Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Iestājoties F1 krīzei, vadošajām komandām var nākties izmantot trīs mašīnas

Iestājoties F1 krīzei, vadošajām komandām var nākties izmantot trīs mašīnas
Foto: SIPA/Scanpix

Bankrotējot mazajām F1 komandām, vadošās vienības uz sacensībām varētu sākt piegādāt nevis divas, bet trīs mašīnas.

2012. gadā bankrotu piedzīvoja spāņu vienība HRT, bet tagad, tiesa, ar cerībām uz atgriešanos, no skatuves nogājušas arī "Caterham" un "Marussia". ASV posma rīkotāji uzņems tikai deviņas F1 komandas un 18 mašīnas, kas ir mazākais startējošo skaits pēdējās desmitgades laikā. Šīs minētās trīs komandas F1 ienāca tikai 2010. gadā.

Ir pilnīgi skaidrs, ka F1 ir tuvu krīzei, jo izmaksas ir pārāk lielas, lai mazās komandas spētu izdzīvot. Arī ieilgušās sarunas par izmaksu samazināšanu pagaidām ir bez rezultāta, līdz ar to F1 vadība varētu būt spiesta jau tuvākajā laikā likt vadošajām komandām sacīkstēs piedalīties ar trim mašīnām.

Respektablais vācu izdevums "Auto Motor und Sport" vēsta, ka Eklstouns jau ir noskatījis "Ferrari", "Red Bull" un "McLaren" komandas, kuras kā pirmās varētu sākt startēt ar trim auto. Ja kāda no tām nepiekritīs, nākamā rindā esot "Mercedes".

"Ferrari" un "Red Bull" jau esot piekrituši, kamēr "McLaren" vēl šaubās, jo nesaprot, kas par trešo auto maksās - Eklstouns vai pati komanda.

Trešā mašīna acīm redzot nestartēs zem tās komandas nosaukuma, kas to piegādās, bet gan tiks dota izmantošanai tai komandai, kas pati nevar to atļauties, līdzīgi kā tagad ir ar "Marussia" un "Caterham".

"Mums Miltonkeinsā tādas iespējas ir," atzīst "Red Bull" konsultants Helmuts Marko. "Turklāt tas atrisinātu mūsu luksusa problēmu, kad labu braucēju ir vairāk nekā pieejamo mašīnu! Ostinā redzēsim 18 formulas... Skumji, bet nevienam aizgājēju nepietrūks, tiklīdz pirmais aplis tiks pabeigts bez incidentiem. Tāda ir patiesība."

Nav noslēpums, ka finansiālas grūtības ir arī "Sauber" komandai, kas jau ilgi nespēj atrast pietiekami daudz sponsorus, un "Force India", kas šobrīd ir parādā naudu "Mercedes" par motoru piegādi. Un viņi neesot vienīgie - līdzīga situācija varētu būt "Lotus" iekšienē.

"Kopš 2010. gada mums bijušas trīs jaunas komandas un visas ir izjukušas," saka "Force India" vadītāja vietas izpildītājs Bobs Fernlijs. "Tikai piecām komandām ir teikšana F1 vadīšanā. Mēs zaudēsim arī citas komandas, ja tā tas turpināsies."

Izmantotie resursi:
Motorsport.com | Racing News, Race Results -...

Kas notiks ar Caterham un Marussia komandām?

  • 7

  • 26

  • 50



, 2014-10-28 10:38, pirms 9 gadiem
Itkā indieši ir gatavi pārpirkt Marussia + vēl summiņa ienāks par 9. vietu konstruktoru vērtējumā. Caterham+Forza Rossa projekts gan iet uz nekurieni.
Kopumā šai idejai ir vairāk mīnusu nekā plusu:

Vai F1 komandām vajadzētu atļaut izmantot 3...
, 2014-10-28 11:27, pirms 9 gadiem
Ar sadiem nosakumiem jau vinas noteikti vairs neatgriezisies, vis atkarigs cik naudigi pirce bus un cik vini velesies vai versi ieguldit, saja nerentablaja sporta veida. Tas ka jaunas komandas, kas itka velas nakotne piedalities ir nenopietnas liecina tikai tas, ka vinas nevelas iegadaties si bankrotejusas, jo uz vinu bazes var izveidot savas un tas ir vienkarsak neka no nulles.

Tas par 3 masinam tiesam jokaini, "McLaren" vēl šaubās, jo nesaprot, kas par trešo auto maksās - Eklstouns vai pati komanda. Trešā mašīna acīm redzot nestartēs zem tās komandas nosaukuma, kas to piegādās, bet gan tiks dota izmantošanai tai komandai, kas pati nevar to atļauties. ja 3 masina nav zem komadas birkas, tad kada jega viniem savu masinu dot kadam citam un vel maksat.
, 2014-10-28 11:49, pirms 9 gadiem
Domāju, ka tuvākajā laikā 3. mašīna ir pavisam reāls pasākums, jo privātajām/mazajām komandām izmaksas paliek par lielu.

Tāpēc es tiešām ceru, ka 2016. gadā ienāks Audi, ceru ka ar laiku kāds japānis (Honda vai Toyota) atgriezīsies

Kas attiecas uz Zombija teikto, par to jēgu, tad vēl jau nav īsti skaidrs kas par 3. mašīnu maksās F1 (Eklsouns) vai pašas komandas
, 2014-10-28 11:52, pirms 9 gadiem
wildo rakstīja: Itkā indieši ir gatavi pārpirkt Marussia + vēl summiņa ienāks par 9. vietu konstruktoru vērtējumā. Caterham+Forza Rossa projekts gan iet uz nekurieni.
Kopumā šai idejai ir vairāk mīnusu nekā plusu:

http://for1mula.wordpress.com/2014/08/28/vai-f1-komandam-vajadzetu-atlaut-izmantot-3-braucejus/
Kurai idejai? Par 3. mašīnu?
Domāju ka ideja ir ļoti laba, bet ne līdz galam izdomāta
, 2014-10-28 11:53, pirms 9 gadiem
F1 vadība ar Eklstounu priekšgalā ir galīgi sačakarējušies..
It kā viņiem naudas par maz būtu,ka nevar panākt pretī komandām. Tas jau nebūs F1,ja brauks knapi padsmit mašīnu. Mazajām komandām pretī nenāk,tāpēc jādomā, kā no lielajām domā vēl vairāk nokāst naudiņas.Ka tik vecajam nabadziņam Eklstounam kabatiņa plānāka nepaliktu..
, 2014-10-28 19:48, pirms 9 gadiem
Kādā sakarā merši ir tikai rindā?!?! (potenciālajā)

Un runas par izmaksu samazināšanu notiek un izmaksas tiek samazinātas. Tikai viņas ceļas proporcionāli inflācijai un citiem iespaidiem. Ja nebūtu nekādi motori ierobežoti un citas detaļas uz sezonu, tad izmaksas būtu tādas, ka mazās komandas pat nepavilktu 5 posmus.
, 2014-11-22 22:08, pirms 9 gadiem
Zombijs rakstīja: Ar sadiem nosakumiem jau vinas noteikti vairs neatgriezisies, vis atkarigs cik naudigi pirce bus un cik vini velesies vai versi ieguldit, saja nerentablaja sporta veida. Tas ka jaunas komandas, kas itka velas nakotne piedalities ir nenopietnas liecina tikai tas, ka vinas nevelas iegadaties si bankrotejusas, jo uz vinu bazes var izveidot savas un tas ir vienkarsak neka no nulles.

Tas par 3 masinam tiesam jokaini, "McLaren" vēl šaubās, jo nesaprot, kas par trešo auto maksās - Eklstouns vai pati komanda. Trešā mašīna acīm redzot nestartēs zem tās komandas nosaukuma, kas to piegādās, bet gan tiks dota izmantošanai tai komandai, kas pati nevar to atļauties. ja 3 masina nav zem komadas birkas, tad kada jega viniem savu masinu dot kadam citam un vel maksat.
McLaren arī ir grūtības ar naudu, tāpēc interesējas, kurš maksās par šovu.
Un McLaren nevienam savu formulu nedos, jo McLaren rīcībā ir tehnoloģija, kas ļauj monokoku uzcept 45 minūtēs, kamēr citiem vajag vismaz 4 stundas. Tas dod priekšrocības, un ar to pelna naudu, ražojot ļoti labas gan ielas, gan sporta mašīnas.
.
links
How to Build a Supercar "MP4-12C" -...
Karloss Sainss. Foto: Motorsport.com

Sainss: "Kad bija laiks lidot uz Austrāliju, aizvien atrados gultas režīmā"

Vēl brīdī, kad Karloss Sainss devās uz lidmašīnu, lai lidotu uz Austrāliju, sportistam nešķita, ka būs gatavs stāties uz starta F1 čempionāta trešajā posmā. Pēc izcīnītās uzvaras spāņu pilots atklāj, kā rīkojies, lai divu nedēļu laikā spētu atlabt no apendicīta operācijas un fiziski izturētu sacīkšu distanci.
Sebastians Fetels. Foto: Porsche AG

Fetels testē "Porsche" Lemānas hiperauto, par nākotnes plāniem klusē

Četrkārtējais F1 čempions Sebastians Fetels Spānijā aizvadījis testus ar "Porsche" jaunāko Lemānas "Hypercar" klases sacīkšu modeli 963, tomēr pagaidām noliedz, ka gatavotos atgriezties sacīkstēs.
Daniels Rikjardo. Foto: Motorsport.com

Rikjardo: "Sezonu nebiju paredzējis sākt šādi"

Daniels Rikjardo neslēpj, ka šobrīd piedzīvo nedaudz grūti periodu, tomēr uzsver, ka kritizētājus neklausās. Otrs RB komandas pilots Juki Cunoda rāda labāku veikumu, Austrālijā sasniedzot septīto vietu. Tomēr Helmuts Marko arī viņu mudina uzlabot savu veikumu vēl vairāk, lai saglabātu izredzes kandidēt uz vietu "Red Bull" komandas sastāvā.