Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

''Haas'' sajūsmā par Šūmahera darba ētiku

Juris Grīns
Juris Grīns

''Haas'' sajūsmā par Šūmahera darba ētiku
Foto: Haas F1 Team

Pēc aizvadītajiem pirmajiem testu braucieniem "Haas" sastāvā, komanda augstu novērtējusi sava pilota, pasaules čempionāta nākamās sezonas debitanta Mika Šūmahera darba ētiku.

Pirmo reizi F1 posma treniņbraucienos Šūmahers piedalījās noslēdzošā posma piektdienā Abū Dabī. Vācietis toreiz veica 23 apļus un ierindojās 18. vietā starp 20 braucējiem. "Haas" vadītājs Ginters Steiners saka Šūmahera iepazīšanās ar komandu noritējusi ļoti veiksmīgi.

"Viņš fantastiski paveica darāmo," atzīst Steiners. "Es neskatījos uz to kā testu sesiju, jo tajos nevar ieraudzīt pilota patieso potenciālu. Tomēr šādos testos var saredzēt pilota personību - kā viņš ir sagatavojies darbam un, kā spēj iejusties. Jaunajiem braucējiem daudz jāspēj panest - tā viņiem ir pirmā reize F1 trasē un, sevišķi, ja tavs uzvārds ir Šūmahers. Tevi vēro daudzas acis un, ja pilotam ir 21 gads, nepieciešama liela pārliecība, lai visu izdarītu labi, un viņš savu darbu visas nedēļas garumā darīja labi."

Steiners arī rūpīgi vērojis kā jaunais talants spējis saprasties ar citiem komandas darbiniekiem, tāpat, kā trasē atsaucies uz viņam sniegtajiem ieteikumiem. Vēlāk sportists piedalījās jauno pilotu F1 testos, kur gan bija lēnākais no visiem.

"Viņš spēja ļoti labi sastrādāties ar inženieriem," sacīja Steiners. "To es vēroju vairāk nekā viņa sniegumu trasē. Viņš spēja ļoti skaidri izteikties un darīt visu pārējo. Lai gan neizdarījām uz viņu nekādu sniegumu, arī trasē viņa sniegums bija labs. Teicu viņam tikai svarīgāko lietu - nepieļaut kļūdas, jo tas tevi tikai atmet atpakaļ. Viņš neko tādu nepieļāva, brauca ļoti labi. Zinām arī, kur trasē viņš zaudēja visvairāk laika, salīdzinot ar citiem."

Kopā ar Šūmaheru "Haas" komandā nākamgad brauks vēl viens F1 debitants, Ņikita Mazepins no Krievijas.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...

     [+] [-]

, 2020-12-28 19:56, pirms 3 gadiem
Cerams ka Ferrari nedaudz palīdzēt Hass kļūt konkurētspējīgāki, kaut gan lai paši Ferrari tādi klust

     [+] [-]

, 2020-12-28 20:23, pirms 3 gadiem
Roluxzz rakstīja: Cerams ka Ferrari nedaudz palīdzēt Hass kļūt konkurētspējīgāki, kaut gan lai paši Ferrari tādi klust
Viss ir atkarīgs tagad kādu dzinēju uztaisīs Ferrāri. Ja būs tik pat švaks kā šogad , tad Hass un Alfa Romeo būs stabili aizmugurē kā šosezon.