Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Renault" uzstāda mērķi jaunajai F1 sezonai - vismaz piecas uzvaras

Juris Grīns
Juris Grīns

"Renault" uzstāda mērķi jaunajai F1 sezonai - vismaz piecas uzvaras
"Red Bull" ir vadošā "Renault" partnerkomanda
Foto: Red Bull/Getty

Neskatoties uz to, tieši "Renault" motori tiek uzskatīti par šobrīd vājākajiem Formulā 1, kompānija pirms gaidāmās sezonas uzstādījusi ambiciozu mērķi - uzvaras vismaz piecos šī gada "Grand Prix" posmos.

Izmantojot "Renault" motorus, rūpnīcas galvenie sadarbības partneri "Red Bull" komanda bija ātrākā F1 čempionātā no 2010. līdz 2013. gadam. Tomēr pērn izteikti dominēja "Mercedes", kam, stājoties spēkā jaunajiem tehniskajiem noteikumiem, izdevās izgatavot visjaudīgāko turbo motoru.

Šogad "Renault" dzinējus izmantos vairs tikai divas komandas - "Red Bull" un "Toro Rosso". "Lotus", kas iepriekš arī startēja ar "Renault" motoriem, turpmāk izmantos "Mercedes", bet "Caterham" visticamāk F1 čempionātā vairs nestartēs.

"Izpētījām, ka pagājušās sezonas izskaņā mūsu motoriem bija par 60 zirgspēkiem mazāka jauda nekā "Mercedes"," skaidro "Renault Sport" direktors Sirils Abitebouls. "Gaidāmās sezonas pirmajā posmā ceram, ka šī starpība būs samazinājusies uz pusi."

"Renault" ir paziņojuši, ka ziemas laikā veiktas ievērojamas izmaiņas turbo motoros, kas varētu palīdzēt atgriezties pie uzvarām. Tiesa, jau pērn Daniels Rikjardo ar šiem dzinējiem tika pie trīs uzvarām.

"Atšķirībā no "Mercedes", mēs jauno sezonu uzsāksim ar 2015. gada uzlaboto motora versiju," atklāj Abitebouls. ""Renault" mērķis šajā sezonā ir izcīnīt vismaz piecas uzvaras."

Abitebouls arī atklāj, ka "Renault" jau izmantojuši divas trešdaļas no Formulā 1 atļautajiem 32 uzlabojumiem, ko drīkst izmantot šajā gadā.

Izmantotie resursi:
Crash.Net | F1 & MotoGP | Motorsport News