Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Hakinens: "Rosbergs ir godīgs cilvēks, bet Hamiltonam jāiemācās zaudēt"

Hakinens: "Rosbergs ir godīgs cilvēks, bet Hamiltonam jāiemācās zaudēt"
Mika Hakinens
Foto: AFP/Scanpix

Mika Hakinens uzskata, ka laba uzvarētāja viena no vērtīgākajām īpašībām ir spēja samierināties arī ar zaudējumiem. Divkārtējais F1 čempions no Somijas šo īpašību iesaka apgūt arī "Mercedes" pilotam Luisam Hamiltonam.

Hamiltons iepriekšējā sacīkšu nedēļas nogalē Monako apsūdzēja komandas biedru Niko Rosbergu sabotāžā, jo vācietis pēdējā lidojošajā aplī kvalifikācijā izbrauca no trases, izraisīja dzelteno karogu izkāršanu, kas savukārt neļāva citiem pārspēt viņa tobrīd ātrāko apļa laiku. Vēlāk Hamiltons sūdzējās par komandas slikto darbu saistībā ar viņa sacīkšu stratēģiju, bet uz pjedestāla pat neapsveica Rosbergu ar uzvaru.

"Es cienu Niko pacietību šajā situācijā," stāsta Hakinens. "Man nepatika tas, ko Luiss izdarīja. Un šobrīd ir grūti teikt vai kaut kas viņu starpā mainīsies. Es pat nezinu, vai Luisam ienāks prātā atvainoties par savu rīcību. Tā ir ļoti personiska lieta. Tomēr mans uzskats ir tāds, ka viena no labākajām uzvarētāja īpašībām ir spēja iemācīties zaudēt."

45 gadus vecais Hakinens, kurš Formula 1 braucēja karjeru beidza jau 2001. gadā, klātienē apmeklēja Monako "Grand Prix". Soms uzskata, ka Rosbergs kvalifikācijā nav izbraucis no trases apzināti.

"Man ir skaidrs, ka "Mirabeau" līkumā viņš nobloķēja bremzes," saka Hakinens, kurš pats Monako trasē uzvarēja 1998. gadā, vēlāk tajā sezonā izcīnot pirmo F1 titulu. "Tajā vietā trase ved lejup un segums ir nelīdzens, tāpēc kļūdīties ir ļoti viegli. Niko ir godīgs cilvēks. Turklāt arī datorā ir iespējams ļoti skaidri apskatīties, kurā brīdī viņš nospieda bremzes."

Izmantotie resursi:
Motorsport.com | Racing News, Race Results -...


, 2014-05-29 12:44, pirms 10 gadiem
Hamiltons un Fettels ir liekama stipri liela vienlidzibas zime, abi iedomigi un vienmer kads cits vainigs, tapec sogad esmu par vinu komandas biedriem Rosbergu un Rikjardo, lai tos iedomibas puslus piezeme.
, 2014-05-29 12:58, pirms 10 gadiem
Zombijs rakstīja: Hamiltons un Fettels ir liekama stipri liela vienlidzibas zime, abi iedomigi un vienmer kads cits vainigs, tapec sogad esmu par vinu komandas biedriem Rosbergu un Rikjardo, lai tos iedomibas puslus piezeme.
Tā pat kā Alonso, Šūmahers, Prosts u.c. čempioni.
Tādi piloti kā Rosbergs ir liekami vienā plauktiņā ar Masu, Baričello u.t.t. Ne velti par Rosbergu saka, ka viņš ir pārāk jauks lai kļūtu par čempionu.
Vienmēr esmu nosodījis Fettelu par viņa cimperlīgo princeses uzvedību, bet nekad neesmu nosodījis viņu par vēlmi nospiest savus konkurentus.
Hamiltons tā pat kā augstāk minētie ir izteikts līderis un uzvarētājs, ies pāri līķiem lai kļūtu par čempionu. Un tikai tādi cilvēki sasniedz savu mērķi.
Kas attiecas uz Rikiardo, neieteiktu aizsapņoties un paļauties uz viņa labā puikas smaidiņu, viņš vēl nav iedzīts stūrī, šobrīd viss notiek viņam pa prātam, ja sezonas gaitā Fettels sāks karu, Rikiardo tajā nebaidīsies iesaistīties.
, 2014-05-29 13:12, pirms 10 gadiem
Zombijs rakstīja: Hamiltons un Fettels ir liekama stipri liela vienlidzibas zime, abi iedomigi un vienmer kads cits vainigs, tapec sogad esmu par vinu komandas biedriem Rosbergu un Rikjardo, lai tos iedomibas puslus piezeme.
Tieši to pašu vēlējos teikt. Mani abi šī gada favorīti ir otrie piloti.
, 2014-05-29 14:12, pirms 10 gadiem
Zombijs rakstīja: Hamiltons un Fettels ir liekama stipri liela vienlidzibas zime, abi iedomigi un vienmer kads cits vainigs, tapec sogad esmu par vinu komandas biedriem Rosbergu un Rikjardo, lai tos iedomibas puslus piezeme.
Šumakers un Feteļš ir vienādi - dara visu, lai citi neko nespētu izdarīt. Un tagad tiem ir pievienojies Rosbergs. Protams, ka cepiens Hamiltonam ir liels, bet laiks parādīs, kurš ir labāks.
Tāpēc Senna ir pasaules labākais F1 pilots, ko F1 ir pieredzējusi, jo komandas biedru sasit lupatās. Un Hamiltons izdarīs to pašu ar Rosbergu - jau nākošajās sacensības Rosbergs tiks deklasēts visos iespējamos veidos, un tā pāt kā Prosts aizgāja no McLaren, Rosbergs arī var domāt par citu komandu.
, 2014-05-29 14:22, pirms 10 gadiem
Laiki ir nedaudz mainijusies, tagad ir jabut pieklajigam un jastasta par visiem labas lietas, tie laiki ir pagajusi, ka piloti pec vai pirms saciktes vareja publiski uzpipet vai iedzert alinu un preses prieksa visadi nozagat konkuretu, tagad ir jabut labam telam un taja pasa laika japrot iezaget konkurentiem, ka jau mineja Rikjardo tads varetu klut, Rosbergs, japiekrit ir palak pieklajigs nav tik neganta rakstura.
, 2014-05-29 14:55, pirms 10 gadiem
Mika visu laiku favorits mans f1 vesture
, 2014-05-29 21:26, pirms 10 gadiem
Nu Mika jau savās dienās ir zaudējis, tāpēc māca, kā zaudēt.
, 2014-05-29 22:51, pirms 10 gadiem
Hamiltons uzvedās kā sīka princese...

Pat Hakinens!!! viņu nosoda...

Varbūt laiks "pirksta" "apkarotājiem" vnk "nomirt"?...
, 2014-05-30 19:06, pirms 10 gadiem
Var piekrist kad Hamiltons kad sak cinities par titulu palicis par pakalju, bet nu nevajag te nu uzskatit kad Rosbergs ir kkads mierigs laipns puisens, absurds, vins ir loti iedomigs un ari gatavs pielietot netiras lietas ja tas bus iespejams, bet nu Hamiltons pagaidam ir lielaks niidetajs vienozimigi, jaskatas kas notiks talak...
Lūiss Hamiltons. Foto: Motorsport.com

Hamiltons: "Sausā trasē man nav izredžu pret "Red Bull" un "Ferrari" pilotiem"

Slapjā trasē izcīnījis pirmo starta vietu uz Ķīnas GP sprinta sacīksti, Lando Noriss atklājis, ka pēdējā lidojošajā aplī pielietojis "visu vai neko" taktiku. Lūiss Hamiltons spiests atzīt, ka sausā trasē noteikti nespēs finišēt otrajā vietā, lai gan sprintu rīt sāks no pirmās rindas. Arī Fernando Alonso izaicinošajos apstākļos izvēlējies iziet uz risku, kas atnesa viņam trešo vietu. Makss Verstapens tikmēr neesot spējis dabūt riepās vajadzīgo temperatūru, tādēļ mašīna slīdēja un iznākumā vien ceturtā pozīcija.
Ginters Steiners. Foto: Motorsport.com

Medijs: Steiners atradis investoru, lai pārņemtu vienu no F1 komandām

Pēc aiziešanas no "Haas" vadītāja posteņa Ginters Steiners, pēc neoficiālām ziņām, strādā pie grandioza projekta, kā rezultātā kopā ar investoriem varētu pārņemt kādu no esošajām F1 komandām.
Lando Noriss. Foto: Motorsport.com
6

F1 sprinta kvalifikācijā Ķīnā slapjā trasē uzvar Noriss

Ķīnas GP izcīņas sprinta kvalifikācijas izšķirošajā sesijā slapjā trasē norisinājās aizraujoši notikumi, cīņa izvērsās pilnībā neprognozējama, bet pirmo starta vietu sacensībām izcīnījis "McLaren" vienības braucējs Lando Noriss. No pirmās rindas startēs arī septiņkārtējais F1 čempions Luiss Hamiltons.