Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Force India" finansiālās problēmās, komanda tiek pārdota

Juris Grīns
Juris Grīns

"Force India" finansiālās problēmās, komanda tiek pārdota
Foto: Force India

Šobrīd ir parādījusies informācija, ka F1 komanda "Force India" ir finansiālās grūtībās, kas varētu apdraudēt tās turpmāko pastāvēšanu.

Pirms kāda laika "Force India" prezentēja jauno sacīkšu auto krāsojumu, taču tajā pašā laikā paziņoja, ka jaunais modelis vēl nav gatavs un pirmajos testos to nebūs iespējams redzēt. Šodien komanda paziņoja par lēmumu vispār nedoties uz pirmajiem testiem.

Šis lēmums pagaidām netiek smalki izskaidrots, vien tiek bilsts, ka ar veco modeli iegūtie dati nebūs pārāk vērtīgi un labāk šo laiku izmantot, lai strādātu rūpnīcā pie jaunās mašīnas izveides. Tomēr tā ir tikai "Force India" problēmu redzamā daļa.

F1 iekšējās pasaules pārzinātājs Ralfs Bahs, kurš strādā vācu izdevumos "Sport Bild" un "TZ Munchen", savā blogā "f1-insider.com" šodien raksta, ka "Force India" nākotne nebūt nav skaidra. Tās īpašnieka Vidžaja Maljas biznesa problēmas visai smalki aprakstītas Indijas presē, bet komandas līdzīpašnieks Subrata Rojs pašlaik pat atrodas cietumā.

F1 stratēģiskās grupas sanāksmē Londonā šonedēļ kļuvis zināms, ka "Force India" ir finansiāla sabrukuma priekšā un pašlaik ir maksātnespējīga. Tieši tādēļ, ka piegādātājiem nav apmaksāti rēķini, šobrīd arī iekavējies darbs pie 2015. gada mašīnas izveides. Bahs raksta, ka komanda pat varētu nepiedalīties pirmajos divos posmos, ja tuvāko četru nedēļu laikā netiks sagādāta nauda.

Bahs arī apgalvo, ka šobrīd "Force India" komanda tiek pārdota un ieinteresēti tās iegādē ir kompānija "Renault".

Tāpat Bahs raksta, ka ir apdraudēta Pastora Maldonado vieta "Lotus" komandā, jo viņa galvenais sponsors Venecuēlas naftas kompānija PDVSA, dramatiski zemo naftas cenu dēļ pasaulē, piedzīvo krīzi.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com | Racing News, Race Results -...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2015-01-28 21:29, pirms 9 gadiem
Pie sis finansu krizes driz vares skatities kartingus

     [+] [-]

, 2015-01-28 23:30, pirms 9 gadiem
brexels rakstīja: 4 komandas lai ripina,Mercedes,Ferrari,Mclaren un Williams
williams arī mocas ar finansēm

     [+] [-]

, 2015-01-29 00:19, pirms 9 gadiem
pūce rakstīja: williams arī mocas ar finansēm
ar visu to piķi šamājie saņēma par pagājušo gadu?