Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Oficiāli: Maldonado kļūst par Raikonena aizstājēju "Lotus" komandā

Oficiāli: Maldonado kļūst par Raikonena aizstājēju "Lotus" komandā
Pastors Maldonado
Foto: SCANPIX SWEDEN

"Lotus" komanda, pēc vairākus mēnešus ilgušām spekulācijām, piektdien beidzot apstiprināja, ka tās sastāvā 2014. gada sezonā startēs Romēns Grožāns un Pastors Maldonado.

Maldonado pie līguma ar "Lotus" strādāja kopš paziņojuma par aiziešanu no "Williams" komandas, taču pārrunas veica arī ar "Sauber" vienību.

"Tas ir fantastiski, ka varu pievienoties "Lotus" komandai," saka Maldonado. "Nav noslēpums, ka es gribēju mainīt pamatus, lai veicinātu savu Formula 1 karjeru un "Lotus" piedāvāja man labāko iespēju nākošajā sezonā būt konkurētspējīgam. Šobrīd ievērojami mainās noteikumi un mašīnas, tāpēc tas ir īstais brīdis svaigam sākumam."

2010. gadā Maldonado kļuva par GP2 čempionu un nākamajā sezonā pievienojās F1 komandai "Williams", kurā pavadīja trīs sezonas, pērn Barselonā izcīnot savu līdz šim vienīgo uzvaru. Tomēr šogad mašīna bija absolūti nespējīga konkurēt un tas bija galvenais iemesls, kāpēc Maldonado izvēlējās meklēt citu komandu.

Nav arī noslēpums, ka venecuēlieti atbalsta naftas kompānija PDVSA, kas katru gadu gatava maksāt Maldonado pārstāvētajai komandai 35-40 miljonus eiro.

"Ir skaidrs, ka Pastoram ir ātrums un potenciāls," atzīst "Lotus" vienības vadītājs Eriks Buljē. "To viņš parādīja jau GP2 laikos 2010. gadā un ne vienā vien sacīkstē, startējot "Williams" komandā. Domāju, ka spēsim viņu nodrošināt ar mašīnu, kas ļaus viņam regulāri parādīt labus rezultātus."

Maldonado līdz ar to kļuvis par aizvietotāju Kimi Raikonenam, kurš nākamgad startēs "Ferrari". Savukārt otrs "Lotus" pilots joprojām būs Romēns Grožāns.

Izmantotie resursi:
autosport.com - the authority on Formula One,...

Kurš būs Lotus komandas līderis?

  • 91

  • 13



, 2013-11-29 20:47, pirms 10 gadiem
nu interesanti...tagad vares redzet,no kada metala samais taisits...ja visp Ltus galus spes savilkt kopa un kko jedzigu uzbuvet
, 2013-11-29 20:51, pirms 10 gadiem
Pastors atnaca Kimi samaksat algu laikam
, 2013-11-29 21:37, pirms 10 gadiem
Jā, Lotus acīmredzami grimst. Mc Donaldo pat nav vāja atblāzma no Kimi. To uzskatāmi nodemonstrēja Heiki Kovalainens, kurš ar Kimi mašīnu nespēja iebraukt punktos, lai gan komandai tas bija vitāli svarīgi, cīnoties par konstruktoru kausu un lielajām prēmijām.
, 2013-11-29 21:39, pirms 10 gadiem
Ja Lotus gribēja cīnīties, tad viņiem vajadzēja ņemt Massu, kurš saņēma vilka pasi no Ferrari, bet tas jau par dārgu...
, 2013-11-29 22:14, pirms 10 gadiem
demarkus rakstīja: nu interesanti...tagad vares redzet,no kada metala samais taisits...ja visp Ltus galus spes savilkt kopa un kko jedzigu uzbuvet
No tāda metāla kā Crash
, 2013-11-29 22:46, pirms 10 gadiem
Gribu redzēt ko Maldonado ar konuretspejigu formulu vares izdarīt.
, 2013-11-29 23:21, pirms 10 gadiem
Man jau liekas,ka Lotus būs kā Jordan komanda 99 gada sezonā, tai gadā Frencens bija titula pretendents, bet nākamjā 2000 sezonā komanda atkrita uz vidusdaļu..
, 2013-11-30 14:59, pirms 10 gadiem
wild21 rakstīja: Pastors atnaca Kimi samaksat algu laikam
kaut ka ta sanak un tas tikai liecina, ka Lotus pie investora tomer nav ticis
, 2013-11-30 19:14, pirms 10 gadiem
Elmers rakstīja: Jā, Lotus acīmredzami grimst. Mc Donaldo pat nav vāja atblāzma no Kimi. To uzskatāmi nodemonstrēja Heiki Kovalainens, kurš ar Kimi mašīnu nespēja iebraukt punktos, lai gan komandai tas bija vitāli svarīgi, cīnoties par konstruktoru kausu un lielajām prēmijām.
Man kaut kā ir ticamība, ka Maldonado būt tik pat labs, ja ne labāks par Grožānu. Bet nu nāks sezona un tad redzēsim. Katrā ziņā, ja Lotus būs top5 mašīna, tad es domaju, Maldonado rezultāti neizpaliks...
Lānss Strols. Foto: Motorsport.com

Strols ātrākais Ķīnas F1 posma vienīgajā treniņā

"Aston Martin" komandas pilots Lānss Strols Ķīnas GP izcīņas vienīgā treniņa pašā izskaņā uzrādīja labāko rezultātu, sev aizmugurē atstājot Oskaru Piastri un F1 čempionāta līderi Maksu Verstapenu.
Toto Volfs un Kristians Horners. Foto: Motorsport.com

Cik spējuši nopelnīt F1 komandu vadītāji?

F1 čempionāts ir bagāto cilvēku sports, šeit ļoti daudz nopelna ne vien sportisti, bet arī dažādi vadošie darbinieki. Izteikti līderi starp tiem ir komandu vadītāji, bet īpaši ar savu uzkrāto bagātību izceļas divi - Toto Volfs un Kristians Horners, kuri trases malā pēdējos gados bijuši sīvākie sāncenši.
Karloss Sainss. Foto: Motorsport.com

Itālijas mediji: Sainss startēs "Mercedes" komandā

Itālijas vadošos preses izdevumus aplidojusi informācija, ka "Mercedes" komanda jau pieņēmusi lēmumu uz 2025. gada "Formula 1" sezonu nolīgt Karlosu Saincu. Par to, ka šobrīd notiek padziļinātas sarunas, jau vēsta arī Eiropas mediji.