Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Menedžeris: "Raikonens pats piedāvāja sevi "Sauber" komandai"

Juris Grīns
Juris Grīns

Menedžeris: "Raikonens pats piedāvāja sevi "Sauber" komandai"
Kimi Raikonens veic testus "Sauber" komandā. Foto: Alfa Romeo Sauber F1

Kimi Raikonens pats esot vērsies pie "Sauber" komandas un piedāvājis tajā startēt, kad uzzinājis, ka "Ferrari" vienība nepaturēs viņu sastāvā uz 2019. gada F1 pasaules čempionāta sezonu, apgalvo viņa menedžeris.

Kad parādījās ziņas par iespējamo "Ferrari" nodomu atbrīvoties no Raikonena 2018. gada sezonas beigās, tika plaši uzskatīts, ka pieredzējušais somu pilots noslēgs karjeru. Tomēr tas nenotika, jo tika apstiprināts, ka Raikonens noslēdzis divu gadu līgumu ar "Sauber" vienību, kuras rindās savulaik 2001. gadā debitēja "Formulā 1".

"Kad Kimi tika pateikts, ka viņam nebūs līguma uz nākamo gadu, Kimi nolēma pats rīkoties," stāsta sportista menedžeris Stīvs Robertsons. "Viņš uzsāka pārrunas ar "Sauber" par iespējām braukt šajā komandā. Kimi gribēja turpināt. Viņam bija tikšanās ar "Sauber" īpašniekiem, pēc tam viņš tikās ar komandas vadītāju Fredu Vasēru un komandas menedžeris Bītu Cenderu. Viņi redzēja, ka Kimi ļoti vēlas turpināt startēt sacīkstēs."

Tiesa, Raikonens varbūt arī nebūtu izmantojis iespēju pārstāvēt "Sauber", ja nesaskatītu šajā komandā potenciālu. Vēl nesen tā bija viena no lēnākajām čempionātā, savukārt šobrīd ieguvusi "Alfa Romeo" rūpnīcas atbalstu un izvirzījusi ambiciozus mērķus.

"Freds teica, ka Kimi jau pirmajā tikšanās reizē ļoti koncentrējās uz komandas plāniem nākamajam gada," atklāj Robertsons. "Kimi vēlējās zināt, vai komandas iekšienē valda tāds pats entuziasms kā viņam. Un viņš sajuta, ka ir, tādēļ teica, ka slēgs līgumu."

Raikonena komandas biedrs jaunajā sezonā būs "Ferrari" braucēju akadēmijas audzēknis Antonio Džovinaci, kurš jau iepriekš ir aizvadījis dažus posmus "Formulā 1".

Izmantotie resursi:
GPFans.com - Latest Formula 1 News