Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

F1 tiesnesis: "Tas, ko saka Hamiltons, nav patiesība"

F1 tiesnesis: "Tas, ko saka Hamiltons, nav patiesība"
Foto: Motorsport.com

Kādreizējais F1 pilots Mika Salo, kurš šobrīd ir viens no galvenajiem sacensību tiesnešiem, atzinis, ka Lūisa Hamiltona izteikumi par it kā negodīgajiem viņam piespriestajiem sodiem ir tukšas runas un neatspoguļo patiesību.

Hamiltons par tam neparedzētās vietās veiktām starta simulācijām vēlāk Krievijas "Grand Prix" sacensībās saņēma divus piecu sekunžu sodus, kas ietekmēja viņa cīņu par uzvaru un nācās samierināties ar trešo vietu. "Mercedes" pilots atzina, ka tiesneši tādā veidā vienkārši mēģināja apturēt viņu no uzvaras gūšanas, un sods, viņaprāt, bijis nepamatoti bargs.

"Muļķības," intervijā somu laikrakstam "Ilta Sanomat" sacīja Salo, kurš savulaik startējis "Ferrari" un "Toyota" komandās. "Tas, ko viņš teica, nepavisam nav patiesība. Noteikumi visiem ir vieni."

"Mercedes" komandas vadītājs Toto Volfs nenoliedz, ka Hamiltons veicis noteikumu pārkāpšanu, lai arī uzskata, ka dažreiz tiesneši pret viņu patiešām esot īpaši nežēlīgi. Tikmēr seškārtējā F1 pasaules čempiona komandas biedrs Valteri Botass atbalsta šāda soda piešķiršanu Hamiltonam.

"Mums vienmēr ir sapulces, kurās norunājam, kur tieši ir jāpraktizē starti pirms sacīkstēm," viņš sacīja somu medijam MTV. "Komanda mums parāda vietu, kur tas darāms, un tieši tur es pats veicu starta simulācijas. Domāju, tas ir pavisam vienkārši."

Tāpat Botass atzina, ka svētdien Soču trasē būtu uzvarējis arī tad, ja Hamiltonam sodi netiktu piešķirti: "Kad Lūiss veica pitstopu, un es nonācu vadībā, man izdevās izveidot ļoti labu pārsvaru, un domāju, ka rezultāts nebūtu daudz mainījies arī bez šiem sodiem. Varbūt viņš būtu finišējis otrais."

Arī F1 sacīkšu direktors Maikls Masi atbalsta Salo viedokli: "Manā skatījumā, tas ir vienkārši. FIA ir sporta administrators, līdz ar to mēs pārraugām, lai noteikumi tiktu ievēroti, un tiesneši ir neatkarīgi lēmumu pieņēmēji. Kad noteikumi ir pārkāpti, nav svarīgi, kurš to izdarījis - Lūiss Hamiltons vai kāds cits pilots."

Izmantotie resursi:
grandpx.news


, 2020-09-29 19:22, pirms 4 gadiem
Pilnīgi pareizi, skaidri un vienkārši. Neviens nav īpašāks par citiem, noteikumi visiem vieni, tā kā Hameļa čīkstēšana ir absolūti nevietā.
Toto Volfs un Kristians Horners. Foto: Motorsport.com

Cik spējuši nopelnīt F1 komandu vadītāji?

F1 čempionāts ir bagāto cilvēku sports, šeit ļoti daudz nopelna ne vien sportisti, bet arī dažādi vadošie darbinieki. Izteikti līderi starp tiem ir komandu vadītāji, bet īpaši ar savu uzkrāto bagātību izceļas divi - Toto Volfs un Kristians Horners, kuri trases malā pēdējos gados bijuši sīvākie sāncenši.
Karloss Sainss. Foto: Motorsport.com

Itālijas mediji: Sainss startēs "Mercedes" komandā

Itālijas vadošos preses izdevumus aplidojusi informācija, ka "Mercedes" komanda jau pieņēmusi lēmumu uz 2025. gada "Formula 1" sezonu nolīgt Karlosu Saincu. Par to, ka šobrīd notiek padziļinātas sarunas, jau vēsta arī Eiropas mediji.
Airtons Senna 1984. gada Monako GP lietus sacensībās. Foto: Motorsport.com

86 gadu vecumā miris F1 komandas "Toleman" dibinātājs

No šīs pasaules 86 gadu vecumā šķīries Teds Tolemans, kura izveidotā "Tolaman" sacīkšu komanda startēja F1 pasaules čempionātā pagājušā gadsimta astoņdesmitajos gados.