Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Alonso uzvar Deitonas 24 stundu sacensībās

Ints Megnis
Ints Megnis

Alonso uzvar Deitonas 24 stundu sacensībās
Fernando Alonso pēc uzvaras Deitonas 24 stundu sacensībās. Foto: AP/Scanpix

Bijušais F1 pasaules čempions Fernando Alonso svētdien savam trofeju skapim pievienoja vēl vienu balvu, uzvarot zināmajās Deitonas 24 stundu sacensībās. 37 gadus vecais spānis brauca vienā komandā ar Rengeru van der Zandi no Nīderlandes, citu kādreizējo F1 pilotu Kamui Kobajaši no Japānas, kā arī amerikāni Džordanu Teiloru.

Alonso ar partneriem pārstāvēja "Wayne Taylor Racing" komandu, pilotējot "Cadillac" automašīnu. Floridā notiekošās sacensības ievērojami iespaidoja lietus, kas tās divas reizes arī lika apturēt, bet kopā astoņas stundas sportisti brauca dzelteno karogu režīmā.

"Vienkārši brīnišķīga pieredze ar ideālu iznākumu," pēc sacensībām pauda Alonso. "Mēs bijām konkurētspējīgi vienmēr - sausā laikā, slapjā laikā, dienā un naktī."

Alonso ir trešais F1 čempions, kurš uzvarējis šajās sacensībās, aiz Fila Hila un Mario Andreti. Deitonā viņš debitēja pērn, kad guva 38. vietu. Tāpat Alonso pērn savā debijā uzvarēja Lemānas 24 stundu sacensībās, līdz ar to maijā Indianapolisā viņš centīsies sekot britam Greiemam Hilam, kļūstot vien par otro braucēju, kurš ieguvis prestižo motoru sporta "triple crown" - uzvarējis Monako "Grand Prix" posmā F1, Lemānas 24 stundās un Indianapolisas 500 jūdžu sacensībās, kurās viņš šogad piedalīsies otro reizi.

F1 karjeru Alonso noslēdza pērn. 2005. un 2006. gada pasaules čempions tās laikā tika pie 32 uzvarām.

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/motorspor...