Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Hamiltons: "Tiesneši cenšas mani apturēt"

Juris Grīns
Juris Grīns

Hamiltons: "Tiesneši cenšas mani apturēt"
Lūiss Hamiltons. Foto: Motorsport.com

Lūiss Hamiltons viņam piespriestos divus piecu sekunžu sodus Krievijas F1 posmā nodēvējis par "smieklīgiem" un uzskata, ka tiesneši viņu tādā veidā cenšas apturēt no uzvaru gūšanas.

"Mercedes" pilots, kurš sākotnēji bija sacīkšu līderis, tiesnešu skatījumā, bija pārkāpis pirmsstarta procedūru, divas atļautās starta simulācijas veicot tam neparedzētā vietā. Vienā no gadījumiem viņš startēšanu no vietas izmēģināja boksu celiņa izejas beigās. Rezultātā Hamiltons finišēja tikai trešais, bet uzvarēja viņa komandas biedrs Valteri Botass, iegūstot par 11 punktiem vairāk un pietuvojoties čempionāta līderim.

"Ir jāapsēžas un jāizpēta sīkāk noteikumi un tas, ko es izdarīju nepareizi, tomēr nekādas normas es nepārkāpu," pēc finiša teica Hamiltons. "Esmu drošs, ka iepriekš nekad neviens nav saņēmis divus piecu sekunžu sodus par kaut ko tik smieklīgu. Es nevienu neapdraudēju, esmu to darījis miljons trasēs gadu garumā un nekad neviens tā likumību nav apšaubījis."

Hamiltons sākotnēji saņēma arī divus FIA Superlicences soda punktus, līdz ar to jau pēc vēl viena pārkāpuma viņam tiktu piespriests jau daudz nopietnāks soda mērs - aizliegums startēt nākamajās sacīkstēs. Nedaudz vēlāk, uzklausījuši "Mercedes" komandu un Hamiltonu, viņi šo sodu aizstāja ar prasību samaksāt 25 tūkstošus eiro.

Vaicāts par to, vai šis sods bija pārmērīgs, Hamiltons atzina: "Protams, ka bija. Bet kaut kas tāds bija gaidāms. Viņi vienkārši mēģina mani apturēt, ne tā? Bet nekas, jāturpina strādāt ar noliektu galvu un jāturpina koncentrēties."

Kā zināms, vēl viena uzvara un Hamiltons atkārtos Mihaelam Šūmaheram piederošo 91 uzvaras rekordu. Savukārt sezonas beigās viņš var panākt Šūmaheru izcīnīto septiņu F1 titulu ziņā.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...

     [+] [-]

, 2020-09-28 15:29, pirms 4 gadiem
Lielākais raudulis F1 vēsturē! Intrigants, egoists un ņuņņa. Kad Vetels uzvarēja, tad tas bija slikti sportam, garlaicīgi utt. Tagad, kad pašam ātrākā formula un komandas rokas bučo, tad viss ir ok. Tiklīdz viņa viedoklis nesaskan ar komandu vai šķuartiem, tā pa radio vienmēr “this is ridiculous”.

  -1 [+] [-]

, 2020-09-28 15:54, pirms 4 gadiem
hantele rakstīja: Lielākais raudulis F1 vēsturē! Intrigants, egoists un ņuņņa. Kad Vetels uzvarēja, tad tas bija slikti sportam, garlaicīgi utt. Tagad, kad pašam ātrākā formula un komandas rokas bučo, tad viss ir ok. Tiklīdz viņa viedoklis nesaskan ar komandu vai šķuartiem, tā pa radio vienmēr “this is ridiculous”.
kas ir šķuarti?

  -1 [+] [-]

, 2020-09-28 17:01, pirms 4 gadiem
Autoram un arī hantele vajag nedaudz iepazīties ar FIA nolēmumiem.
1. sacīkšu sodus nav iespējams pārsūdzēt.
2. noteikumos ir rakstīts, ka starta izmēģinājumus var veikt pēc boksu izejas beigām. To arī darīja Hamiltons. Un ar komandas atļauju. Bet tā kā sacīkšu sodi nav pārsūdzami, sods paliek sods.
3. Tas, ka trases tiesnesis bija soms, kurš kritizēja Hamiltonu par to, ka prasa 50mio par sezonu, netiek pieminēts. Un viņs tieši izdomāja, ka pienākas sods. Neskatoties uz to, ka formāli Hamiltons ievēroja noteikumus - starta simulācija pēc boksu izejas!!! Jo visās bildēs un video redzems, ka boksu izejas ceļš nav beidzies.
4. Hamiltonam atcēla soda punktus par sacīkšu sodu, jo FIA izgāja no somu tiesneša stulbā lēmuma ar cieņu, paziņojot, ka noteikumos nav rakstīts, kur tieši ir jāveic stara simulācija, bet ir pieņemts, ka to dara uzreiz aiz ātruma ierobežojuma beigām. Tā kā Hamiltons veica starta simulāciju, kur tas nebija droši, jo citu autiņu ātrums pārsniedz 200km/h, bet to darīja ar komandas atļauju, jo komanda paļāvās uz noteikumu par to, ka starta simulāciju var veikt jebkur aiz boksu izejas beigām, un boksu izejas beigas ir posms no ātruma ierobežojuma beigām līdz boksu izejas ceļa ierobežojošās līnijas beigām, tad par pārkāpumu tiek sodīta Mercedes komanda ar EUR 25000 sodu, un Hamiltonam tiek dzēst piešķirtie 2 soda punkti, tādejādi kopējais sodu punktu skaits kalendārā gadā ir 8 soda punkti.
5. Noteikumu interpretācija, bet kā jau norādīju, sacīkšu sodus nav iespējams atcelt, bet ir iespējams atcelt visu pārējo, un FIA to izdarīja, jo FIA zaudētu tiesā visos vārtos, jo var darīt visu, kas nav aizliegts. Un nav aizliegts veikt starta imitāciju/simulāciju pēc boksu izejas līdz boksu izejas ceļa beigām, kas ir marķēta ir speciālu nepārtrauktu baltu līniju, kuru nedrīkst šķersot autiņi, kas izbrauc no boksiem.
Līdzīgi kā Mudžello pēc safety car starta procedūra - ja pirms varēji vilkties līdz starta/finiša līnijai, tikai aizmugurei tas ļoti nepatika un F1 braucēju IQ bija zemāks nekā F3 braucēju līmenis, tad Sočos drosības autiņs izrubīja gaismas kā senos labos laikos uzreiz pēc otrā sektora beigām. Lai izvairītos no avārijām.
Ne velti F1 uzvar tie, kas vislabāk māk interpretēt noteikumus. Līdzīgi kā Ferrari līdz 2019.gadam, kad pieķēra ne visai legāla motora un degvielas sistēmas lietošanai.

     [+] [-]

, 2020-09-28 20:36, pirms 4 gadiem
>>> Archdevil
Noteikumi ir rakstīti visiem vienādi. Tas, ka kāds iedomājas, ka ir vienlīdzīgāks vai pārāks par citiem, īstenībā viņu par tādu nepadara. Un pajāt, cik kuram titulu vai sasniegumu, tiesneši pareizi darīja, ka piemēroja sodus par noteikumu pārkāpumu. Likumi radīti, lai tos ievērotu. Ja kāds no tiem nav pareizs, var mainīt, bet, kamēr tas spēkā, to jāievēro visiem.
Ja nepiekrīt, var paskatīties jaunāko F1.LV podkāstu ar Putniņu un Vanku. Tur ļoti labi un, manuprāt, objektīvi šo situāciju izdiskutēja.
Savukārt murgojums par somu tiesnesi, kas "izdomājis", ka jāpiešķir sods, jau ož pēc apsmiekla. Neba nu šī komentāra autors pats bija tiesnešu kolēģijā un visu redzēja un dzirdēja savām acīm un ausīm.

  +1 [+] [-]

, 2020-09-28 21:14, pirms 4 gadiem
denebs rakstīja: >>> Archdevil
Noteikumi ir rakstīti visiem vienādi. Tas, ka kāds iedomājas, ka ir vienlīdzīgāks vai pārāks par citiem, īstenībā viņu par tādu nepadara. Un pajāt, cik kuram titulu vai sasniegumu, tiesneši pareizi darīja, ka piemēroja sodus par noteikumu pārkāpumu. Likumi radīti, lai tos ievērotu. Ja kāds no tiem nav pareizs, var mainīt, bet, kamēr tas spēkā, to jāievēro visiem.
Ja nepiekrīt, var paskatīties jaunāko F1.LV podkāstu ar Putniņu un Vanku. Tur ļoti labi un, manuprāt, objektīvi šo situāciju izdiskutēja.
Savukārt murgojums par somu tiesnesi, kas "izdomājis", ka jāpiešķir sods, jau ož pēc apsmiekla. Neba nu šī komentāra autors pats bija tiesnešu kolēģijā un visu redzēja un dzirdēja savām acīm un ausīm.
Sorry vecīt, neskatos podus un kāstus, bet lasu noteikumus!
Un noteikumos ir rakstīts, ka starta simulācijas ir atļauts veikt tikai un vienīgi pēc boksu izejas, pie tam, ieņemot pozīciju boksu izbraukšanas ceļa labajā pusē. Un lai kāds parāda, kas Hamiltons veica boksos starta simulāciju. Pie tam, jau minēju, ka boksu ceļš beidzas vietā, kur beidzas līnija, kuru nevar šķērsot pēc izbraukšanas no boksiem. Noteikumi nav pārkāpti, jo simulācijas veica boksu izejā, no labās puses, viss pēc noteikumiem.
Tikai tāpēc arī FIA atcēla Hamiltonam 2 soda punktus superlicencē, un viņam ir nevis 10, kā norāda autors, bet gan 8.
Tieši braucēju tiesnesis, nevis citi norādīja, ka Hamiltons starta simulācijas veica bīstamā vietā, kaut gan pirms starta izbraukšana no boksiem nevar būt sacīkšu režīmā, lai neapdraudētu citus braucējus. Un tikai pēc gonkas FIA un sacīkšu direktors Masi saprata, ka sacīkšu tiesneši savārīja auzas, un pēc gonkas arī sacīkšu direktors Masi norādīja, ka starti ir jāveic uzreiz pēc boksu izejas, kas būs arī norādīts noteikumos nākošajās sacīkstēs, lai izvairītos no noteikumu interpretācijas.
p.s. gonkā braucēju tiesnesis bija Mika Salo, kurš iepriekš kritizēja Hamiltonu par to, ka tas krīzes laikā prasa daudz naudas par braukšanu Mercedes komandā.

     [+] [-]

, 2020-09-29 00:00, pirms 4 gadiem
Par pilnīgu sūdu F1 kļuvis. Maina un maina noteikumus, tiesnešu spēlītes, kā daiļslidošanā.