [-]

, 2020-11-30 09:29, pirms 3 gadiem
haraldinho rakstīja: Tas ir jocīgi,ka cilvēki joprojām mēģina sev un citiem iedzīt galvās,ka Hamiltons nav viens no visu laiku labākajiem f1 braucējiem, kaut arī visi fakti atspoguļo pretējo
Tāpēc , ka viņš visiem riebjas. Visās tās mešanās uz ceļiem vēl vairāk izraisa pretīgumu. Šūmis kad uzvarēja visus pēc kārtas, tāpat visi skatījās, jo tas bija cilvēks uz kuru gribējās skatīties un kuram visi vēlējās līdzināties.

  +1 [+] [-]

, 2020-11-30 13:02, pirms 3 gadiem
maris777 rakstīja: Tāpēc , ka viņš visiem riebjas. Visās tās mešanās uz ceļiem vēl vairāk izraisa pretīgumu. Šūmis kad uzvarēja visus pēc kārtas, tāpat visi skatījās, jo tas bija cilvēks uz kuru gribējās skatīties un kuram visi vēlējās līdzināties.
"Uz ceļiem mesties" viņš sāka tikai šogad un to pat īsti nerāda TV pārraidēs,tāpēc sanāk,ka tu pats izvēlies pievērst tam uzmanību. Ko tad viņš nepareizi darīja iepriekšējos gadus kad viņš visus salika vienos vārtos?(izņēmums,protams,bija Rosberga sezona,kas bija nevainojama no viņa puses)

     [+] [-]

, 2020-11-30 21:22, pirms 3 gadiem
kāpēc viņš metas ceļos, baigi ticīgs vai?

     [+] [-]

, 2020-11-30 21:24, pirms 3 gadiem
haraldinho rakstīja: Tas ir jocīgi,ka cilvēki joprojām mēģina sev un citiem iedzīt galvās,ka Hamiltons nav viens no visu laiku labākajiem f1 braucējiem, kaut arī visi fakti atspoguļo pretējo
ja tu saki "viens no" tad noteikti var piekrist