Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Kovalainens: "Drīzāk neatgriezīšos F1, nevis maksāšu par vietu komandā"

Kovalainens: "Drīzāk neatgriezīšos F1, nevis maksāšu par vietu komandā"
Heiki Kovalainens
Foto: Digitale/Scanpix

Somu autosportists Heiki Kovalainens šobrīd pieliek visas pūles, lai jau 2014. gadā atgrieztos Formulā 1, tomēr viņš skaidri un gaiši paziņojis, ka negatavojas maksāt nevienai komandai par saviem startiem.

Kovalainens trīs sezonas brauca "Caterham" sastāvā, tomēr pērnās sezonas izskaņā savu vietu zaudēja, jo komanda bija spiesta pieņemt pilotus, kas paši var samaksāt par saviem startiem. Tomēr Kovalainens palika kopā ar komandu arī pēc tam un iepriekšējā F1 posmā Spā trasē viņam tika dota iespēja piedalīties piektdienas treniņbraucienos.

Kovalainens atklāti atzīst, ka viņa mērķis ir atgriezties F1.

"Atgriešanās sacīkstēs man ir svarīga, jo tāds ir mans nenoliedzamais mērķis," stāsta Kovalainens. "Taču fakts ir tāds, ka es netaisot nākt ar savu naudu un visi to zina. Ja tas radīs grūtības, tad situācija vairs nebūs manās rokās."

Kovalainena lielākā iespēja bija 2008. un 2009. gadā, kad viņš pārstāvēja "McLaren" komandu. Tomēr šajā laikā soms guva tikai vienu uzvaru.

"Man bija laba iespēja sevi pierādīt "McLaren" komandā, taču es to neizmantoju pilnībā," atzīst Kovalainens. "Tomēr es vēl nevēlos padoties. Strādāju pie tā, lai visu vērstu par labu un atkal sevi visiem pierādītu. Mani neuztrauc tas, ka citi piloti nāk ar savu naudu un nopērk vietu komandā. Es mēģināšu atrast citus ceļus un pārliecināt cilvēkus, ka tā ir pareizi. Mēģināšu piedāvāt sevi ar labu sniegumu trasē. Vai tas nostrādās, es nezinu."

Viņš turpina: "Mēs visi zinām, kāpēc biju spiests pamest Formulu 1. Taču es nevēlos noiet no sevis iesāktā ceļa - negribu meklēt sponsorus un maksāt naudu komandai. Arī bez tā esmu spējis palikt F1 apritē un domāju, ka esmu devis labumu "Caterham" komandai. Iespējams, pagājušās sezonas izskaņā mūsu attiecības bija kļuvušas vājākas, taču dažādā veidā esmu spējis tās uzlabot un tā ir pozitīva zīme nākotnei."

Izmantotie resursi:
autosport.com - the authority on Formula One,...


, 2013-08-28 21:19, pirms 11 gadiem
Kad Šūmis dominēja, vot, tad tās gan bija sacīkstes. Tagad vairs neesmu īpaši sekojis līdz F1, un liekas, ka tas ir viens liels farss ar Fetela super mašīnu priekšgalā. Redzēju pēdējas gonkas startu, kkāds sviests, hops hops un Fetels jau pirmais.
, 2013-08-28 22:56, pirms 11 gadiem
picamen2 rakstīja: Kad Šūmis dominēja, vot, tad tās gan bija sacīkstes. Tagad vairs neesmu īpaši sekojis līdz F1, un liekas, ka tas ir viens liels farss ar Fetela super mašīnu priekšgalā. Redzēju pēdējas gonkas startu, kkāds sviests, hops hops un Fetels jau pirmais.
Kad Šumis dominēja (pat vēl vairāk kā Fetels tagad), tad tev bija interesanti. Savukārt Fetela dominācija tevi tik ļoti nesaista.
, 2013-08-29 08:43, pirms 11 gadiem
picamen2 rakstīja: Kad Šūmis dominēja, vot, tad tās gan bija sacīkstes. Tagad vairs neesmu īpaši sekojis līdz F1, un liekas, ka tas ir viens liels farss ar Fetela super mašīnu priekšgalā. Redzēju pēdējas gonkas startu, kkāds sviests, hops hops un Fetels jau pirmais.

Starp citu, tajā laikā Ferrari bija tāds supermašīnas pārsvars, ka par čempionu vairākkārt būtu kļuvis pat Šūmahers Jaunākais. Nereti aizmigu, skatoties tā laika F1 sacīkstes. Ja kādu reizi neiznāca skatīties, galīgi neiespringu, jo tai laikā intrigas bija krietni mazāk nekā tagad.
Kaut gan, par pēdējo sacīksti jāpiekrīt, ka cīņas par 1.vietu nebija nevienu brīdi. Nu ja nu vien līdz pirmā apļa trešam līkumam...
, 2013-08-29 19:59, pirms 11 gadiem
Heiki- mēs tevi arī negaidam atpakaļ. Jo kā pilots tu esi nulle. Tāds pats kā visi naudas maisi.

Vispār... kad pēdējoreiz kāds naudas maiss ar kaut ko izcēlās gonkā? Vienīgais, kas nāk prātā ir Maldonado. Un, protams, Alonso, jo tomēr piķi ienesa FIATos. Bet nu viņš nav īsti naudas maisu kategorijā.
Ginters Steiners. Foto: Motorsport.com

Medijs: Steiners atradis investoru, lai pārņemtu vienu no F1 komandām

Pēc aiziešanas no "Haas" vadītāja posteņa Ginters Steiners, pēc neoficiālām ziņām, strādā pie grandioza projekta, kā rezultātā kopā ar investoriem varētu pārņemt kādu no esošajām F1 komandām.
Lando Noriss. Foto: Motorsport.com
5

F1 sprinta kvalifikācijā Ķīnā slapjā trasē uzvar Noriss

Ķīnas GP izcīņas sprinta kvalifikācijas izšķirošajā sesijā slapjā trasē norisinājās aizraujoši notikumi, cīņa izvērsās pilnībā neprognozējama, bet pirmo starta vietu sacensībām izcīnījis "McLaren" vienības braucējs Lando Noriss. No pirmās rindas startēs arī septiņkārtējais F1 čempions Luiss Hamiltons.
Lānss Strols. Foto: Motorsport.com

Strols ātrākais Ķīnas F1 posma vienīgajā treniņā

"Aston Martin" komandas pilots Lānss Strols Ķīnas GP izcīņas vienīgā treniņa pašā izskaņā uzrādīja labāko rezultātu, sev aizmugurē atstājot Oskaru Piastri un F1 čempionāta līderi Maksu Verstapenu.