Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

F1 komanda "Williams" tiek izlikta pārdošanā

F1 komanda "Williams" tiek izlikta pārdošanā
Roberts Kubica "Williams" formulā 2019. gada sezonā. Foto: imago images/Motorsport Images/Scanpix

Lielbritānijas „Formula 1” komanda „Williams Racing” paziņojusi, ka iepriekšējā gadā piedzīvoja zaudējumus 13 miljonu mārciņu apmērā un centīsies piesaistīt investorus, pārdodot komandu.

„Williams Racing” dibinātājs Frenks Viljamss līdz šim bija strikti pieturējies pie principa saglabāt F1 komandu savā īpašumā. 78 gadus vecais Viljamss pats gan vairs nav iesaistīts ikdienas darbā ar komandu, šos pienākumus uzticot savai meitai Klērai Viljamsai, kura citēta komandas paziņojumā, norādot, ka komanda un tās darbinieki Viljamsu ģimenei vienmēr bijuši pirmajā vietā un tieši tā ir arī šajā situācijā.

„Williams Racing” pārskatā par savu aizvadīto finanšu gadu atzīmē zaudējumus 13 miljonu mārciņu vērtībā. Komandas paziņojumā norādīts, ka tiek izskatītas iespējas finansējuma nodrošināšanai, un šo iespēju vidū ir investora piesaistīšana. Kā iespējas tiek piesauktas komandas mazākuma daļu pārdošana, vairākuma daļu pārdošana, kā arī visas komandas pārdošana. Pagaidām vēl konkrēti piedāvājumi neesot saņemti, taču ar nelielu skaitu potenciālo investoru uzsāktas sarunas par iespējamo darījumu.

Klēra Viljamsa konferences zvanā norādīja, ka mērķis ir pabeigt šo procesu 3-4 mēnešu laikā, taču komandai pietiek finansējuma visam atlikušajam gadam. Viņa norādīja, ka komandā šobrīd notiekošais ir saskaņots ar Frenku Viljamsu un viņš to atbalsta.

„Williams” lielos finansiālos zaudējumus skaidro ar konstanto prēmiju un sponsoru finansējuma krišanos. Reizē arī komanda paziņojusi par sadarbības pārtraukšanu ar sponsoru „Rokit”.

„Williams Racing” piedalās „Formula 1” sacensībās kopš 1977. gada un deviņas reizes triumfējusi Konstruktoru kausā, savukārt tās piloti par F1 čempioniem kļuvuši septiņas reizes. Titulētāka vēsture ir tikai „Ferrari”, „Mclaren” un „Mercedes” komandām. „Williams” savus lielākos panākumus guva pagājušā gadsimta izskaņā, kad tās sastāvā dažādās sezonās bija tādi piloti kā Alēns Prosts, Airtons Senna, Nelsons Pikē, Naidžels Mansels, Deimons Hils un Žaks Vilnēvs. 2014. un 2015. gada sezonās ar Felipi Masu un Valteri Botasu sastāvā komanda ieguva trešo vietu Konstruktoru kausā, bet tad sekoja lejupslīde, un iepriekšējā sezonā ar Džordžu Raselu un Robertu Kubicu sastāvā „Williams” palika pēdējā vietā, iegūstot tikai vienu punktu.

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/formula1/...


Serhio Peress. Foto: Motorsport.com
2

Visvairāk soda punktus iekrājuši Peress un Sardžents

Ķīnas GP nedēļas nogalē vairāki piloti izpelnījās soda punktus. Kāda situācija šajā ziņā ir "Formula 1" braucēju starpā? Visvairāk soda punktus pašlaik sakrājuši Serhio Peress un Logans Sardžents.
Foto: f1.com
4

Plāno veikt izmaiņas F1 punktu skaitīšanas sistēmā

Šonedēļ F1 komisijas sēdē Ženēvā plānots diskutēt par izmaiņām punktu skaitīšanas sistēmā. Stāties spēkā tās varētu jau nākamajā sezonā.
Andrea Kimi Antonelli. Foto: Mercedes

Antonelli aizvadījis pirmos F1 testus

Turpinoties intrigām ap jaunā talanta Andrea Kimi Antonelli nākotni, itāļu pilots aizvadījis savā karjerā pirmos F1 testus "Mercedes" komandas sastāvā.