Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Mercedes" sola dot prettriecienu

Juris Grīns
Juris Grīns

"Mercedes" sola dot prettriecienu
Lūiss Hamiltons
Foto: SIPA/Scanpix

"Mercedes" komandas vadītājs Toto Volfs pēc svētdien Austrālijā aizvadītajām F1 sacīkstēm atzinis, ka "tiks apgriezts katrs akmens", lai saprastu, kādēļ Lūisam Hamiltona un Valteri Botasa mašīnas nebija tik ātras kā "Ferrari", un komanda paveiks visu iespējamo, lai dotu prettriecienu un atkal gūtu uzvaras.

"Tas mūs darīs stiprākus," pēc Austrālijā piedzīvotās sakāves atzīst Volfs. "Dažreiz nākas piedzīvot zaudējumus. Pēdējos trīs gadus mums ļoti veicās, uzvarējām vairumā no sacīkstēm. Tagad ir jāpieņem, ka "Ferrari" mūs uzveica. Bet mēs atgriezīsimies spēcīgāki. Mums neklājās perfekti testos un neklājās perfekti arī šo svētdien, bet mēs pacelsim un apgriezīsim katru akmeni, lai atkal gūtu uzvaras."

Hamiltons uzvarēja kvalifikācijā un bija līderis pirmos apļus, tomēr pastiprinātais riepu nodilums viņu piespieda āgrāk nekā cerēts doties boksos. Uz pitstopu rēķina "Ferrari" pilots Sebastians Fetels tika viņam garām, vēlāk izcīnot uzvaru sezonas pirmajā posmā.

Iepriekšējos trīs gadus "Mercedes" komanda bija gandrīz neuzvarama. 2014 un 2015. gadā tā neuzvarēja tikai trīs sacīkstēs, bet iepriekšējā gadā tika sakauta vien divreiz.

"Lai gan mēs izcīnījām tik daudzas uzvaras un izskatījās, ka tas bija viegli, patiesībā nebija gan," atzīst Volfs. "Vienmēr esam skatījušies skeptiski uz to, vai bijām pietiekami ātri, un vienmēr mēģinājām saskatīt arī negatīvo tajā, ko bijām izdarījuši, lai apzinātos arī sliktāko iespējamo scenāriju. Mēs vienmēr esam uztvēruši "Ferrari" un "Red Bull" komandas kā reālas sāncenses."

Volfs piebilst: "Es dodu priekšroku uzvarām, bet tāda ir Formula 1. Nevar cerēt, ka tādas sezonas kā trīs iepriekšējās, turpināsies mūžīgi. Bija skaidrs, ka pienāks brīdis, kad kāds mūs uzveiks un nāksies atzīst, ka citi darbu paveikuši labāk, un tieši tas šobrīd ir noticis. "Ferrari" darbu izdarīja labāk un Sebastians Fetels ir guvis pelnītu uzvaru."

Nākamās F1 sacīkstes notiks 9. aprīlī Ķīnā, Šanhajas trasē, kur "Mercedes" uzvarējusi četras reizes pēdējo piecu gadu laikā. 2012. gadā tieši Ķīnā "Mercedes" izcīnīja savu pirmo uzvaru kopš atgriešanās Formulā 1.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...

     [+] [-]

, 2017-03-27 22:50, pirms 7 gadiem
Grīna kungs, 2015.gadā Mercedes neuzvarēja 3 sacīkstes

     [+] [-]

, 2017-03-28 07:35, pirms 7 gadiem
Pēc vienas gonkas sabūris tādu drāmu... Pieraduši laikam pie uzvarām kuras nāk ar divreiz ātrākām formulām,arī tagad viņiem visticamāk nav lēnāka formula par ferari.

     [+] [-]

, 2017-03-28 09:50, pirms 7 gadiem
Dzerevņa rakstīja: Pēc vienas gonkas sabūris tādu drāmu... Pieraduši laikam pie uzvarām kuras nāk ar divreiz ātrākām formulām,arī tagad viņiem visticamāk nav lēnāka formula par ferari.
Ko tu skepsē - divreiz ātrāku formulu! Viņi strādā, lai tā formula būtu ātrāka!!! Neviens loterijā neizvēlas ātrāku mašīnu pirms sezonas, tas ir konstants darbs!
Bet Mercedes stratēģija jau cik gonkas Hamiltonam tieši ir sačakarējusi!!!