Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Okonam sezona būs jāizlaiž, "Toro Rosso" veiks pilotu maiņu

Okonam sezona būs jāizlaiž, "Toro Rosso" veiks pilotu maiņu
Foto: Scuderia Toro Rosso

Franču F1 pilotam Estebanam Okonam nākamo sezonu visdrīzāk vajadzēs izlaist, apstiprinājis "Mercedes" boss Toto Volfs. Tikmēr "Toro Rosso" sastāvā visticamāk nepaturēs Brendonu Hārtliju un uzreiz pēc šīs sezonas beigām nosauks viņa aizvietotāju.

Pašreizējais "Racing Point Force India" komandas pilots Estebans Okons pašlaik pretendē uz vietu "Williams" sastāvā, tomēr cerības, ka to iegūs, neesot lielas. Okons atrodas "Mercedes" rūpnīcas aizbildniecībā un Toto Volfa izteikumi liek saprast, ka tieši šis sportists 2020. gadā kļūs par Valteri Botasa aizvietotāju.

"Pēdējo divu mēnešu laikā situācija nav mainījusies," Okona situāciju komentē Volfs. "Mēs jau domājam par 2020. gadu. Estebans palīdzēs mums darbā ar "Mercedes" mašīnu un tad jau redzēsim, kas viņu sagaida. Varbūt pat ir labi, ka viņam jāizlaiž sezona, lai pēc tam atgrieztos konkurētspējīgā mašīnā."

Pa to laiku arvien mazākas izredzes palikt "Formulā 1" ir jaunzēlandietim Brendonam Hārtlijam. Lai gan "Toro Rosso" vadība vēl nesen atzina, ka nav pieņēmusi lēmumu, šobrīd izskatās, ka vietā tomēr tiks likts taizemiešu izcelsmes brits Aleksandrs Albons.

"Brendonam kopvērtējumā ir četri punkti, kamēr Pjēram Gaslī ir 28 punkti," saka komandas vadītājs Francs Tosts. "Tas nozīmē, ka viņam jāuzlabo savs sniegums, lai paliktu komandā."

Vācu izdevums "Auto Motor und Sport" noskaidrojis, ka Albons ir ieguvis atbalstu no "Red Bull" īpašnieka Dītriha Matešica partneriem Taizemē, kā arī "Red Bull" jau izdevies vienoties ar "Nissan" par šī sportista "Formula E" līguma izpirkšanu. Paziņojums gaidāms Abū Dabī "Grand Prix" nedēļas nogalē vai īsi pēc tam.

Izmantotie resursi:
Sports Mole - Football, tennis, rugby, cricket,...


, 2018-10-27 20:44, pirms 5 gadiem
Ceru, ka nākamajā sezonā Valteri Botass beidzot izkļūs no neveiksmju joslas, demonstrēs tādu sniegumu kā savulaik Williams sastāvā, kas ļāva viņam nokļūt Mercedes sastāvā, un vai nu liks Volfam pārdomāt 2020. gada ieceres, vai vienkārši skaļi aizcirtīs durvis un noslēgs līgumu ar kādu citu vadošo komandu, kas respektēs arī viņa talantu un dos līdzvērtīgas iespējas cīnīties par titulu.
Karloss Sainss. Foto: Motorsport.com

Sainss: "Kad bija laiks lidot uz Austrāliju, aizvien atrados gultas režīmā"

Vēl brīdī, kad Karloss Sainss devās uz lidmašīnu, lai lidotu uz Austrāliju, sportistam nešķita, ka būs gatavs stāties uz starta F1 čempionāta trešajā posmā. Pēc izcīnītās uzvaras spāņu pilots atklāj, kā rīkojies, lai divu nedēļu laikā spētu atlabt no apendicīta operācijas un fiziski izturētu sacīkšu distanci.
Sebastians Fetels. Foto: Porsche AG

Fetels testē "Porsche" Lemānas hiperauto, par nākotnes plāniem klusē

Četrkārtējais F1 čempions Sebastians Fetels Spānijā aizvadījis testus ar "Porsche" jaunāko Lemānas "Hypercar" klases sacīkšu modeli 963, tomēr pagaidām noliedz, ka gatavotos atgriezties sacīkstēs.
Daniels Rikjardo. Foto: Motorsport.com

Rikjardo: "Sezonu nebiju paredzējis sākt šādi"

Daniels Rikjardo neslēpj, ka šobrīd piedzīvo nedaudz grūti periodu, tomēr uzsver, ka kritizētājus neklausās. Otrs RB komandas pilots Juki Cunoda rāda labāku veikumu, Austrālijā sasniedzot septīto vietu. Tomēr Helmuts Marko arī viņu mudina uzlabot savu veikumu vēl vairāk, lai saglabātu izredzes kandidēt uz vietu "Red Bull" komandas sastāvā.