Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Sauber" komanda saņems jaunākās specifikācijas "Ferrari" motorus

Juris Grīns
Juris Grīns

"Sauber" komanda saņems jaunākās specifikācijas "Ferrari" motorus
Foto: EPA/Scanpix

Pēc tam, kad no "Sauber" F1 komandas vadītājas amata atkāpās Moniša Kaltenborna un nesen vietā stājās Frederiks Vasērs, izjukusi iecerētā sadarbība ar "Honda" dzinēju piegādes jomā. Šonedēļ "Sauber" pagarināja līgumsaistības ar "Ferrari" rūpnīcu.

Atšķirībā no šīs sezonas, kad "Sauber" izmanto gadu veca modeļa "Ferrari" dzinējus, nākamajā sezonā šveiciešu vienībai būs iespēja lietot pēdējās specifikācijas Maranello ražotos F1 motorus.

Tas arī nozīmē, ka, ļoti iespējams, komandai pievienosies kāds no "Ferrari" junioru programmas pilotiem - šobrīd iespēju startēt F1 čempionātā meklē itālis Antonio Džovinaci un monegasks Šārls Leklerks.

Pirmo reizi "Ferrari" dzinējus "Sauber" izmantoja jau 1997. gadā un šī sadarbība turpinājās līdz 2005. gadam, bet pēc tam tika atjaunota 2010. gadā.

Tikmēr kļuvis zināms, ka "Honda" sākusi pārrunas par dzinēju piegādi "Toro Rosso" komandai, kas šobrīd izmanto "Renault"ražojuma motorus. Vienošanās gan vēl nav panākta, tomēr tas varētu notikt jau tuvākajā laikā. Iespējams, japāņu ražotājs sarunas veic arī ar citām F1 komandām.

Izmantotie resursi:
Autosport

     [+] [-]

, 2017-07-29 10:55, pirms 7 gadiem
Hondas plāni izmainījušies, jo Cosworth jau nu sliktākus dzinējus toč neuztaisīs

     [+] [-]

, 2017-07-29 11:21, pirms 7 gadiem
Honda sobrid laikam ir sliktakie dzineji ieks F1.

     [+] [-]

, 2017-07-29 14:50, pirms 7 gadiem
Ferrari varēs Sauber iebāzt Džio

     [+] [-]

, 2017-07-29 21:57, pirms 7 gadiem
Ar tiem motoristiem, kas velas ienakt vai agriezties ir ta, pec Honda blamazas, visas kaut cik turigas komandas nevelsies risket. Tagad tik dzazas var risket, Toro Rosso jo ta tiesi izmeginajumiem paredzeta un sini mikli McLaren jo viniem ka naudigajiem Mercedes un Ferrari nedos motoru, varbut Renault jo ar Red Bull nav tas labakas attiecibas, parejam nerupnicu komandam bistami sadi izmeginajumu, jo var zaudet sponsorus.