Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Williams" komanda saņem 25 tūkstošu sodu par mehāniķu apdraudēšanu

Juris Grīns
Juris Grīns

"Williams" komanda saņem 25 tūkstošu sodu par mehāniķu apdraudēšanu
Incidents "Williams" pitstopā. Foto: ekrānšāviņš no Youtube.com

"Formula 1" komanda "Williams" ir saņēmusi naudas sodu par rīcību pitstopā, kas apdraud tās personālu. Starpgadījums notika Meksikas posma laikā.

Viens no "Williams" mehāniķiem tika notriekts, kad uz riepu maiņu Mehiko trases boksos iebrauca Lānss Strols. Negadījumā minētais komandas darbinieks traumas neguva, tomēr notikušais izpelnījās tiesnešu uzmanību.

Tie secināja, ka pitstops veikts bīstamā manierē, mašīnai atļaujot kustību brīdī, kad apstākļi nebija pilnībā droši, līdz ar to komanda esot apdraudējusi savu personālu.

"Starpgadījums notika koordinācijas kļūmes dēļ," teikts oficiālajā tiesnešu paziņojumā. "Lai gan kontakts nebeidzās ar savainojumu, tiesneši uzskata, ka komandai ir obligāti jāpārliecinās, ka neviens no tās personāla neatrodas pie mašīnas, pirms tai tiek atļauts atsākt kustību."

Rezultātā "Williams" vadībai būs jāsamaksā 25 tūkstošu eiro soda nauda.

Atgādinām, ka līdzīgu sodu Bahreinas posmā saņēma "Ferrari". Toreiz vienu no mehāniķiem notrieca Kimi Raikonens, un cietušais negadījumā lauza kāju. Tiesneši "Ferrari" piespieda samaksāt 50 tūkstošus eiro.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...