Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Alonso: "Mana avārija ir lielisks pierādījums halo sistēmas nepieciešamībai"

Rolands Eliņš

Pēc vakardien notikušā „Formula 1” posma Beļģijā „McLaren” pilots Fernando Alonso uzslavēja šoseozn ieviesto halo aizsardzības sistēmu, kas pasargāja Monako sportista Šarla Leklēra galvu no Alonso formulas trieciena. Savukārt avāriju izraisījušais Niko Hilkenbergs atzīts par vainīgu un saņēmis sodu.

Vakardienas posma startā Niko Hilkenbergs kļūdījās un nepaspēja piebremzēt pirms pirmā līkuma. Viņš ietriecās Fernando Alonso formulā, pasitot to uz augšu, un Alonso uzlidoja virsū Šarla Leklēra formulai, atsitoties arī pret halo sistēmu, uz kuras vēlāk tika novēroti pamatīgi nobrāzumi. Visi trīs sportisti bija spiesti izstāties, taču izvairījās no nopietnām traumām.

Alonso gan norādīja, ka par šo faktu ir vērts pateikties šosezon ieviestajai halo sistēmai, stiprinājumam virs pilota kabīnes, kas paredzēts sportista galvas aizsardzībai. Šī sistēma tikusi bieži kritizēta par tās nepievilcīgo izskatu, turklāt arī daži F1 piloti bija novērtējuši to kā nevajadzīgu.

„Es redzēju avārijas atkārtojumu un redzēju, cik labs šeit ir pierādījums halo sistēmai,” sacīja Alonso. „Mums nekādu pierādījumu vairs nevajadzēja, taču tāpat labi, ka tāds ir. Galvenais ir tas, ka ar mums trim viss ir kārtībā, it īpaši ar Šarlu. Es pārlidoju pāri viņa mašīnai, un labi, ka virs tās bija halo sistēma.”

Leklērs tikmēr iepriekš nebija pieskaitāms halo sistēmas kvēlākajiem atbalstītājiem, taču pēc vakardienas posma viņš pauda prieku, ka šī sistēma konkrētajā brīdī bijusi virs viņa formulas. „Vai halo šoreiz bija derīga vai nē, es nezinu. Nezinu, kas būtu noticis, ja manai formulai halo sistēmas nebūtu, taču dažās situācijās tā pavisam noteikti ir noderīga,” sacīja Leklērs, vēlāk savā „Twitter” profilā veicot šādu ierakstu: „Nekad neesmu bijis halo sistēmas fans, taču man ir jāatzīst, ka šodien biju priecīgs, ka tāda ir.”

Publiski savu atbalstu halo sistēmai un tās nozīmei vakardienas avārijā pauda vairākas ietekmīgas F1 personības kā Žans Tods, Felipe Masa un Niko Rosbergs, kamēr Hilkenbergs tika atzīts par vainīgu sadursmes izraisīšanā un saņēma sodu. Viņam nākamajā posmā būs desmit starta vietu sods, kā arī viņš saņēmis trīs licences soda punktus. Hilkenbergam kopumā ir četri soda punkti, bet pēc 12 soda punktu sasniegšanas seko diskvalifikācija.

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/formula1/...

     [+] [-]

, 2018-08-27 11:52, pirms 6 gadiem
Visas runas par Halo, tagad varam beigt

  +1 [+] [-]

, 2018-08-27 12:23, pirms 6 gadiem
Spec... rakstīja: Visas runas par Halo, tagad varam beigt
Principā visas runas tika izbeigtas jau pāris mēnešus iepriekš
https://www.reuters.com/article/us-...

     [+] [-]

, 2018-08-27 13:15, pirms 6 gadiem
playthegame rakstīja: Principā visas runas tika izbeigtas jau pāris mēnešus iepriekš
https://www.reuters.com/article/us-motor-f1-spain-halo-f2/motor-racing-japanese-f2-driver-says-halo-saved-his-life-idUSKCN1IF2Z3
Paldies, nezināju par tādu negadījumu!