Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Audi" noliedz baumas par iespējamo startēšanu F1

Juris Grīns
Juris Grīns

"Audi" noliedz baumas par iespējamo startēšanu F1
"Audi" Lemānas LMP1 prototips
Foto: Christian Vignon / ACO

Pēdējo dienu laikā aktivizējušās baumas par "Audi" iespējamo debiju F1 čempionātā 2016. gadā, turklāt tiek ziņots, ka par komandas vadošo pilotu varētu kļūt Fernando Alonso.

Pasaules presi aplidojusi informācija, ka "Audi" gatavojas apvienot budžetu, kas tiek atvēlēts startēšanai WEC un DTM čempionātos, šos projektus slēgt un 2016. gadā startēt Formulā 1.

Ņemot vērā, ka šī informācija nav apstiprināta,"Audi" to pirmdien steidza noliegt ar sociālo tīklu "Twitter" un "Facebook" starpniecību. Tomēr tamlīdzīgas situācijas F1 vēsturē nav bijis retums un nedrīkst piemirst, ka šādi oficiālie noliegumi drīzāk ir pienākums un ne reizi vien vēlāk atklājies, ka šādās baumās mēdz būt daudz patiesības. Kā būs "Audi" gadījumā, to rādīs laiks.

Šobrīd "Audi" jau ir nolīguši bijušo "Ferrari" F1 komandas vadītāju Stefano Domenikali, kas baumām par iespējamo startēšanu šajā čempionātā piemet papildus "uguni".

"Audi" vārds F1 vēsturē nav atrodams, tomēr pirmskara gados šī rūpnīca vēl ar nosaukumu "Auto Union" guva lielus panākumus "Grand Prix" sacensībās, tostarp uzvarot Eiropas čempionātā 1936. gadā. Tā laika "Grand Prix" sacensības var uzskatīt par F1 priekšgājēju, jo F1 čempionāts 1950. gadā tika izveidots tieši uz šo "Grand Prix" formulu mazāko klašu tehniskās bāzes.

Izskanējusi arī informācija Fernando Alonso sakarā. Spānis visai noteikti pametīs "Ferrari" šīs sezonas izskaņā, tomēr pašlaik viņš kavējas paziņot savu nākamo komandu. Daudzi ir pārliecināti, ka Alonso startēs "McLaren", bet pēdējās spekulācijas liecina, ka līguma parakstīšana ievelkas, jo Alonso vēloties saistības tikai uz vienu gadu, lai vajadzības gadījumā 2016. gadā varētu pievienoties "Audi" vai "Mercedes".

Izmantotie resursi:
Motorsport.com | Racing News, Race Results -...

  +1 [+] [-]

, 2014-10-28 08:57, pirms 9 gadiem
Būtu jau forši, ja vēl viena rūpnīcas komanda ienāktu F1, bet no otras puses, neticas, ka Audi tā pēkšņi pamestu WEC un [īpaši] DTM.

Kas attiecas uz Alonso, tad netiek izslēgta Alonso iespējamā pāreja uz WEC, kur viņš startētu Porsche rindās kopā ar Vēberu. Un tad uz 2016. gadu viņš varētu atgriezties F1 un pievienoties Mercedes

     [+] [-]

, 2014-10-28 13:37, pirms 9 gadiem
Lukstins88 rakstīja: Būtu jau forši, ja vēl viena rūpnīcas komanda ienāktu F1, bet no otras puses, neticas, ka Audi tā pēkšņi pamestu WEC un [īpaši] DTM.

Kas attiecas uz Alonso, tad netiek izslēgta Alonso iespējamā pāreja uz WEC, kur viņš startētu Porsche rindās kopā ar Vēberu. Un tad uz 2016. gadu viņš varētu atgriezties F1 un pievienoties Mercedes
Piekrītu par DTM - domāju, ka tieši tas čempionāts būtu lielākais zaudētājs.

Par Alonso runājot - lasīju, ka viņš uz WEC dotos tikai tāpēc, lai pēc tam pievienotos Audi F1, kas ir VAG grupas ražotājs.

     [+] [-]

, 2014-10-28 22:03, pirms 9 gadiem
Nav dūmu bez uguns... Bet reāli tas nāktu tikai par labu, jo mazās komandas tāpat nevar mūsdienu F1 kravu pavilkt - nemaz nerunājot par līdzvērtīgu konkurēšanu, pat izdzīvošana nu jau sāk kļūt par smagu, kā rāda Caterham un Marussia problēmas...