Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

"Marussia" īpašnieki nav spējīgi turpināt F1 komandas uzturēšanu

"Marussia" īpašnieki nav spējīgi turpināt F1 komandas uzturēšanu
"Marussia" mašīna
Foto: Digitale/Scanpix

Tikai dažas dienas pēc tam, kad šāds liktenis piemeklēja F1 komandu "Caterham", arī "Marussia" vienībā saimniekošanu pārņēmuši maksātnespējas administratori.

"Caterham" gadījumā jau pagājušās nedēļas beigās no komandas vadības atkāpās kompānija "Engavest", kas nesen bija kļuvuši par vienības jaunajiem īpašniekiem. Tagad "Caterham" lietas kārto maksātnespējas administratoru birojs "Smith & Williamson", kas meklē komandai pircējus.

Skaidri zināms, ka ne "Caterham", ne arī "Marussia" komandas nākamajā F1 čempionāta posmā, kas notiks ASV, nepiedalīsies. Bernijs Eklstouns jau ļāvis tām izlaist sacīkstes Ostinā bez papildus sankcijām.

Maksātnespējas administratoru birojs "FRP Advisory" tikmēr uzsācis saimniekošanu uzņēmumā "Manor Grand Prix Racing Limited", kas Formulā 1 pazīstams kā "Marussia" komanda. Šodien sniegtajā paziņojumā "FRP Advisory" uzsver, ka līdzšinējie īpašnieki vairs nav spējīgi komandu uzturēt un nav arī naudas par ko startēt nākošajā posmā.

Šobrīd līdz sezonas beigām ir trīs posmi un nav skaidrības, cik sacīkstes abas komandas izlaidīs. Turklāt, pavisam droši nevar apgalvot, ka tās nepazudīs no F1 skatuves uz visiem laikiem.

"FRP Advisory" apstiprina, ka "Marussia" nākotne atkarīga no tā, cik veiksmīgi ritēs šobrīd uzsāktais darbs un cik ātri tiks atrasti pircēji, kuru loks jau vairāk vai mazāk esot apzināts un neesot liels. Britu laikraksts "Telegraph" ziņo, ka potenciālie "Marussia" komandas pircēji ir brāļi Baldžinders Sohi un Sonijs Kaušals no Indijas, kas darbojas metālapstrādes biznesā.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com | Racing News, Race Results -...
autosport.com - the authority on Formula One,...


, 2014-10-27 16:40, pirms 9 gadiem
arābu šeihi gan prātīgi, ka neiesaistās F1. viņiem pietiek ar posmu rīkošanu. Būtu arī indieši tik prātīgi. Tehnoloģijas ir tik tālu attīstījušās ka mazajām komandām nekas prātīgs tāpat nespīd. Pēc pāris sezonām arī šie kratīsies vaļā .
, 2014-10-27 17:09, pirms 9 gadiem
"Arābu šeihi" ir tik dziļi iekšā F1, ka taisīt vēl speciālu komandu nav nekādas jēgas. Degvielas piegādātāju līdzīpašnieki, apdrošināšanas komapāniju līdzīpašnieki, atsevišķu komandu mātes uzņēmumu līdzīpašnieki utt. Taisīt komandu būtu zem viņu pašcieņas, turklāt pēc visiem sa-ūdi da arābu garīgajiem likumiem iesaistīties azartspēlēs, pie kā piederās arī sacīkstes, nav labais tonis.
, 2014-10-27 17:32, pirms 9 gadiem
Žēl, zinot ka smukai summiņai (~50milj USD) vajadzētu atnākt pēc sezonas.
Ieskats vēsturē: GP ar vismazāk dalībniekiem |...
, 2014-10-27 18:00, pirms 9 gadiem
Ko tad var gribēt ieliekot komandas nosaukumā iepuvušo fāterlandi.
, 2014-10-27 18:03, pirms 9 gadiem
Musdienas privatas komandas nevar izdzivot, lidzihas problemas jau ir ar Force India, Sauber ari Lotus cinas ar naudas problemam, parejas principa ir rupnicu komandas vai kada naudas maisa, kam tas ir hobijs, ka piemeram Red Bull ipasniekam vai McLaren seihiem kaut gan ta ari sava zina ir rupnicas komanda, taisa savus ekskluzivos auto un tagad atjaunota sadarbiba ar Honda.
Visi tas taupibas sistemas izradijas ar preteju efektu F-1 paliekt tik dargaka.
, 2014-10-27 21:30, pirms 9 gadiem
Nu nē nē.... taupības režīms jau neteica, ka sezonu izmaksas būs mazākas. Tas noteica, ka izmaksu paaaugstinājums būtu vēl lielāks bez tiem pasākumiem.

Un pag pag.... aiz ko tad fanātiskais Brensons sēdēja? Ko tad tiem neizdevās? Viņam kā miljardierim pāris sezonas vajadzēja vēsi novilkt. Tikai nebija tas entuziasms. Un, ja nevar dabūt labākos dizainerus, motorus, tad īsti darīt nav ko.
Ginters Steiners. Foto: Motorsport.com

Medijs: Steiners atradis investoru, lai pārņemtu vienu no F1 komandām

Pēc aiziešanas no "Haas" vadītāja posteņa Ginters Steiners, pēc neoficiālām ziņām, strādā pie grandioza projekta, kā rezultātā kopā ar investoriem varētu pārņemt kādu no esošajām F1 komandām.
Lando Noriss. Foto: Motorsport.com
6

F1 sprinta kvalifikācijā Ķīnā slapjā trasē uzvar Noriss

Ķīnas GP izcīņas sprinta kvalifikācijas izšķirošajā sesijā slapjā trasē norisinājās aizraujoši notikumi, cīņa izvērsās pilnībā neprognozējama, bet pirmo starta vietu sacensībām izcīnījis "McLaren" vienības braucējs Lando Noriss. No pirmās rindas startēs arī septiņkārtējais F1 čempions Luiss Hamiltons.
Lānss Strols. Foto: Motorsport.com

Strols ātrākais Ķīnas F1 posma vienīgajā treniņā

"Aston Martin" komandas pilots Lānss Strols Ķīnas GP izcīņas vienīgā treniņa pašā izskaņā uzrādīja labāko rezultātu, sev aizmugurē atstājot Oskaru Piastri un F1 čempionāta līderi Maksu Verstapenu.