Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Atcelts arī Francijas GP, taču F1 vadība ir arvien drošāka par sezonas sākumu jūlijā

Rolands Eliņš

Atcelts arī Francijas GP, taču F1 vadība ir arvien drošāka par sezonas sākumu jūlijā
Foto: XPB Images/Press Association Images/Scanpix

Francijas „Formula 1” posms jūnija izskaņā nenotiks, kļūstot par desmito atcelto vai pārcelto F1 posmu šosezon. F1 izpilddirektors Čeiss Kerijs publiskā paziņojumā gan norādīja, ka tas plānots kā pēdējais atceltais posms un F1 „kļūst arvien drošāka par sacensību aizvadīšanu šovasar Eiropā”, sākot ar piektā jūlija posmu Austrijā.

Šorīt par Francijas F1 posma nenotikšanu paziņoja sacensību organizētāji. Posms bija plānots jūnija pēdējā nedēļā, taču Francijas valdības joprojām aktīvie ierobežojumi par publisku pasākumu organizēšanu padarīja F1 posma norisi par neiespējamu. Tāpat spēkā ir ieceļošanas ierobežojumi, kas arī apgrūtinātu sagatavošanos Francijas posmam.

Francijas „Grand Prix” kļuvis par desmito posmu, kurš šosezon ticis pārcelts vai atcelts. Citu posmu gadījumā tiek uzturēta iespēja tos sarīkot gada otrajā pusē, taču Francijas posma organizētāji savā paziņojumā uzsvēruši, ka nākamais solis būs 2021. gada sezonas posma organizēšana.

Reaģējot uz Francijas posma atcelšanu, F1 galvenais izpilddirektors Čeiss Kerijs paziņojumā savas organizācijas mājaslapā sniedza jaunāko informāciju par prestižā autosacīkšu seriāla plāniem, ieskaitot konkrētu plānoto sezonas sākuma datumu un vietu.

„Lai gan šorīt tika paziņots par Francijas posma atcelšanu, mēs kļūstam arvien drošāki par mūsu plāniem sākt F1 sezonu šovasar,” vēsta Kerijs. „Mēs plānojam rīkot sacensības Eiropā jūlijā, augustā un septembra sākumā, sākot sezonu ar Austrijas posmu 3.-5. jūlijā. Septembrī, oktobrī un novembrī posmi tiktu rīkoti Eirāzijā, Āzijā un Amerikā, sezonu pabeidzot decembrī ar Bahreinas un Abu Dabī posmiem. Kopumā sezonā plānoti 15-18 posmi.”

F1 sola publicēt sacensību kalendāru maksimāli drīz. F1 rēķinās, ka vismaz pirmajos posmos skatītāji nevarēs apmeklēt sacīkstes klātienē, taču tiek cerēts uz skatītājiem sezonas otrajā pusē. F1 vadība atzīst, ka priekšā vēl liels darbs, lai katrā valstī, kur plānots F1 posms, noorganizētu komandu ierašanos un drošību, attiecīgi pieminot, ka visi plāni ir pakļauti koronavīrusa pandēmijai un tās radītajām sekām.

Izmantotie resursi:
https://www.formula1.com/en/latest/...
https://www.formula1.com/en/latest/...

     [+] [-]

, 2020-04-27 12:41, pirms 4 gadiem
Neviens vārds , ka Austrijā notiks back to back sacīkstes.

     [+] [-]

, 2020-04-27 14:28, pirms 4 gadiem
Vieglāk nav atcelt visu sezonu,nevis pa katram posmam?

     [+] [-]

, 2020-04-27 14:56, pirms 4 gadiem
voitinsh rakstīja: Vieglāk nav atcelt visu sezonu,nevis pa katram posmam?
Acīmredzot nē, ja jau vadība cer jūlijā sākt. Atcelt pilnībā sezonu arī negrasās, jo tas būs ļoti smags trieciens šim sportam. Turklāt, Eiropā sāks pamazām atvieglot ierobežojumus. Āzijā (Konkrēti Ķīnā, Japānā), pa lielam, situācija arī tiek kontrolēta. Bet, tik un tā viss ir miglā tīts. Visticamāk, daži konkrēti posmi (Piemēram, Austrālijas, Monako GP) nenotiks vispār, pārējos pārmetīs uz priekšu.