Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Hamiltons Monako izcīna pirmo uzvaru sezonā

Juris Grīns
Juris Grīns

Hamiltons Monako izcīna pirmo uzvaru sezonā
Hamiltona un Rikjardo cīņa Monako
Foto: TT NYHETSBYRÅN/Scanpix

"Mercedes" pilots Lūiss Hamiltons F1 pasaules čempionāta sestajā posmā Monako ielās svētdien guva pirmo uzvaru sezonā, kamēr Daniela Rikjardo cerības uz uzvaru sabojāja "Red Bull" komandas mehāniķu aizkavēšanās pitstopā.

Sacensību diena Monako atnāca ar visai pamatīgiem nokrišņiem, kas trases segumu padarīja slapju. Lai gan uz starta brīdi vairs nelija, drošības apsvērumu dēļ pirmos septiņus apļus sportisti pavadīja aiz drošības mašīnas un tikai tad tika izkārti zaļie karogi, un cīņa varēja sākties.

Starts pārliecinošs padevās Danielam Rikjardo, kamēr abas "Mercedes" formulas, ar Niko Rosbergu un Lūisu Hamiltonu pie stūres, noturēja otro un trešo vietu. Šādā secībā sportisti turpināja braukt, Rikjardo spēja atrauties, kamēr Rosbergs izskatījās lēnāks par komandas biedru Hamiltonu, taču turējās otrajā pozīcijā.

11. aplī vienā no lēnākajiem trases līkumiem barjerā ieslīdēja Kimi Raikonena "Ferrari" formula, soms aizkavēja Felipi Masu ("Williams"), kurš tobrīd brauca tieši aiz viņa, bet īsi pēc tam, apstājoties, nobloķēja ceļu Romēnam Grožānam ("Haas"). Lai gan Raikonens varēja turpināt braukšanu, nolauztais priekšējais antispārns palīda zem priekšējā kreisā riteņa un, izbraucis cauri tunelim, sportists devās uz drošu vietu, lai izstātos.

Rikjardo jau bija pamatīgi atrāvies, kad 16. aplī Hamiltons pēkšņi nokļuva otrajā pozīcijā. Šķita, ka Rosbergs pats palaida komandas biedru garām, iespējams, pakļaujoties komandas norādījumiem. Tobrīd kļuva skaidrs, ka Hamiltons ir spējīgs pabraukt tik pat ātri kā nu jau 13 sekundes priekšām esošais līderis un pat tuvojās viņam. Tobrīd arī sportisti pamazām sāka doties boksos, lai slapjā laika riepas nomainītu pret vidēji slapjai trasei piemērotajām. Trase turpināja žūt, taču asfalts aizvien bija mitrs.

Foto: AFP/Scanpix

23. apļa beigās pirmajā pitstopā devās Rikjardo, saņemot pārejas tipa riepas, taču Hamiltons nolēma nogaidīt, lai uzreiz tiktu pie sausam laikam piemērotām riepām. Rikjardo viņu noķēra, kad 31. aplī Hamiltons, jau spīdot saulei, beidzot iebrauca boksos. Viņam tika uzmontētas vismīkstākā sastāva (ultra mīkstās) riepas. Tikmēr Rikjardo boksos devās jau apli vēlāk, taču viņa mehāniķi aizkavējās, laikus nebija atnesuši riepas, tāpēc tika zaudētas vērtīgas sekundes. Ticis pie otrajām mīkstākajām (supermīkstajām) riepām, Rikjardo atgriezās trasē, bet pirmajā līkumā viņam garām aiztraucās Hamiltons, kurš turklāt pēdējā aplī pats kaut kur bija zaudējis laiku.

Spānijas F1 posma uzvarētājs Makss Verstapens ("Red Bull"), kurš kvalifikācijas pirmajā kārtā avarēja un startēja no boksiem, sacensībās atkal izcēlās ar savu prasmi veikt apdzīšanas un bija pakāpies uz pirmo desmitnieku. Diemžēl 35. aplī vienā no līkumiem holandietis bremzējot nobloķēja riteņus un ietriecās barjerā, izstājoties.

Pēc virtuālās drošības mašīnas perioda beigām cīņa atsākās un šķita, ka otrajā vietā esošais Rikjardo ir pārliecinoši ātrāks. Līkumā pēc tuneļa austrālietis centās apdzīt Hamiltonu, taču čempions nosedza pozīciju, liekot "Red Bull" pilotam nedaudz saslīdēt un tikai noplātīt rokas. Tiesneši izmeklēja šo epizodi, taču sankcijas nesekoja. Arī pēc "Sauber" pilotu Felipes Nasra un Markusa Ēriksona sadursmes nedaudz vēlāk sekoja vēl viens virtuālās drošības mašīnas periods, pēc kura beigām Rikjardo atkal sākotnēji bija ļoti tuvu Hamiltonam, taču brits pēc tam atkal spēja mazliet attālināties.

Foto: TT NYHETSBYRÅN/Scanpix

Īstajā laikā mainot riepas, uz trešo vietu tikmēr bija pacēlies "Force India" komandas pilots Serhio Peress, kurš turklāt spēja turēt līdzīgu tempu ar līderiem, lai gan atradās gabaliņu aizmugurē. Sebastians Fetels ierindojās ceturtajā vietā, uz piekto bija pacēlies Fernando Alonso, kamēr Rosbergs, kurš slapjā trasē bija acīmredzami lēnāks par konkurentiem, atkrita uz sesto vietu, pozīcijas nespējot uzlabot.

Desmit apļu pirms finiša trasē nokļuva pamatīga izmēra plēve un uz brīdi atkal tika "iedarbināta" virtuālā drošības mašīna. Tobrīd Hamiltons bija vairāk nekā 2 sekundes priekšā Rikajrdo un šādā secībā abi turpināja braukt, turklāt neviens no viņiem jau vairāk nekā 40 apļus nebija veicis riepu nomaiņu. Līdz finišam nekas nemainījās, Hamiltons guva uzvaru, pirmo šajā sezonā, Rikjardo finišēja otrais, parādot "Red Bull" formulas lielisko ātrumu, bet Peress droši noturēja trešo vietu, trešo reizi karjerā kāpjot uz pjedestāla.

Fetels nespēja pietuvoties Peresam bīstamā attālumā un Monako ielās izcīnīja ceturto vietu, kamēr vismaz daļēji apstiprinājušās "McLaren" komandas prognoze par iespējām šajā posmā sasniegt labu rezultātu - Fernando Alonso, pirms tam pielietojis veiksmīgu riepu maiņas stratēģiju, finišēja piektais. Tas ir spāņu sportista labākais sasniegums šogad. Rosbergs, kurš ilgu laiku sekoja tuvu Alonso, pēdējā aplī pamanījās zaudēt sesto vietu, palaida priekšā Niko Hilkenbergu ("Force India"), un finišēja septītais. Pirmajā desmitniekā iekļuva un punktus guva arī Karloss Sainss ("Toro Rosso"), Džensons Batons ("McLaren") un Felipe Masa.

Foto: TT NYHETSBYRÅN/Scanpix

Slapjajā un vēlāk žūstošajā trasē avarēja ne tikai Raikonens un Verstapens, kā arī abi "Sauber" piloti. Arī abiem "Renault" komandas pārstāvjiem sacensības noslēdzās ar sadauzītām mašīnām - Džoljons Palmers saslīdēja starta/finiša taisnē, ietriecās barjerā un aizslīdēja drošības joslā, bet Kevins Magnusens izstājās neilgi pēc tam, kad nolauza priekšējo antispārnu. Daņils Kvjats ("Toro Rosso") kādā citā epizodē pirms tam pārāk optimistiski centās Magnusenu apdzīt un sabojāja arī savas izredzes uz labu rezultātu.

Foto: AFP/Scanpix

Sezonas septītais posms tiks aizvadīts 12. jūnijā Kanādā, Žila Vilnēva vārdā nosauktajā sacīkšu trasē Monreālā.

Monako "Grand Prix" rezultāti

VietaSportistsValstsKomandaApļiRezultāts
1.Lewis HamiltonGBRMercedes-Mercedes781:59:29.133
2.Daniel RicciardoAUSRed Bull-Renault78+7.252
3.Sergio PerezMEXForce India-Mercedes78+13.825
4.Sebastian VettelGERFerrari-Ferrari78+15.846
5.Fernando AlonsoESPMcLaren-Honda78+85.076
6.Nico HulkenbergGERForce India-Mercedes78+92.999
7.Nico RosbergGERMercedes-Mercedes78+93.290
8.Carlos SainzESPToro Rosso-Ferrari77+1 aplis
9.Jenson ButtonGBRMcLaren-Honda77+1 lap
10.Felipe MassaBRZWilliams-Mercedes77+1 aplis
11.Valtteri BottasFINWilliams-Mercedes77+1 aplis
12.Esteban GutierrezMEXHaas-Ferrari77+1 aplis
13.Romain GrosjeanFRAHaas-Ferrari76+2 apļi
14.Pascal WehrleinGERManor-Mercedes76+2 apļi
15.Rio HaryantoINAManor-Mercedes76+2 apļi
..................
Marcus EricssonSWESauber-Ferrari51Izstājās
Felipe NasrBRASauber-Ferrari48Izstājās
Max VerstappenNEDRed Bull-Renault34Izstājās
Kevin MagnussenDENRenault-Renault32Izstājās
Daniil KvyatRUSToro Rosso-Ferrari18Izstājās
Kimi RaikkonenFINFerrari-Ferrari10Izstājās
Jolyon PalmerGBRRenault-Renault7Izstājās

F1 pasaules čempionāta kopvērtējums pēc 6. posma

VietaPilotsPunktiVietaKomandaPunkti
1.Nico Rosberg1061.Mercedes188
2.Lewis Hamilton822.Ferrari121
3.Daniel Ricciardo663.Red Bull/Renault112
4.Kimi Raikkonen614.Williams/Mercedes66
5.Sebastian Vettel605.Force India/Mercedes37
6.Max Verstappen386.Toro Rosso/Ferrari30
7.Felipe Massa377.McLaren/Honda24
8.Valtteri Bottas298.Haas/Ferrari22
9.Sergio Perez239.Renault6
10.Daniil Kvyat2210.Sauber/Ferrari0
11.Romain Grosjean2211.Manor/Mercedes0
12.Fernando Alonso18
13.Carlos Sainz16
14.Nico Hulkenberg14
15.Kevin Magnussen6
16.Jenson Button5
17.Stoffel Vandoorne1
18.Esteban Gutierrez0
19.Jolyon Palmer0
20.Marcus Ericsson0
21.Pascal Wehrlein0
22.Felipe Nasr0
23.Rio Haryanto0

  +2 [+] [-]

, 2016-05-29 17:10, pirms 8 gadiem
Divi Bīberi, melns un balts

  +5 [+] [-]

, 2016-05-29 17:10, pirms 8 gadiem
Bez lietus garlaicība sit augstu vilni..
Bez virtuālā žiguļa vispār varētu iet gulēt,kad pēc katra žiguļa gonka uz minūti kļūst normāla
Beigās vēl bomzi Bīberu rāda

  +3 [+] [-]

, 2016-05-29 17:11, pirms 8 gadiem
Netīrākā uzvara kopš Austrijas 2002. Komandas pavēle, mēģinājums izsist konkurentu paliek bez soda. Cerams ierīs kopvērtējumā.

  +2 [+] [-]

, 2016-05-29 17:17, pirms 8 gadiem
Pēdējos 30 apļus varēja neskatīties. Boring race as always. Hamiltons gan cūcis, būtu priecājies, ka neizstājās, kad cirta durvis ciet Ricardo.

  +1 [+] [-]

, 2016-05-29 17:19, pirms 8 gadiem
Bostonietis rakstīja: Bez lietus garlaicība sit augstu vilni..
Bez virtuālā žiguļa vispār varētu iet gulēt,kad pēc katra žiguļa gonka uz minūti kļūst normāla
Beigās vēl bomzi Bīberu rāda
Bībers izskatījas ka no mazgadīgās kolonijas tiko izlaists gonka bija meh ja nu vienīgi prieks pa maniem puišiem no Mclaren ALonso P5 un Button P9 Tā tik turpināt

  +1 [+] [-]

, 2016-05-29 17:20, pirms 8 gadiem
Tas Rikjardo pitstops vnk, iebrauc un čušš, riepu nav Žēl, ka tā, galīgi nebija pelnījis Hamiltons uzvaru. Alonso ar labais.

     [+] [-]

, 2016-05-29 17:21, pirms 8 gadiem
karliss rakstīja: Netīrākā uzvara kopš Austrijas 2002. Komandas pavēle, mēģinājums izsist konkurentu paliek bez soda. Cerams ierīs kopvērtējumā.
Nu jau Tu krietni pārspīlē.
Jā, cīņā ar Rikiardo varēja to sakārtot arī mazliet maigāk, bet tiesneši atzina to par pieņemamu epizodi.
Savukārt, kas attiecas uz komandas pavēli, Niko bija ievērojami lēnāks, jebkura komanda šādu pavēli būtu sniegusi. Tu ļoti labi zini, ka ja Mercedes vietā būtu Ferrari, tad sekotu identiska pavēle, iespējams, ka pat krietni savlaicīgāk.

  +3 [+] [-]

, 2016-05-29 17:22, pirms 8 gadiem
Rikiardo ir pamats būtu dusmīgam, būtu izcīnīta pārliecinoša uzvara, ja komanda nebūtu pazaudējusi vismaz 5. sekundes pitstopā.

  +1 [+] [-]

, 2016-05-29 17:29, pirms 8 gadiem
playthegame rakstīja: Nu jau Tu krietni pārspīlē.
Jā, cīņā ar Rikiardo varēja to sakārtot arī mazliet maigāk, bet tiesneši atzina to par pieņemamu epizodi.
Savukārt, kas attiecas uz komandas pavēli, Niko bija ievērojami lēnāks, jebkura komanda šādu pavēli būtu sniegusi. Tu ļoti labi zini, ka ja Mercedes vietā būtu Ferrari, tad sekotu identiska pavēle, iespējams, ka pat krietni savlaicīgāk.
Ferrari ir pirmais un otrias pilots, Meršiem uz papīra abi ir vienādi. Plus šī ir Monako trase un Rosbergs tajā mirklī bija 40+ punktus priekšā Hamim.
Ja Daniela vietā būtu bijis kāds cits, tur arī abiem tā sacīkste arī beigtos un tienešu lēmumi F1 nav nekāds rādītājs. Tie pirmie apli ar drošības mašīnu vispār cirks. Būtu smieklīgi jā kāds būtu uzmaucis vidējā slapljuma riepas pirms drošības mašīna nobrauktu malā.

  -4 [+] [-]

, 2016-05-29 17:34, pirms 8 gadiem
Tehniski LH pańēma visus.

  +3 [+] [-]

, 2016-05-29 17:35, pirms 8 gadiem
Ja ........... (cenzēts) neiedeva sodu par līkuma nogriešanu apdzīšanas brīdī, tad tādas auto gonkas mums nafig nav vajadzīgas. Izsmiekls.

     [+] [-]

, 2016-05-29 17:38, pirms 8 gadiem
karliss rakstīja: Ferrari ir pirmais un otrias pilots, Meršiem uz papīra abi ir vienādi. Plus šī ir Monako trase un Rosbergs tajā mirklī bija 40+ punktus priekšā Hamim.
Ja Daniela vietā būtu bijis kāds cits, tur arī abiem tā sacīkste arī beigtos un tienešu lēmumi F1 nav nekāds rādītājs. Tie pirmie apli ar drošības mašīnu vispār cirks. Būtu smieklīgi jā kāds būtu uzmaucis vidējā slapljuma riepas pirms drošības mašīna nobrauktu malā.
Tikko Rosbergs intervijā uz šo palaišanu garām skatījās ļoti saprotoši, godīgi atzina, ka viņa ātrums bija neatbilstošs un palaidis garām Hamiltonu, jo komandai vēlējusies dot iespēju otram pilotam iespēju uzvarēt. Izskatās, ka Niko par šo satraucas krietni mazāk par Tevi
Kas attiecas uz incidentu, tad tas bija tikai sacīkšu moments, tādi peletona vidū ir katrā sacīkstē pa vairākiem. Tik atšķirība tāda, ka šoreiz tam pievērsta lielāka uzmanību, jo tas notika starp sacīkstes līderiem.
Jāņem vērā, ka Monako ir ārkārtīgi šaura trase un ja katrai šādai nelielai domstarpībai piemeklēsim vainīgos, ko sodīt, tad labāk Monako apdzīšanu trasē vispār būtu jāaizliedz.

  +4 [+] [-]

, 2016-05-29 17:48, pirms 8 gadiem
rezumeejums par saiksti
1.Red Bull nolaida pamatiigu luni
2.Domaaju ka Kvjatam shi ir pedeejaa sezona red bull sisteemaa
3.Pirmaa puse sacikstee bija intresanta pec tam borings
P.S Eriksons lien kur reali varteikt nevar iebraukt

  +2 [+] [-]

, 2016-05-29 17:50, pirms 8 gadiem
Man vairāk izskatās, ka Hamja rīcība ir diezgan izmisīga. Būtībā tas pats gājiens 2 sacīkstes pēc kārtas, no kuriem viens beidzās ar āvāriju. Bet nu kā būs tālāk redzēsim.

  +1 [+] [-]

, 2016-05-29 17:53, pirms 8 gadiem
playthegame rakstīja: Tikko Rosbergs intervijā uz šo palaišanu garām skatījās ļoti saprotoši, godīgi atzina, ka viņa ātrums bija neatbilstošs un palaidis garām Hamiltonu, jo komandai vēlējusies dot iespēju otram pilotam iespēju uzvarēt. Izskatās, ka Niko par šo satraucas krietni mazāk par Tevi
Kas attiecas uz incidentu, tad tas bija tikai sacīkšu moments, tādi peletona vidū ir katrā sacīkstē pa vairākiem. Tik atšķirība tāda, ka šoreiz tam pievērsta lielāka uzmanību, jo tas notika starp sacīkstes līderiem.
Jāņem vērā, ka Monako ir ārkārtīgi šaura trase un ja katrai šādai nelielai domstarpībai piemeklēsim vainīgos, ko sodīt, tad labāk Monako apdzīšanu trasē vispār būtu jāaizliedz.
Nesmīdini!
............(cenzēts) ne tikai nogrieza līkumu, bet arī radīja avārijas situāciju. Ja RB nekādi uz visu to nereaģēs, tad viņi ir mīkstie, un Rijkardo godam būs pelnijis mūžīgi sēdēt kādam astē.
Ja, kas, tad SKY SPORT DE komentētāji bija gana izbrīnīti,ka šeit ..........(cenzēts) nekāds sods netika piešķirts.

     [+] [-]

, 2016-05-29 18:07, pirms 8 gadiem
It kā jau viss vēl priekšā, bet kā jau avrāk esmu teicis - savas uzvaras paņems abi. Svarīgi cik punktus sakasīs sacīkstēs, kurās "neies". Hamiltons tomēr līdz savai 4 vietai vai podestam parasti aizkārpās, bet te Rosbergs atripina 7tais....

     [+] [-]

, 2016-05-29 18:19, pirms 8 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Nesmīdini!
............(cenzēts) ne tikai nogrieza līkumu, bet arī radīja avārijas situāciju. Ja RB nekādi uz visu to nereaģēs, tad viņi ir mīkstie, un Rijkardo godam būs pelnijis mūžīgi sēdēt kādam astē.
Ja, kas, tad SKY SPORT DE komentētāji bija gana izbrīnīti,ka šeit ..........(cenzēts) nekāds sods netika piešķirts.
Tu nu galīgi neesi cilvēks ar ko gribētu ielaisties sarunā, bet varu mest pretī Sky Sport GB komentētājus, kas šo nokomentēja vienkārši kā autosporta elementu.
Tā kā katrs izvēlas kam vairāk piekrist - fričiem vai britiem.
Tiesneši visai ātri izlēma, ka tur pārkāpumu nav.
Cik zinu, tad pats vienmēr esi bijis tas, kurš nīd, ka F1 šobrīd vairs neviens necīnoties kā vīram pienākas. Ja Hamim par šo būtu piešķirts kāds sods, tad tiešām, miers un bērziņš, tā bode būtu jāslēdz ciet. Ja sodus piešķirtu par bīstamu manevru (trasē kā Monako, jebkurš manevrs ir bīstams), kam nav pat tuvu kādas reālas sekas, tad F1 tik tiešām būtu sapuvis savā saknē.

     [+] [-]

, 2016-05-29 18:22, pirms 8 gadiem
karliss rakstīja: Man vairāk izskatās, ka Hamja rīcība ir diezgan izmisīga. Būtībā tas pats gājiens 2 sacīkstes pēc kārtas, no kuriem viens beidzās ar āvāriju. Bet nu kā būs tālāk redzēsim.
Pirmkārt atcerēsimies, ka Hamis vienmēr ir bijis ''uz visu vai neko''.
Otrkārt - domāju, ka jā, savā ziņā Hamim izmisums ir iestājies. Niko ir atrāvies gana tālu.

     [+] [-]

, 2016-05-29 18:26, pirms 8 gadiem
Kārli, Ivar!

Jūs tiešām gribētu, lai par šo F1 sāktu piešķirt sodus?
https://www.youtube.com/watch?v=9F8...

  -1 [+] [-]

, 2016-05-29 18:38, pirms 8 gadiem
playthegame rakstīja: Kārli, Ivar!

Jūs tiešām gribētu, lai par šo F1 sāktu piešķirt sodus?
https://www.youtube.com/watch?v=9F8HARDIt3o
Normāls manevrs. Jā, varēja, protams, atstāt vietu, bet nu tāpēc jau tas ir 3kārtējais čempions - ja visiem visur atstāsi vietu, tālu nekur netiksi

  +1 [+] [-]

, 2016-05-29 18:49, pirms 8 gadiem
playthegame rakstīja: Kārli, Ivar!

Jūs tiešām gribētu, lai par šo F1 sāktu piešķirt sodus?
https://www.youtube.com/watch?v=9F8HARDIt3o
Teorētiski HAM jau varēja iešķiebt sodu par līkuma nogriešanu un pozīcijas neatdošanu. Tāpat arī Masam.

  +3 [+] [-]

, 2016-05-29 18:51, pirms 8 gadiem
playthegame rakstīja: Kārli, Ivar!

Jūs tiešām gribētu, lai par šo F1 sāktu piešķirt sodus?
https://www.youtube.com/watch?v=9F8HARDIt3o
Zinot, ka Monako trasē apdzīšanas iespēju ir ļoti maz,un šī principā arī ir vienīgā vieta, tad viennozīmīgi Hamis bija pelnījis kā minimums izbraukšanu caur boksiem par trases saīsināšanu, un to kas sekoja pēc tam.

  +1 [+] [-]

, 2016-05-29 18:58, pirms 8 gadiem
playthegame rakstīja: Tu nu galīgi neesi cilvēks ar ko gribētu ielaisties sarunā, bet varu mest pretī Sky Sport GB komentētājus, kas šo nokomentēja vienkārši kā autosporta elementu.
Tā kā katrs izvēlas kam vairāk piekrist - fričiem vai britiem.
Tiesneši visai ātri izlēma, ka tur pārkāpumu nav.
Cik zinu, tad pats vienmēr esi bijis tas, kurš nīd, ka F1 šobrīd vairs neviens necīnoties kā vīram pienākas. Ja Hamim par šo būtu piešķirts kāds sods, tad tiešām, miers un bērziņš, tā bode būtu jāslēdz ciet. Ja sodus piešķirtu par bīstamu manevru (trasē kā Monako, jebkurš manevrs ir bīstams), kam nav pat tuvu kādas reālas sekas, tad F1 tik tiešām būtu sapuvis savā saknē.
Varētu padomāt, ka man baigi gribās ar Tevi,Intar, diskutēt. Par cik Tu reālā dzīvē cilvēkiem čakarē smadzenes ar visādiem eņģeļiem, tad te mēģini čakarēt ar paša izdomātiem sacensību noteikumiem.

No manas puses stāsts ir par cīņu meistarības un tehniskās varēšanas ziņā, bet nekādā ziņā pārkāpjot spēles noteikumus. Un tā ir milzīga starpība.

Protams,protams, Tu taču stāvi pāri pro F1 komentētājiem.

Nenosmieties!

     [+] [-]

, 2016-05-29 19:04, pirms 8 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Varētu padomāt, ka man baigi gribās ar Tevi,Intar, diskutēt. Par cik Tu reālā dzīvē cilvēkiem čakarē smadzenes ar visādiem eņģeļiem, tad te mēģini čakarēt ar paša izdomātiem sacensību noteikumiem.

No manas puses stāsts ir par cīņu meistarības un tehniskās varēšanas ziņā, bet nekādā ziņā pārkāpjot spēles noteikumus. Un tā ir milzīga starpība.

Protams,protams, Tu taču stāvi pāri pro F1 komentētājiem.

Nenosmieties!
Mēs varam pasmieties viens par otra viedokli, bet beigu beigās lēmumu pieņem F1 tiesneši. Un šobrīd Tu centies apstrīdēt tiesnešu kompetenci.

     [+] [-]

, 2016-05-29 19:43, pirms 8 gadiem
playthegame rakstīja: Mēs varam pasmieties viens par otra viedokli, bet beigu beigās lēmumu pieņem F1 tiesneši. Un šobrīd Tu centies apstrīdēt tiesnešu kompetenci.
Diemžēl, bet arī tiesneši mēdz kļūdīties, jo viņi nav pārcilvēki.

     [+] [-]

, 2016-05-30 12:44, pirms 8 gadiem
Interesanti, ka neviens nepamanīja, ka Rosbergs pakāsa savu 6.vietu pēdējā aplī. Godīgi jau jāatzīst, ka šī gonka nebija potenciālā čempiona cienīga. Pārāk jau nu uzmanīgi brauca. Rikjardo gan ambālis. Kaukādu apbižoto tēloja. Nebija tur nekāds sods jādod, kad HAM pievēra durvis, jo Rikjardo nebija blakus pat 1 cm. Neticu arī, ka labāks pitstops būtu glābis Rikjardo, jo uz beigām HAM kļuva arvien ātrāks un atrāvās tiklīdz tas bija vajadzīgs. Var pat teikt, ka RB pitstops laupīja interesantākas gonkas beigas. Neko vairāk.

     [+] [-]

, 2016-05-30 14:34, pirms 8 gadiem
Karalis Lauva rakstīja: Interesanti, ka neviens nepamanīja, ka Rosbergs pakāsa savu 6.vietu pēdējā aplī. Godīgi jau jāatzīst, ka šī gonka nebija potenciālā čempiona cienīga. Pārāk jau nu uzmanīgi brauca. Rikjardo gan ambālis. Kaukādu apbižoto tēloja. Nebija tur nekāds sods jādod, kad HAM pievēra durvis, jo Rikjardo nebija blakus pat 1 cm. Neticu arī, ka labāks pitstops būtu glābis Rikjardo, jo uz beigām HAM kļuva arvien ātrāks un atrāvās tiklīdz tas bija vajadzīgs. Var pat teikt, ka RB pitstops laupīja interesantākas gonkas beigas. Neko vairāk.
Un kādā veidā tad Hamiltons būtu ticis garām Rikjardo, ja ne uz boksiem?!?! Nebija jau Rikjardo tik lēns, kā ROS, kuram HAM netika garām .