Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Hamiltona vājā snieguma pamatā problēmas ar mašīnas regulējumiem

Juris Grīns
Juris Grīns

Hamiltona vājā snieguma pamatā problēmas ar mašīnas regulējumiem
Lūiss Hamiltons
Foto: XPB Images/Press Association Images/Scanpix

"Mercedes" komandas priekšsēdētājs Nikijs Lauda atzīst, ka Lūisa Hamiltona vājais sniegums Monako F1 posma kvalifikācijā izskaidrojams ar mašīnas regulējumu problēmām. Kā zināms, Valteri Botass šodien ieguva trešo starta pozīciju, kamēr sezonas vicelīderis Hamiltons bija spiests samierināties ar 14. vietu.

Pirmajā kvalifikācijas kārtā Monako ielās Hamiltons bija desmitais ātrākais, bet otrajā ne vien nespēja pabraukt līderu tempā, bet arī saskārās ar vairākām neveiksmēm. Ne pirmajā, ne otrajā mēģinājumā viņš nespēja iespraukties starp desmit ātrākajiem braucējiem, kamēr trešajā mēģinājumā bija spiests samazināt ātrumu, jo tieši priekšā avarēja Stofela Vandūrna "McLaren" formula.

Jautāts par to, vai rezultāts būtu labāks, ja Vandūrns nebūtu avarējis, iepriekšējā posma uzvarētājs Hamiltons saka: "Domāju, ka man arī tad būtu problēmas ar ātrumu. Tas aplis varbūt būtu mani nogādājis pirmajā desmitniekā, bet man būtu problēmas pēc tam iekļūt labāko pieciniekā, jo mašīnai bija problēmas. Prieks redzēt Valteri rezultātu, kas liecina, ka komanda šeit nav pilnībā neveiksmīga."

Kamēr Hamiltons nevarēja izskaidrot ātruma zudumu, viņa pārstāvētās komandas viens no vadītājiem Nikijs Lauda atzina, ka pie vainas ir regulējumi.

"Mēs nevarējām piedabūt Lūisa mašīnai šos regulējumus darboties," skaidro kādreizējais F1 čempions. "Botasa mašīna bija labāka, daudz netrūka līdz otrajai vietai. Ar viņa rezultātu esam apmierināti, bet ne ar Lūisa. Mums jāveic analīze, rūpīgi jāsalīdzina, kāda ir atšķirība starp abām mašīnām un, kāpēc šie regulējumi vienai mašīnai darbojās, bet otrai nē."

Kvalifikācijā triumfēja Kimi Raikonens no "Ferrari" komandas, kurš pēdējo reizi no pirmās vietas bija startējis 2008. gada Francijas posmā.

"Lieliski izcīnīt pirmo starta vietu, jo šīs ir vienas no tām sacīkstēm, kur tā ir īpaši svarīga," atzīst Raikonens. "Puse darba ir paveikta, bet rīt priekšā liels izaicinājums. Pagaidām viss labi, ar mašīnu esmu apmierināts. Svētdien jāveic labs starts un jāizvairās no problēmām. Taisne līdz pirmajam līkumam ir īsa, mašīnas ir platas un apdzīt nebūs viegli."

Sacīkstes Monako sāksies plkst. 15:00 pēc Latvijas laika.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...