Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"McLaren" komandu atbalstīs leģendārs F1 sponsors

Juris Grīns
Juris Grīns

"McLaren" komandu atbalstīs leģendārs F1 sponsors
Foto: McLaren Racing

Titulētā F1 komanda "McLaren", kas pēdējos gados gan par uzvarām vairs necīnās, panākusi vienošanos ar jaunu sponsoru - "Gulf Oil International", kas ir leģendārs zīmols autosporta vēsturē.

Naftas uzņēmums "Gulf Oil" kļuvis gan par F1 komandas "McLaren Racing", gan ekskluzīvo ielas sporta automobiļu ražotāja "McLaren Automotive" sponsoru. Neoficiāli zināms, ka kompānija "McLaren" komandai dos 3.4 miljonus eiro sezonā, kā arī apgādās to ar savu produkciju. Līgums noslēgts uz vairākiem gadiem.

Atgādinām, ka pirms šīs sezonas sadarbību ar "McLaren" pārtrauca cits naftas uzņēmums "Petrobras", kas komandā esot ienesis aptuveni 8.5 miljonus eiro gadā. Šī kompānija pieder Brazīlijas valstij, un noslēgto sponsorēšanas līgumu asi kritizēja tagadējā valdība ar Žairu Bolsonaru priekšgalā. Valsts prezidents apgalvoja, ka šāds līgums ir negodīgs un tikšot meklēti ceļi, kā to lauzt. Viņš apgalvoja, ka F1 komandai gadā tiek maksāti pat 34 miljoni eiro, taču šādu varbūtību jomas eksperti kategoriski noliedza.

"Gulf Oil" logo uz Karlosa Sainsa un Lendo Norisa sacīkšu mašīnu motoru pārsegiem un spoguļiem būs redzami jau sākot ar šajā nedēļas nogalē gaidāmo Lielbritānijas "Grand Prix" izcīņu.

Vēsturiski "Gulf Oil" daudzas sezonas atbalstījusi dažādas komandas pasaules mēroga autosacīkstēs. Ar "McLaren" sadarbība savulaik tika uzsākta jau 1968. gadā un ilga līdz 1973. gadam. Šajā laikā Brūsa Maklārena izveidotā vienība "Formulā 1" un tolaik populārajā Amerikas "Can-Am" seriālā uzvarēja kopumā 40 sacīkstēs. Arī pagājušā gadsimta deviņdesmitajos gados "Gulf Oil" sponsorēja "McLaren" Lemānas 24 stundu sacensībās. Savulaik Lemānā "Gulf Oil" krāsās startēja arī "Ford GT40" un "Porsche 917" spēkrati.

Izmantotie resursi:
SportBusiness | Insight, analysis and data for...