Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Hamiltons: "Kļūme dzinēja režīmā man ļāva noturēties priekšā Fetelam"

Juris Grīns
Juris Grīns

Hamiltons: "Kļūme dzinēja režīmā man ļāva noturēties priekšā Fetelam"
Foto: AFP/Scanpix

Beļģijas Grand Prix uzvarētājs Lūiss Hamiltons atzīst, ka pieveikt Sebastianu Fetelu svētdien notikušajās sacīkstēs viņam palīdzēja nepareizs dzinēja režīms, kas dotajos apstākļos nostrādājis par labu "Mercedes" pilotam.

Hamiltons bija vadībā kopš starta, bet neilgi pirms sacensību beigām trasē izbrauca drošības mašīna, un, sacensībām atsākoties, aizmugurē braucošais "Ferrari" pilots Fetels jau bija cieši aiz viņa, cenšoties veikt apdzīšanu. Lai gan šķita, ka taisnē pēc "Eau Rouge" līkuma Fetelam izdosies pārņemt vadību, tās beigās Hamiltona mašīna bija ātrāka un brits noturējās priekšā. Izrādās, to palīdzēja paveikt kļūmīgi ieslēdzies dzinēja režīms.

"Šķita, ka tā ir kļūme, bet patiesībā izrādījās laba lieta, jo, ja es no līkuma izbrauktu ar lielāku pārsvaru, trīs vai četru mašīnu garumā, tas ļautu viņam labāk ieskrieties aizvējā un apdzīt mani," skaidro Hamiltons, kurš tagad F1 kopvērtējumā pietuvojies līderim Fetelam septiņu punktu attālumā. "Šis režīms nostrādāja perfekti."

Kad desmit apļus pirms sacīkšu finiša cīņa atsākās, Hamiltona mašīnai bija cietāka sastāva riepas nekā konkurentam, kas turklāt bija zaudējušas temperatūru un uzsila lēnāk. Hamiltons arī skaidro, ka Fetels nemēģināja viņu apdzīt garās "Kemmel" taisnes sākumā, jo tādā gadījumā riskētu ar to, ka "Mercedes" formula atgūst pozīciju taisnes beigās.

"Kad iebraucām pirmajā līkumā, mazliet nobloķēju riteņus, jo manas riepas bija aukstas," atceras Hamiltons. "Viņš piespieda gāzes pedāli ātrāk nekā es, to varēju pat dzirdēt. Pēc tam, kad braucām taisnē, es to visu laiku neturēju pilnībā nospiestu, tikai ap 90 procentiem, lai viņš būtu man iespējami tuvāk. Zināju, ka sākumā viņš mani neapdzīs, jo pats apzinājās, ka es varu atgūt pozīciju taisnes beigās. Ar pilnu gāzi pirms tam izbraucu "Eau Rouge" līkumu, bet pēc tam viņam nebija īsti daudz vietas, lai ieskrietos manā aizvējā, tādēļ nācās braukt blakus. Cīņa bija forša, priecājos, ka izdevās noturēties priekšā."

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...

     [+] [-]

, 2017-08-28 12:05, pirms 7 gadiem
Šajā trasē likās, ka Mercedes būs tālāk no Ferrari.

     [+] [-]

, 2017-08-28 18:37, pirms 7 gadiem
Un kur tad uzrakstīts kāda kļūme dzinēja režīmā bija?