Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Alonso varētu pievienoties "Williams" komandai

Juris Grīns
Juris Grīns

Alonso varētu pievienoties "Williams" komandai
Fernando Alonso
Foto: LaPresse/Scanpix

Aizvadot kārtējo sāpīgo F1 nedēļas nogali, Fernando Alonso atzīst, ka ir tuvu tam, lai pieņemtu lēmumu par nākotni. Viņš atzīst, ka piedāvājumi esot no vairākām komandām, un šobrīd izskatās, ka viens no reālākajiem variantiem ir karjeras turpināšana "Williams" sastāvā.

Kopš atgriešanās "McLaren" komandā 2015. gada sezonā, Alonso ne reizi nav kāpis uz pjedestāla, un šī gada izskaņā viņam beigsies pašreizējās līgumsaistības.

Spānis izteicies, ka paliks Formulā 1 tikai tādā gadījumā, ja būs iespēja startēt ar konkurētspējīgu mašīnu, tomēr iespējas kļuvušas aizvien ierobežotākas, jo "Red Bull" jau ir līgumi ar Danielu Rikjardo un Maksu Verstapenu, "Ferrari" pagājušajā nedēļā apstiprināja sastāvā Sebastianu Fetelu un Kimi Raikonenu, bet "Mercedes", kam jau ir līgums ar Lūisu Hamiltonu, drīz gatavojas paziņot par saistību pagarināšanu ar Valteri Botasu.

Aizvadītās nedēļas nogalē, kad notika posms Beļģijā, parādījās skaļas baumas, ka Alonso gatavojas pievienoties "Williams" komandai, nomainot tās sastāvā Felipi Masu. Pats divkārtējais F1 čempions no tiešiem vārdiem izvairījās, bet teica: "Es visu apdomāšu un nākošmēnes pieņemšu lēmumu. Man ir vairāki piedāvājumi. Tie nāca jūnijā, jūlijā un arī augustā. 60 procentiem no tiem es jau esmu pateicis "nē", bet pārējos 40 procentus vēl izskatu."

Arī "Williams" pārstāvji no tiešiem izteikumiem izvairās - tehniskais direktors Pedijs Lavs, runājot par iespējamo Alonso pievienošanos, saka: "Šajos mēnešos parasti tiek rakstīti šāda veida stāsti. Mēs vēl neesam apstiprinājuši, kas brauks mūsu komandas sastāvā nākamgad, jo pie tā vēl strādājam. Es nekomentēšu šīs runas, ne apstiprinot, ne noliedzot tās."

Piedzīvojis kārtējās problēmas ar "Honda" motoru un finišu Spā-Frankošamps trasē nesansiedzis, Alonso sacīja: "Mana tirgus vērtība nekad nav bijusi tik augsta kā šobrīd, un es izskatu man izteiktos piedāvājumus."

Viņš norāda, ka pašreizējos apstākļus būtu spējīgs izturēt vēl septiņus, astoņus posmus, tāpat aizvien apsver iespēju startēt sacīkstēs ārpus Formulas 1.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...

  +1 [+] [-]

, 2017-08-29 12:54, pirms 7 gadiem
Williams ne tikai ir reālākais variants (ņemot vērā, ka Masa gribēja aiziet jau pērn), bet arī labākais pieejamais Alonso... ja nu vienīgi Force India šķiras no kāda savējā, bet diez vai... Ar Williams Alonso vismaz nebūs par dzināju jāuztraucas, jo Mercedes dzinēji jau sevi pierādījuši... un tā ir konkurētspējīga mašīna - manuprāt 4. ātrākā (kaut gan Force India ir ļoti tuvu)

     [+] [-]

, 2017-08-29 13:12, pirms 7 gadiem
petravicus rakstīja: Williams ne tikai ir reālākais variants (ņemot vērā, ka Masa gribēja aiziet jau pērn), bet arī labākais pieejamais Alonso... ja nu vienīgi Force India šķiras no kāda savējā, bet diez vai... Ar Williams Alonso vismaz nebūs par dzināju jāuztraucas, jo Mercedes dzinēji jau sevi pierādījuši... un tā ir konkurētspējīga mašīna - manuprāt 4. ātrākā (kaut gan Force India ir ļoti tuvu)
Force India ir stabili labāka, un Renault arî ir tur pat